| Pite- túrós, mákos, almás, meggyes, szilvás és a többi amit c=sak ki lehet találni
 
 
 
 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg margarin, vagy zsír, pici só, 1 toj=
 ás, 8 dkg cukor, 1/2 csomag vaniliacukor tejföl.
 
 
 
 A lisztet a sütőporral, sóval összekeverjük, majd elmorzsoljuk be=
 nne a margarint.
 
 Az 1 egész tojást a cukorral, vaniliacukorral kikeverjük és össze=
 gyúrjuk a lisszttel, közben annyi tejfölt teszünk bele, hogy nyúj=
 tható tészta legyen.
 
 Két cipót formázunk, majd hűtőszekrényben pihentetjük addig, =
 amíg időnk engedi. Ez lehet egy óra, de lehet több is, sőt egy =
 éjszaka is.
 
 Az egyik cipót kinyújtjuk (akkorára, amekkora a tepsi ) és ezt zs=
 írozott lisztezett tepsibe belehelyezzük. Ráöntjük a töltelék=
 et, ami bármi lehet. A másik cipót is kinyújtjuk, a töltelék te=
 tejére helyezzük.  Villával megszurkáljuk, és langyos zsírral m=
 egkenjük. Nem szabad túlsütni, mert száraz lesz és törni fog.  =
 Világos zsemleszínűre piruljon.
 
 
 
 A töltelék: 1/2 kg túró, 1 tejföl, 20 dkg cukor, 4 vaniliacukor, =
 mazsola, ha van cukrozott narancshéj, egy citrom reszelt héja, és lev=
 e. Puszi Valcsi
 |