TÖLTÖTT CUKKINI
_______________
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
15 dkg darált sertéscomb
2 dl tejföl
1 tojás
reszelt sajt
só, bors
1 hagyma
2 evőkanál olaj
fehérbor
Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott
hagymát, hozzáadom a darált húst, és addig pirítom,
amíg minden oldalán kifehéredik. Aláöntök egy kevés
fehérbort, sózom, borsozom, és 20 percig párolom. A
cukkiniket megmosom, hosszában félbevágom, és
kivájom a belsejüket. A tojást elkeverem a
tejföllel, kicsit megsózom, és belekeverek egy jó
nagy maréknyi reszelt sajtot. A sütőt előmelegítem
180-200 fokra. A cukkiniket egy tepsibe fektetem. A
húshoz keverem a kivájt cukkini darabkák kb. felét,
és a cukkínikbe kanalazom. A maradék
cukkiniforgácsot vagy a tetejükre teszem, vagy
közéjük rakom a tepsiben. A tojásos tejfölt a
tetejükre kanalazom, megszórom még egy kis reszelt
sajttal, és addig sütöm, amíg a sajt megpirul a
tetején.
|