Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
LIBA ÉTELEK (STEAK RECEPTJE)

Libasült aszalt szilva kompóttal

 

Hozzávalók 4 személyre:

- liba (1,80kg) 1db

- libazsír 50dkg

- rozmaring 3szál

- vörösbor 2dl

- konyak 0,5dl

- méz 3ek.

- aszalt szilva 30dkg

- fokhagyma 1fej

- narancs 2db

- keményítő 2dkg

- só, bors

 

Elkészítés:                                 

Az egész libát kívül-belül jó alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. A hasüregébe beletesszük a rozmaringot. A libazsírban elősütjük a liba minden oldalát, majd felöntjük a borral és kevés vízzel. Sütőben jó ropogósra sütjük. Amíg a liba sül, elkészítjük a kompótot. Mézet karamellizálunk, és felöntjük a kacsasült levével, beletesszük a fokhagymát, a szilvát, a narancsot, a konyakot puhára főzzük és a végén hideg vízzel elkevert keményítővel, sűrítjük.

 

Tipp:

- Burgonyapürével is tálalhatjuk, de a klasszikus párolt káposztával is kitűnő.

 

 

Libacomb almás vargányaraguval és rántott burgonyával

 

Hozzávalók 4személyre:

- libacomb 4db

- fokhagyma 1fej

- alma 2db

- vargánya 20dkg

- ribizli 15dkg

- vaj 5dkg

- só, bors

- Tokaji bor 1dl

- burgonya 1kg

- tojás 2db

- liszt, zsemlemorzsa

 

                    Elkészítés:
A libacombokat jó alaposan sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával, majd kevés víz alatt, lefedve puhára sütjük a sütőben. Ha majdnem megpuhult, akkor fedő nélkül ropogósra pirítjuk. Az almákat kockára vágjuk, és serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a darabolt vargánya gombákkal. Ha kész hozzáadjuk a ribizlit, és ráöntjük a Tokajit, majd beforraljuk. A tisztított burgonyát sós vízben félpuhára főzzük, majd lehűtjük. A hagyományos módon bepanírozzuk, (liszt, tojás, morzsa) és bő, forró olajban kisütjük. A burgonya mellé tesszük a combokat, majd meglocsoljuk a raguval.

 

Tipp:

- Az egészséges libacombok kb. 45dkg-osak, de a bőréből elég sok zsiradék sül ki.

- Ugyanígy készíthetjük kacsacombból, ami jóval kisebb, mint a liba.

 

 

Libamell balzsamos szőlővel


 

Hozzávalók 4 személyre:

- libamell (30dkg) 4db

- piros szőlő 0,5kg

- cukor 10dkg

- vörösbor (száraz) 4dl

- keményítő 2ek.

- só, bors, olaj

 


Elkészítés:                           

Az előkészített, bevagdosott libamelleket befűszerezzük, majd serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát lefedve megsütjük. A szőlőszemeket félbevágjuk, és kiszedjük a magokat. A sütésből visszamaradt zsiradékon, a cukrot aranysárgára karamellizáljuk (nem barnára), felöntjük balzsamecettel, a vörösborral és a fele sűrűségűre főzzük. Ekkor továbbsűrítjük a hideg vízzel kikevert keményítővel, és hozzáadjuk a szőlőt. Addig főzzük, míg a szőlőszemek összeesnek (1-2 perc). A libamelleket a forró mártással, és burgonyakrokettel tálaljuk.

 

Tipp:

- A libamellet célszerű a beirdalt, bőrős felével elkezdeni sütni, mert akkor hamarabb kiolvad belőle a zsiradék.

- A libamellet érdemes 1-2 nappal sütés előtt bepácolni, így zamatosabb és finomabb lesz.

- Ha nincs szőlő, használhatunk mazsolát, szilvát vagy aszalt gyümölcsöket is.

- Az „igazi gourmand” rózsaszínűre süti libamell közepét, így szaftosabb is. A teljesen átsült, (mint a bélszíneknél is) szárazabb.


 


Készült: 2007.11.11[Steak]

 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!