|
|
|
Csirkemell cseresznyével
Hozzávalók: 4 fél csirkemellfilé 80 dkg cseresznye 2 evőkanál vaj 2 evőkanál cukor 1 kis darabka fahéj 3 szem szegfűszeg
Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a csirkemellet minden oldalán szép pirosra sütjük benne. Tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a cseresznyét, megszórjuk a cukorral, mellédobjuk a fahéjat, a szegfűszeget. Meglocsoljuk a sütésből visszamaradt zsiradékkal, és a sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és a vele párolt cseresznyével tálaljuk.
Orbán Szilvia
Egye meg mindet, de előbb katt ide! | | | |