Gyümölcskenyér
Hozzávalók 10 adagra:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg kristálycukor
2 darab tojás
20 dkg liszt
2 dkg sütőpor
10 dkg szárított gyümölcs mix
10 dkg mazsola
Egy narancs és egy citrom héja
5 dkg dió
Őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük ki habosra a vajat, lisztet, cukrot. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és a gyümölcskeveréket. Keverjük át, majd szórjuk bele a durván összevágott diót, a fahéjat, és az apróra vágott narancs és citromhéjat. Végül öntsük át egy kivajazott és kilisztezett formába, és előmelegített sütőben süssük készre.
Karamellkrém
Hozzávalók 4 adagra:
4 dkg kristálycukor
3 dl tej
1 csomag hidegen keverhető vanília pudingpor
Díszítéshez: tejszínhab, meggy, és citromfű
Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk, úgy hogy állandóan kevergetve tűz fölött olvasztjuk addig, amíg szép aranybarna, fényes massza nem lesz belőle. Ekkor óvatosan hozzáöntjük 1,5 dl forró tejet és simára keverjük. Elveszzük a tűzről és a maradék tejjel, lehűtjük. Végül a pudingport is hozzáadjuk. Mikor már csomómenetes, kitöltjük poharakba, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal, meggyel és citromfűvel díszítjük.
Francia csokoládétorta
Hozzávalók 8 adagra:
20 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
6 darab tojás
2 darab tojássárgája
16 dkg porcukor
16 dkg liszt
Elkészítés:
Vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd kissé visszahűtve, óvatosan hozzákeverjük a tojások és a két sárgája keverékét. Beleszórjuk a cukrot és a lisztet, majd kézi robotgéppel habosítjuk. Végül sütőpapírral bélelt formába öntjük és előmelegített sütőben (150C°) készre sütjük.
|