Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 

5.hét

Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.

Provanszi sült zöldségek

Hozzávalók:

1 padlizsán

2 hagyma

2 piros paprika

4 gerezd fokhagyma

6 evőkanál olívaolaj

Őrölt feketebors

2 nagy cukkíni

3 nagy paradicsom

Néhány friss kakukkfű és rozmaring ág

3 evőkanál fehér zsemlemorzsa

2 evőkanál Parmezán-sajt, lereszelve

Elkészítés:

Tegyük a padlizsánszeleteket egy szűrőbe és sózzuk be. Hagyjuk harminc percig állni, hogy a padlizsán kesernyés levét a só magába szívja. Alaposan öblítsük le folyó hideg víz alatt, majd itassuk le szárazra a szeleteket. Süssük a padlizsánszeleteket a szeletekre vágott hagymával, a paprikával, az összezúzott fokhagymával négy evőkanál olajon, amíg aranybarna nem lesz. Osszuk el a keveréket egy lapos, ovális tűzálló sütőtálon. Távolítsuk el egy cukkíni héját hosszában csíkosra, úgy hogy hagyjunk rajta váltakozva héjas részeket is. Szeleteljük fel vékonyan az így előkészített cukkínit. Szeleteljük fel a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, miután a keverék tetején egyenletesen elosztottuk a szeleteket sávokban. Úgy helyezzük el a szeleteket, ahogy a hal hátán a pikkelyek állnak. Adjunk hozzá néhány kakukkfű és rozmaring ágat. Tegyük előmelegített sütőbe és 190C°-on süssük 25 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Vegyük ki az edényt a sütőből, szórjuk meg az ételt a zsemlemorzsa és a Parmezán sajt keverékével. Ízlés szerint csepegtethetünk rá egy kevés olívaolajat is. Süssük további 10 percig, amíg ropogós és barna nem lesz. Ehető forrón, melegen és hidegen is.

Spenóttal töltött paradicsom

Hozzávalók

4 nagy paradicsom

20 dkg spenót

1 evőkanál túró

1 tojás

Só, bors, szerecsendió.

Elkészítés:

Pároljuk a spenótot 5 percig. Nyomkodjuk ki és vágjuk apróra. Vágjuk le egy szeletet minden paradicsom tetejéről, kaparjuk ki a magokat, és sózzuk meg a paradicsomok belsejét. Verjük fel a tojást a túróval. Adjuk hozzá a spenótot és fűszerezzük meg sóval, borssal és szerecsendióval. Töltsük meg a paradicsomokat. Tegyük vissza a paradicsomok kalapját és tegyük a megtöltött paradicsomokat egy tepsibe, amit majd beleteszünk egy nagyobb tepsibe. Öntsünk a nagyobba 2 dl vizet és előmelegített sütőben 130C°-on párolja 20 percig. Forrón tálalja. Köretként rizst ajánlok.

 

 

 

Almás, csirkemájas lilahagymás saláta

Hozzávalók:

40 dkg csirke máj (szív nélküli)

2 alma

1 nagy fej lilahagyma

Egy citrom facsart leve

Olívaolaj

Petrezselyem zöldje

Bazsalikom, oreganó, só, bors

Elkészítés:

Nagyon vékony szeletekre vágjuk a lilahagymát és sózzuk, illetve citromlével leöntjük. Megtisztítjuk a májat és hirtelen, kevés olajon 4 perc alatt megsütjük. Majd lecsepegtetjük. Meghámozzuk az almákat és felkockázzuk. A kihűlt májakat az almával megegyező nagyságú kockákra vágjuk. A hagymának kinyomkodjuk a levét, és összekeverjük a májjal és az almával. A hagyma levét beleöntjük a serpenyőbe, amiben a májat sütöttük, öntünk még rá egy kevés olívaolajat, rátesszük a borsot, sót, bazsalikomot és oreganót, majd összeforraljuk. A szószt a ráöntjük az almás-májas-hagymás keverékre, majd jól összeforgatjuk.

Ha könnyebbé szeretnénk tenni, jégsalátát is keverhetünk bele.

Sokmagos kenyeret ajánlok hozzá.

