Tészta: 1 Rama margarin, 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 sütőpor, 4 tojás sárgája, 1 citrom héja, csipet só.
Krém: 4 tojásfehérje, 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 3 joghurtot, 2 tejfölt, 2 cs. vaniliás cukrot és 3 ek. lisztet
Összemorzsoljuk a Rama margarint 15 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, benne a sütőporral és a csipet sóval.
Belereszelünk 1 citrom héját, végül a 4 tojás sárgájával összedolgozzuk a tésztát. A tésztát két részre osztjuk.
Az egyik részét kis időre (amíg elkészítjük a krémet) hűtőbe helyezzük.
Fontos, hogy a tészta másik fele addig a mélyhűtőbe kerüljön, akár 4 darabban, egyenként folpackba becsomagolva .
Majd a hűtőből kivett darabból lapot nyújtunk és a kivajazott, lisztezett tepsi aljára fektetjük.
Ha nincs időnk, kedvünk, esetleg sodrófánk, nyugodtan nyomkodjuk szét a tepsi alján a tésztát.
Krém: 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, beledolgozzuk a porcukrot, aztán hozzáadunk 3 joghurtot, 2 tejfölt, 2 cs. vaniliás cukrot és 3 ek. lisztet.
A tésztára símítjuk. *
Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd a tetejére nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a mélyhűtőből kivett tésztát és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kiegészítés: közepes tepsiben sütni. * 15 percig sütni a a habbal, azért, hogy ne húzza le a tészta. Ezután kivesszük és ráreszeljük a tészta másik részét. (4 felé gombócozva tettem a fagyasztóba, igy nem egyszerre olvadt ki a nagy melegben, így jobb volt reszelni)