Sajtosperec
---------------------------------------------------
-----------------------------
Hozzávalók: - 50 dkg rétesliszt - 25 dkg margarin - 1 pohár tejföl - 2 db tojás sárgája - 1 csomag sütőpor - 20-25 dkg Trapista sajt (reszelve) - só ízlés szerint (kb. 3 púpos kávéskanál)
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálban
összedolgozzuk, de a sajtból nem az egészet adjuk
hozzá, mert ebből félreteszünk egy kisebb
mennyiséget. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és
megszórjuk a tetejét a félretett sajttal. Kissé
rányomkodjuk a sajtot, majd a kívánt formára pld.
perecre (de lehet rúd is) kiszaggatjuk.
Előmelegített forró sütőben megsütjük.
Megjegyzés: Ha rúd formát választjuk, akkor derelyevágóval
érdemes felvágni a kinyújtott tésztát, így hullámos
lesz a rúd széle. Ha valaki szereti a köménymagot,
azzal is meg lehet szórni. Úgy is nagyon fincsi.
Egye meg mindet, de előbb katt ide!
|