Nutellás habtorta Ha kezdő vagy, de villantani szeretnél
Stahl Judit Stahl.hu 2006.11.27
Hozzávalók:
20 dkg csokis keksz 10 dkg vaj 20 dkg tejcsokoládé 20 dkg étcsokoládé 1 dl rum 20 dkg Nutella 6 dl hideg tejszín a tetejére 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a tortaforma előkészítéshez néhány csepp olaj Elkészítés:
Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. Erős turmixgépben, illetve mozsárban finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal, és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával, meg a rummal. Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk a robotgéppel. A csokis-Nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és viszonylag vastagon meghintjük cukrozatlan kakaóporral. Csokirajongóknak való álom-édesség.
1 torta lesz belőle.
A recept Stahl Judit Végre otthon! című könyvéből való. Fotó: Tombor Zoltán |