Currys karfiolsaláta
Hozzávalók
-1 kg tisztított karfiol,
- 5 evőkanál olívaolaj (vagy egyéb salátaolaj),
- 1 teáskanál currypor,
- 1 teáskanál kurkuma,
- ecet,
- só (ízlés szerint),
- kevés porcukor.
Előkészítése: a kis rózsáira szedett karfiolt tésztaszűrőbe teszem. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe mártom annyi időre, amíg újra forrni nem kezd. Ezután leszűröm, de ráborítok egy fedőt, hogy lassan hűljön.
Elkészítése: nagy tálnyi ízes salátalevet keverek, amelyet ecettel, sóval, cukorral, curryporral és kurkumával fűszerezek. A még meleg karfiolt beleforgatom, és letakarom. A lében hagyom kihűlni. Többször óvatosan átkeverem, hogy a salátalé jól átjárja. Ha kihűlt, lefedem, és legalább egy napig hűtőszekrényben érlelem. Fogyasztás előtt átkeverem, levét leszűröm, és az olívaolajjal meglocsolom.
Egye meg mindet, de előbb kattintson ide! |
|