Májas sajttekercs
Kitűnő szilveszteri nassolnivaló, amely jótékonyan csökkenti az alkohol hatását. Érdemes már előző nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 30 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- kis fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 5 dkg vaj
- majoranna
- bors
-só
Elkészítés: A szalonnát csíkokra vágom, és serpenyőbe téve üvegesre olvasztom. A vöröshagymát ebben a zsiradékban megfonnyasztom. A zöldpaprikát apró darabokra vágva szintén hozzáadom, a májat vékony csíkokra vágva hozzákeverem, és majorannával, borssal ízesítem. Kb. 20 percig párolom-sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem a tűzről, és hagyom kihűlni. Megsózom, turmixba teszem az 5 dkg vajjal és pépesítem. Amikor ezzel készen vagyok, kiterítek egy nagyobb alufóliát. A sajtot lereszelem, és egy teflon edényben állandóan kevergetve felolvasztom kb. 5 perc alatt. Rögtön az alufóliára teszem és kinyújtom. Rákenem a pépesített májat apránként, majd szorosan feltekerem. Alufóliába betekerem és a hütőbe rakom egy napra. Szeletelve tálalom.
Egye meg mindet, de előbb kattintson ide! |
|