Tartalom SÁRGARÉPAKRÉM LEVES
A WellnessCafe tippje: Sárgarépakrém leves
A sárgarépa majdnem az összes levesnek alapanyaga, és ez különösen szerencsés azért, mert a benne található A-vitamin a főzés során sem bomlik el! Próbáld ki most a sárgarépát egy kicsit új formában – krémlevesként!
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
5 dkg margarin
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 liter húsleveslé (leveskockából is jó)
1 ek. étkezési keményítő
egy fél narancs leve
só, bors, szerecsendió, bazsalikomlevél
Elkészítés:
Pucold meg és aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. A kétféle hagymát a margarinon párold meg, majd dobd rá a sárgarépát is. Öntsd fel a húsleves levével, és főzd a zöldség puhulásáig, közben ízlés szerint add hozzá a fűszereket is! A levest kb. 25-30 percig főzd, majd húzd le a tűzről, és a lé felét öntsd le róla! A maradék lével együtt turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a répát, és ha ez megvan, öntsd hozzá vissza a maradék levet is! A levest még néhány percig tedd vissza melegedni, végül sűrítsd be a keményítővel (ehhez három evőkanál leveslét merj le, oldd fel benne a keményítőt, majd állandó kevergetés mellett add hozzá a leveshez)! A legvégén a narancs levét is add hozzá, és ha szükséges, a kész levest ízesítsd még egy kicsit! |