|
|
Diós keksz
Közeleg a karácsony, így érdemes minél előbb elkezden a receptgyűjtést az ünnepekre.
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt - 1-1 késhegynyi sütőpor és só - 25 dkg cukor - 25 dkg finomra darált dió - 10 dkg durvára vágott dió - 2 db tojás - 20 dkg margarin - 20 dkg étcsokoládé
A tepsi kikenéséhez: - zsír - liszt
Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal és a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. A csokoládét 3-4 milliméteres kockára vágjuk, és egy-két mozdulattal a tésztába keverjük. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et kizsírozott, meglisztezett tepsibe rakosgatunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 fokon) kb. 10 percig sütjük, ezalatt szétterülve megsülnek.
A sütőből kivéve a kekszeket a helyükről elmozdítjuk, nehogy leragadjanak. A többi tésztát ugyanígy megsütjük. Száraz helyen sokáig eláll.
Egye meg mindet, de előbb kattintson ide! | | | |