Cseresznyés felfújt
Hozzávalók:
60 dkg cseresznye 1/2 vaníliarúd (vagy 2. cs. vaníliás cukor) 10 dkg vaj 15 dkg cukor 25 dkg túró 2 evőkanál tej 1 evőkanál méz 12,5 dkg búzadara 8 dkg rétesliszt 1 dl tejföl 1 kk. sütőpor 6 szelet kétszersült és zsiradék a sütőforma kenéséhez
Előkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.
Elkészítés: A vajat 10 deka cukorral és a vanília belével (vagy a vaníliás cukorral) krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejet, a mézet, a búzadarát, a réteslisztet, a tejfölt, a sütőport, és jól összekeverjük. Egy lapos sütőformát kizsírozunk, az aljára helyezzük a kétszersülteket, majd ráöntjük a túrómassza felét. A massza felszínén arányosan elosztjuk a cseresznyét, megszórjuk a maradék cukorral. A túrós massza másik felét simára elegyengetjük a cseresznyeréteg tetején. A hideg sütő középső rácsára helyezzük, és 180 fokra melegítve 40 percig sütjük.
Orbán Szilvia
Egye meg mindet, de előbb katt ide!
|