Chilis bab
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darálthús (sertés+marha)
25 dkg apró szemű bab
3 fej hagyma
1 leveskocka
1,5 dl étolaj
pirospaprika, bors
chili fűszerpaprika
oregano
vegeta
2 kis sűrített paradicsomkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
elkészítése:
előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával összekeverjük a darálthúst a paprikával, a vegetával és a borssal.
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg bekevert darálthúst, oreganoval és chilivel ízesítjük. Ha kicsit átfőtt, felöntjük a leveskockából készített alappal, kissé összefőzzük, majd hozzáadjuk a babot. Az elfőtt lét a sűrített paradicsom és víz keverékével pótoljuk.
Amikor a bab megfőtt, hozzáadjuk a kukoricát és sűrűn kevergetve lefőzzük a levét.
Kenyérrel fogyasztjuk, kitűnő borkorcsolya (száraz fehér bor illik hozzá). |