NÉGERTÚRÓS ___________Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 25 dkg margarin, 3 dkg kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor. A töltelékhez: 1 kg túró, 10 dkg Ráma margarin, 1 cs, vaniliás cukor, mazsola, rum, 1 cs. vaniliás krémpuding, 3 tojássárgája, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérjéből felvert hab. Elkészítés: A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. A tölteléket is kikeverjük. Ha a tészta eléggé fagyos, a fele részét ráreszeljük egy kivajazott, lisztezett tepsibe.A töltelékhez habosra keverjük a margarint, hozzáadjuk a cukrot, túrót, a vaniliás cukrot, a rumba áztatott mazsolát, a tojássárgákat és az egy csomag vanilia izü krémpudingot, majd mindezt, jól összekeverjük. Végül, hozzáadjuk a fölvert tojásfehérjét is. A tölteléket ráterítjük a lereszelt tésztára, majd a maradék tésztát is ráreszeljük. Közepes lángon sütjük.
|