Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.
Édes omlettfelfújt
Hozzávalók:
15 gr vaj
4 tojásfehérje
3 tojássárgája
25 gr cukor
2 evőkanál feketeribizli lekvár
Porcukor
Elkészítés:
Készítsünk elő egy olyan serpenyőt, amit betehetünk a sütőbe is. Melegítsük fel a sütőt 180 C°-ra. Keverjük habosra a cukrot a tojássárgákkal. Verjük kemény habbá a fehérjéket és keverjük hozzá a sárgához. Olvasszuk fel a vajat, és ha már serceg, öntsük rá a keveréket, süssük körülbelül egy percig közepes lángon, majd tegyük sütőben 8-10 percre. Ha kész a felét kenjük meg lekvárral és hajtsuk rá a másik felét. Bőven szórjuk meg porcukorral.
Szilvás kevert
Hozzávalók:
200gr cukor
2 tojás
1 diónyi teavaj
1,5 dl szilvalekvár
2,5 dl tej
300 gr liszt
1 zacskó sütőpor.
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan keverjük össze, majd kivajazott, lisztezett tepsiben, vagy sütőpapírt alá téve 150C°-on addig sütjük, amíg át nem megy a fokpiszkáló teszten. Azaz, szúrjuk bele a fogvájót, és ha tisztán tudjuk kihúzni, akkor kész.
Reggeli gyömbéres tea
Hozzávalók
Natúr fekete tea
Méz
Friss gyömbér (fejenként két vékony szelet)
Elkészítés:
Forraljunk vizet a gyömbérszeletekkel együtt, hogy alaposan kinyerjünk minden ízt a gyömbérből. Majd ezzel a vízzel forrázzuk le a teát. Lehet kissé csípős lesz, de pont ez adja a különlegességet. Nagyon jó, ha meg vagyunk fázva.
Ha pedig nem iratkozott volna még fel recepteinkre, akkor kattintson ide.