Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
RECEPTGYÁR 50.HÉT

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

30 dkg zeller

6 dkg vaj (4+2)

4 dkg liszt

1 dl tej

1 tejszín

2 tojássárgája

Elkészítés:

A szeletekre vágott zellert vajon (4dkg) pároljuk meg, majd szórjuk rá a lisztet. Engedjük fel tejjel és vízzel. Alaposan forraljuk át a levest majd kézi botmixerrel pépesítsük a levest. Forraljuk fel megint, sóval ízesítsük, majd még tálalás előtt legírozzuk és montírozzuk. Legírozáshoz keverjünk össze tejszínt tojássárgájával és egy kevés levessel, majd vékony sugárban öntsük hozzá a leveshez. Ezután apró darabokban tegyük bele a maradék vajat is. Így montíroztuk. FONTOS, hogy ezt követően már ne forraljuk a levest

 

Gombakrémleves

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma (körülbelül 4 dkg)

6 dkg vaj (4+2)

24 dkg gomba

Só, fehér bors

4 dkg liszt

1 dl tejszín

2 tojássárgája

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát vajon (4 dkg) megfuttatjuk, majd rászórjuk a tisztított, szeletelt gombát. Sózzuk és borsozzuk. Lisztet szórunk hozzá, és jól elkeverjük, majd vízzel felengedjük. Habverővel keverjük simára, majd forraljuk át alaposan. Ha van kézi mixerünk, akkor pépesítjük vele a levest, és forraljuk fel megint. Tálalás előtt legírozzuk és montírozzuk a levesünket. Legírozáshoz keverjünk össze a tejszínt tojássárgájával, majd óvatosan tegyünk hozzá a levesből, és vékony sugárban öntsük bele, állandó keverés mellett. Majd a maradék vajat is tegyük bele kisebb darabokban. FONTOS, hogy ez után már ne forraljuk a levest! A leves betétje lehet pirított zsemlekocka vagy pirított gomba.

Böjtös tojás fasírt

Hozzávalók:

10 darab tojás

2 darab zsemle

4 dkg vöröshagyma

Zöldpetrezselyem

Mustár

Só, őrölt bors, zsemlemorzsa

Olaj a sütéshez

4 dl tejföl

Fokhagyma

Elkészítés:

8 darab kockára vágott, keményre főtt tojást összekeverjük felvert egész tojással, sóval, borssal, apróra vágott zöld petrezselyemmel, pirított vöröshagymával, áztatott majd kinyomkodott zsemlével és mustárral. Ha esetleg lágy a töltelék, akkor zsemlemorzsával lehet keményíteni. Vizes kézzel formáljunk pogácsákat, majd zsemlemorzsába forgatva süssük ki őket olajban. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

 

Kijevi csirkemell

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell

8 dkg trappista sajt

8 dkg vaj

Fehér őrölt bors, só, szerecsendió

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz

Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirke melleket megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk, és óvatosan kiveregetjük őket. A vajat összedolgozzuk a reszelt sajttal, a borssal és a szerecsendióval. A töltelékből teszünk a szeletekre, majd felgöngyöljük, és hűtőbe tesszük. Végül bundázzuk őket, és bő olajban süssük ki. Köretként a petrezselymes burgonyát vagy a rizibizit ajánlom.

 

Paradicsomos, mozzarellás pulykamell

Hozzávalók:

80 dkg pulykamell

4 darab paradicsom

15 dkg mozzarella sajt

Bazsalikom, oregáno, só

Elkészítés:

A pulyka mellet megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és kiveregetjük őket. Dörzsöljük be őket a fűszerekkel, és kevés olajon süssük meg őket. Tegyünk rájuk paradicsom szeleteket, majd mozzarella szeleteket és sütőben, grill üzemmódban pirítsuk készre. Körete lehet a rizs.

 

Párizsi szűzérmék

Hozzávalók:

60 dkg szűzpecsenye

Só, liszt

4 tojás

Olaj a sütéshez

60 dkg rizs

15 dkg csemegekukorica

Elkészítés:

Mosás és tisztítás után, vágjuk fel a szűzérmét 5 dkg-os szeletekre. Sózzuk meg, és forgassuk lisztbe, majd mártsuk bele felvert tojásba és végül kevés olajon, süssük aranybarnára. Mikor kész, papírszalvétával itassuk le róla az olajat. A körethez főzzük meg a rizst, és mikor kész keverjük össze a csemegekukoricával. Ha a család szereti a rizst fel lehet dobni egy delikáttal vagy egyéb fűszerkeverékkel.

 

Sertésflekken

Hozzávalók:

60 dkg sertés tarja

Só, őrölt bors

Fokhagyma

Fűszer paprikával összekevert liszt

Olaj a sütéshez

Elkészítés:

Mossuk és tisztítsuk meg a tarja szeleteket, majd dörzsöljük be sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Forgassuk meg paprikás lisztben és süssük pirosra mindkét oldalát pirosra. Köretnek a hagymás tört krumpli passzol igazán. Figyeljünk arra, hogy az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük, és sóval, borssal lehet fűszerezni.

 

 

 

 

 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!