Mogyorós habkarikák 3
Csokoládés karácsonyfadísz 3
Marcipán félholdak 3
Gesztenyés kifli 3
Karácsonyi kalács 3
Mézes-bábos Karácsonyra 4
Karácsonyfadísz 4
Karácsonyi sütemény 4
Karácsonyi habkarika 4
Nugátcsillag 5
Egyszerű mézeskalács 5
Mézes lapok 1. 5
Mézes lapok 2. 5
Puncsgolyók 5
Karácsonyi copf 6
Karácsonyi rétes 6
Linzercsillag 6
Citromos szívek 6
Marcipános fenyőfa 7
Diós-barackos praliné 7
Angol karácsonyi sütemény 7
Karácsonyi felköszöntő puncs 7
Mikulástorta 7
Narancsos karikák 8
Fenyőfatorta 8
Karácsonyfa 8
Zöld fenyő 9
Diós barackos desszert 9
Likőrös cukorkák 10
Krémszaloncukor 10
Szaloncukor 10
Karácsonyi mézes 10
Mogyorós gyertyácskák 11
Gyufa süti 11
Havas fenyők 11
Fahéjas torta 12
Citromos kókuszkarika 12
Tejszínes karamella (omlós és nagyon finom!) 12
Tejszínes karácsonyi csokoládétorta 12
Karácsonyi gyümölcskenyér 13
Kókuszos habcsók 13
Kókuszos sütemény 13
Karácsonyi hablánc 14
Karácsonyi bejgli Frank Júliától 14
Karácsonyi fatörzs 14
Ünnepi gyümölcssaláta 15
Gesztenyés bejgli (3 rúdra való) 15
Pozsonyi tészta (alaprecept) 15
Bejgli omlós-élesztős 16
Diós-mákos bejgli (2-2 rúd) 16
Csokoládés függeszték 16
Karácsonyi angyalka 17
Mézes csillagok 17
Pörkölt cukor 17
Töltött koszorú 18
Csokoládés koszorúk 18
Fűszeres mézeskalács 18
Gyümölcskenyér szentestére 18
Hájas kalács 19
Karácsonyi mákos guba 19
Kiadós mézes puszedli 20
Sült tökös rétes 20
Tökös rétes 20
Ánizsos szív 20
Adventi mákos/diós koszorú 21
Karácsonyi kalácsfigurák 21
Hótallér 21
Havas házikó 22
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt. A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.
Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük. Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert |