Peller Mariannnál bulizós vacsora
Ma este Peller Mariann látja vendégül társait a
Vacsoracsatában. Az ételei ízlenek és igazi
bulizós hangulat lesz az est végére.
Vendéglátását 39 pontra értékelték vendégei.
Menü:
Előétel:
Birsalmás libamájtorony
Hozzávalók:
1 kg libamáj
1 kg alma
1 dl birsalmás balzsamecet
5 dl olívaolaj
1 dl balzsamecet szósz
2 cserép bazsalikom
1 cserép menta
1 cserép rozmaring
2 cserép snidling
1 üveg száraz Cherry, vagy szomorodni
Elkészítési mód:
Megsütjük a libamájat. Az almák magházát
kiszúrjuk, és héjastól egy centis szeletekre
vágjuk. Vajon megsütjük, majd megcsorgatjuk
birsalmás balzsamecettel még a serpenyőben.
Hagyományos almából készítsük, csak az
ízesítése lesz birsalmás!
Tálalása: egy szelet sült almát, rá egy nagy
levél bazsalikomot, rá a sült májat, és így
tovább.. a tányért megcsorgatjul balzsamecet
szósszal, és jóízű olívaolajjal.
Főétel:
Kuktában sült tarja, krumpli salátával
Hozzávalók:
2 kg tarja
2 kg krumpli
1 üveg ecet
50 dkg hagyma
1-1 db színes paprika
5-6 fej fokhagyma
Elkészítési mód:
Az egész tarját jó sok fokhagymával
megtűzdeljük, majd alapos fűszerezés után
kuktában megsütjük. Hozzá krumpli salátát
tálalunk. (Mariann édesapja krumpli salátájának
a receptje titkos.) Egy nagy tányér közepére
rakjunk salátát, majd rá a vastag szeletre
vágott tarját. A tányér szélét színes
paprikakockákkal, snidlinggel szórjuk meg.
Desszert:
Túrótorta meggyszósszal
Hozzávalók:
1 kg túró
10 db tojás
1 kg cukor
20 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
1 doboz étkezési keményítő
2 db citrom
1 csomag egész fahéj
Elkészítési mód:
A torta csak túróból készül, bevált recept
alapján. Hozzá meggyből készült mártást
használjunk. A meggyet a levével együtt
felforraljunk, majd kevés hideg vízzel elkevert
étkezési keményítővel besűrűsítjük. Egész
fahéjjal, cukorral és citromlével ízesítjük.
|