 

Paprika

 

Csirkemell dióval

Hozzávalók:

2 db filézett csirkemell

Sütéshez vaj

A páchoz:

2 dl joghurt

Fél citrom leve

2 gerezd fokhagyma

Masszához:

15 dkg darált dió

1 csomag petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl olaj

Elkészítés:

A húst vágjuk szeletekre. Keverjük össze a páchoz valókat, forgassuk bele a hússzeleteket és fél órán keresztül hagyjuk a hűtőben. Közben készítsük el a masszát. Keverjük össze az aprított petrezselymet és fokhagymát valamint a diót és annyi olajat, hogy sűrű masszát kapjunk. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben és a húsok mindkét oldalát pirítsuk meg, majd vegye ki őket és kenjük be a masszával. Tegyük vissza a serpenyőbe és pirítsuk készre a hússzeleteket. Krumplipürével tálaljuk.

Lotharingiai lángos

Hozzávalók

30 dkg liszt

30 dkg kemény sajt

20 dkg vaj

1 tojás

1 dl tejszín

0,5 liter tej

Bors

Reszelt szerecsendió

Elkészítés:

25 dkg lisztet szitáljunk gyúródeszkára, törjünk hozzá 12 dkg vajat, tegyük hozzá a tojást, csipet sót. Dolgozzuk össze, formázzuk kerekre, tegyük hűtőszekrénybe. Közben készítsünk Bechamel mártást: vegyünk elő egy nehéz serpenyőt, tegyük bele a maradék 5 dkg vajat, lassan melegítsük. Folytonos keverés mellett szórjuk bele a megmaradt lisztet, és lassan adjuk hozzá a tejet is, úgy, hogy ne forrjon fel. Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval is ízesítjük. A sajtot hámozzuk meg, és még mindig folytonos keverés mellett reszeljük a Bechamelbe. Amikor a tűzhelyről levettük, akkor adjuk hozzá a tejszínt is, sűrítsük be. Hevítsük a sütőt 180C°-ra. Vajazzunk ki egy tortaformát. Vegyük elő a tésztát, nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra, béleljük ki vele a tortaformát, a peremét kissé vastagabbra hagyva. Óvatosan töltsük bele a krémsűrűségű Bechamelt, azonnal tegyük sütőbe, és kb. 30 percig süssük. Forrón tálaljuk, friss zöldsalátával.

 

 

 

Kaporleves

Hozzávalók:

1 csokor vágott, zöld kapor

Másfél evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír

2 dkg liszt

1 dl tejföl

2 dl tej

1 tojás sárga

Só, pirított zsemlekockák vagy 2-3 kemény tojás

Elkészítés:

A zsírból és lisztből világos rántást készítünk. A hevített zsiradékra szórjuk rá a lisztet és pirítsuk addig, amíg homokszínű nem lesz. Beletesszük a kaprot, de ezzel nem pirítjuk, hanem azonnal felengedjük. Miután felforrt, 10 percig csendesen főzzük, 1- 2 dl forró tejjel kiegészítjük, és tejföllel elkevert tojás sárgára tálaljuk. Pirított zsemlekockát vagy nagy kockára vágott kemény tojást adunk hozzá.

Bergándói farfalle

Hozzávalók:

30 dkg pulykamell filé

10 dkg füstölt karaj

20 dkg friss gomba

1 fej vöröshagyma

3 dl főző tejszín

Só, bors, kakukkfű

Olaj

40 dkg masni tészta

Elkészítés:

Olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott karajt. Pirítsuk meg kissé, majd keverjük hozzá a kockára vágott mellet és pirítsuk körülbelül 3-4 percig. Ez után adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott gombát. Fonnyasszuk meg a gombákat, ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel. Végül öntsük rá a tejszínt és forraljuk fel az ételt. Közben enyhén sós vízben főzzük roppanósra a masni tésztát. Forrón tálaljuk, lehet díszíteni friss kakukkfű ággal.

 

 

Ha pedig nem iratkozott volna még fel recepteinkre, akkor kattintson ide.

 

 

 

       

ZÖLDSÉGES CSODÁK (RECEPTGYÁR)

     
  
 
Naptár
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?