Forralt bor
A forró bor gőze, a párában gomolygó fűszerillat egyszerre idézi fel a nyarat, az őszt, de éppúgy a szőlőskertek csöndjét, a hamvas fürtök zamatát, akárcsak az épp elmúlt ünnep áhítatát és a karácsonyi mézes süteményt. Ha megesne a csoda, hogy marad néhány korty ebből a szívet-lelket melengető italból, ne hagyjuk kárba veszni, leheljünk bele új életet, új ízeket.
Hozzávalók:
1 liter fehér- vagy vörösbor
10-12 szem kockacukor
csipetnyi szegfűszeg
4-5 rúd fahéj
1 citrom reszelt héja
dió, mazsola
Elkészítése:
Dobjunk mindent egy lábosba, melegítsük fel max. 50 fokra (forralni tilos, mert az alkohol elillan) majd hagyjuk állni egy darabig, hadd barátkozzanak össze az ízek. Nem szükséges leszűrnünk. Sőt! Dobáljunk diót és mazsolát a poharak aljára - nem fogjuk megbánni.
Tipp: fehérbor esetén narancslével, vörösbor esetén citrommal ízesíthetünk.
Főzd ki magadból a legtöbbet!
Elindult a Képzésinfo.hu portál, ahol több száz képzési ajánlatból Te is megtalálod a számodra fontos képzést. Az oldalon részletes kereső, friss állásajánlatok, oktatási hírek és szakkönyvek is várnak.
Válaszolj egy egyszerű kérdésre, és nyerd meg álmaid képzését! www.kepzesinfo.hu/nyeremenyjatek
Képzések konyhatündérek számára: www.kepzesinfo.hu
|