Manapság olyan menő “streetfood”-ról beszélni, akkor mi miért ne beszélhetnénk strand-foodról? Nektek amúgy mi a kedvencetek? Lángos? Palacsinta? Hekk? Mi erősen lángos pártiak vagyunk, és van egy szuper, otthon is elkészíthető receptünk. Íme:
60 dkg liszt, 1 kocka élesztő, 2 teáskanál só, 2,5 dl tej, langyos víz
A lisztet a sóval jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a langyos tejben feloldott (nem kell felfuttatni!) élesztőt. Lágy tésztát gyúrjunk, ha kell még bele folyadék, akkor langyos vizet adjunk hozzá! Alaposan kilisztezett edényben kelesszük 2 órát! (A tészta tetejét se felejtsük el belisztezni ). Amikor szépen megkelt, szaggassunk kis almányi gombócokat, húzzuk szét lángos formájúra és forró olajban süssük ki! Frissen tálaljuk!
Tipp: a megkelt, de még ki nem sütött tészta, folpackba csomagolva 2-3 napig is eláll a hűtőben, így mindig frissen süthetünk!
|