Kautzky Armandnál a desszert egy időzített
bomba!
Kautzky Armand a rá jellemző eleganciával
készítette a vacsorát és vendégelte meg
versenytársait.
A James Bond-os hangulatú estére 34 pontot
kapott ma este a sztár.
Menü:
Előétel:
Juhturóval töltött gombafejek
Hozzávalók:
12-14 közepes gomba
25 dkg juhturó (vagy brindza)
1 ek tejföl
snidling
baconszalonna
néhány szem dió
Elkészítési mód:
A gombafejeket megpucoljuk, enyhén
megfűszerezzük, a juhtúrót a tejföllel és a
snidlinggel összekeverjük, majd a gombába
töltjük. A bacon szeleteket a tepsibe fektetjük
és rátesszük a gombafejeket, mindegyikbe egy
fél hámozott dióbelet nyomunk.
Főétel:
Sült tarja bajor káposztával
Hozzávalók:
fejenként 2 szelet tarja
a páchoz ízlés szerint fűszerek
2 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
egy nagyobb fej káposzta
köménymag
Elkészítési mód:
A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, ízlés
szerint bepácoljuk (olaj, mustár) sütés előtt a
pácot leitatjuk, pici lisztben megforgatjuk és
kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. Ezt
követően tepsibe lerakjuk a hússzeleteket,
ráöntjük a maradék zsiradékot és 1 dl vízzel
felöntjük. Alufólia alatt fél órán át pároljuk. Majd
a fólia nélkül 10 percet pirítjuk. Így lesz a hús
puha.
Két fej vöröshagymát apróra vágjuk és
dinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott
káposztát. Sóval, borssal és köménymaggal
ízesítjük. Az előételből megmaradt bacont
csíkokra vágjuk és az eközben megpirított
burgonyára tesszük.
Desszert:
Kókuszos répakuglóf
Hozzávalók:
280 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
200 gr cukor
4 db tojás
1 db citrom reszelt héja
2 dl olívaolaj
280 gr reszelt sárgarépa
100 gr kókuszreszelék.
Elkészítési mód:
Tegyük egy keverőtálba a cukrot, az egész
tojásokat, sót, reszelt citromhéjat, olívaolajat és
a reszelt sárgarépát. Jól keverjük össze. Egy
másik edénybe keverjük össze a lisztet a
sütőporral és a kókuszreszelékkel. Kis adagokban
dolgozzuk a tojásos alaphoz.
Olívaolajjal kikent és liszttel megszórt
kuglófformába töltsük, majd előmelegített
sütőben 140-150 fokon süssük legalább 40
percig. Mielőtt kivennénk, végezzünk
sütéspróbát, szúrjunk a tésztába egy
hurkapálcát, és ha nem ragad rá a massza,
biztosak lehetünk, hogy átsült a süteményünk.
|