CSOKOLÁDÉ KRÉM RÉM
__________________
Desszert: Csokoládé krém rém
Ezt a receptet szintén egy lelkes hölgy paneltagunktól kaptuk, aki szerint a torta arról kapta a nevét, hogy mekkora koszt tud csinálni a konyhában. Ijesztő neve ellenére azonban elkészítése igen egyszerű és finom. Mi is kipróbáltuk és egyet kell értenünk!
Piskótához:
6 tojás
6 púpozott ek liszt
6 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Csokoládékrémhez:
1-1 tábla ét- és tejcsokoládé
50 gramm vajas keksz
150-200 ml habtejszín
A 6 tojás sárgáját habosra verjük a cukorral és vaníliás cukorral összekeverve. Dolgozzuk össze a liszt és sütőpor keverékével. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a masszával, figyelve, hogy ne törjük össze azt. Öntsük tortaformába, helyezzük előmelegített sütő közepére és süssük 20 percen keresztül 200 fokon. Ha átment a villa-teszten, tegyük ki a pultra hűlni. A csokoládékrémhez olvasszunk fel 0,5-0,5 tábla csokoládét egy vastag falú edényben. Miközben a csokoládé olvad, a kekszet turmixgépben törjük porrá (minél finomabb port kapunk annál jobb). Az olvadt csokoládét vegyük le a tűzről, adjunk hozzá 100 ml habtejszínt. Végül dolgozzuk össze a keksszel, hogy szép egyenletes állaga legyen (ha túl sűrűnek ítéljük öntsünk hozzá még tejszínt). A krémet a piskóta tetejébe vájt „kráterben” kell elhelyezni. Marcipánt, gyümölcsöket vagy egyéb ízlés s zerinti hozzávalót a krémbe süppeszthetünk. A krémes torta hűtőben 1-2 óra alatt megdermed és tálalásra kész.
Köszönjük mindenkinek, aki elküldte nekünk receptjét. Jó étvágyat kíván a Gemius Hungary csapata!
|