BAILEYS RECEPTEK
(31)
31.
Hozzávalók: 3,3 dl kommersz whisky, 3,2 dl habtejszín, 2 tubus sűrített tej, 1,5 dl finom feketekávé,1 evőkanál instant kakaó, 1 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 ampulla vaníliaaroma. A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Kb. 1 l lesz belőle. Próbáld ki tejszínes mogyoró-aromával, illetve kávé, kakaó és vanília nélkül is! A tejszínt fel is lehet forralni, majd lehűteni, édesszájúak részére megcukrozni (vagy több sűrített tejet használni), whisky helyett pedig vodkával vagy gyógyszertári tiszta szesszel is. 1.
8 dl konyak, 4 tubus sűrített tej, 8 dl tejszín, 3 dl erőss fekete kávé, kakaópor ízlés szerint "Csak összkutyulod, és kész!" Több is van forgalomban, nekem ez ízlik legjobban! Vigyázat, néhány hétig áll csak el akkor is hűtőben!
2.
Hozzávalók: 3, 3 dl kommers whisky , 3,2 dl habtejszín, 2 tubus sűrített tej , 1,5 dl finom feketekávé, 1 evőkanál instant kakaó, 1 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 ampulla vaníliaaroma. A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Kb. 1 l lesz belőle. Próbáld ki tejszínes mogyoró-aromával, illetve kávé, kakaó és vanília nélkül is! A tejszínt fel is lehet forralni, majd lehűteni, édesszájúak részére megcukrozni (vagy több sűrített tejet használni), whisky helyett pedig vodkával vagy gyógyszertári tiszta szesszel készíteni.
3.
Hozzávalók: 2 dl rum, 2 kis csomag cappuccinópor, 2 csomag vaníliás cukor, vagy vanília aroma egy kávéskanállal, 3 dl tejszín, 1 ek. méz, esetleg porcukor ízlés szerint, kóstolgatni kell!, 2 kk. Kakaópor, csipet fahéj és szegfűszeg, 2 tojássárga, kevés lefőzött kávé A cappuccinóport a meleg kávéban kell feloldani, csomómentesre, ezután lehűteni. Cukrot a tojássárgákkal és a mézzel simára keverni, hozzáadni a cappuccinós kávét, a fahéjat, kakaóport, a tejszínt, majd belecsurgatjuk a rumot és alaposan összerázzuk, keverjük. Behűtve, jégkockákon kínáljuk.
4.
Hozzávalók: 2 dl konyak vagy whisky, 2 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 2 cs. (esetleg ízlés szerint több)vaníliás vagy csokis cappuccino, 2 tojás sárgája, 3 dl tejszín A két tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk az előzőleg kevés forró vízben feloldott cappuccinót, simára keverjük a tejszínnel, majd - a kicsapódás elkerülése érdekében - habverővel kevergetve cseppenként hozzáadjuk az alkoholt. Jól lezárt üvegben esetleg megéri a következő hetet. Saját recept: az Irish Cream ízesítésű cappuccino porral a legfinomabb. Én mindig többet tettem bele 2 zacskónál, legalább 3 dl alkoholos ital kell és 4 tojás sárgáját használok, így krémesebb. Érdemes legalább 1 héttel a felhasználás előtt elkészíteni, hogy jól összeérjen.
5.
Hozzávalók: 1 dl konyak, 3-4 dl tejszín, 1 tubus sűrített tej, 1 dl feketekávé, 1 csomag vaniliáscukor, 1 Danette csokipuding A hozzávalókat beletöltjük egy üvegbe, majd jól összerázzuk. Az ital azonnal fogyasztható. Jágkocka hozzáadásával még ízletesebb.
6.
Hozzávalók: 2 dl rum, 2 dl tejszín, 1 tubus sűrített tej, 1 írkávé vagy amaretto ízesítésű sűrített tej (ha nincs, jó a sűrített kakaó is)A hozzávalókat egy üvegbe töltjük, jól összekeverjük és behűtjük. Akkor a legfinomabb, ha legalább 1-2 napot áll.
7.
Hozzávalók: 0,5 l konyak, 8 dl habtejszín, 4 tubus sűrített tej, 3 dl feketekávé, 2 evőkanál instant kakaó, 2 csomag vaniliáscukor A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük.
8.
Hozzávalók: 5 tubus sűrített tej, 3 dl tejszín, 1/2 liter rum, 1 tejszínes mogyoróaroma. Ennyi az egész, ezeket egy üvegbe összeöntöd, összerázogatod és kész.
9.
Hozzávalók: 1/2 liter tej, 1 liter főzőtejszín, 4 ek. cappuccino por, 40 dkg cukor, 1,5 tejszínes-mogyoró aroma, 3 dl 70%-os alkohol A cappuccino port és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, majd a tejszínt. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön felfőzzük (kb. 5 percig kis lángon forraljuk). Ha kihűlt, akkor az alkoholos-aromás keverékhez egy keveset hozzáöntünk, összekeverjük, majd az egészet visszaöntjük a tejszínes keverékhez. Alaposan lehűtjük, hidegen fogyasztható, sokáig eláll (ha van rá ideje).
10.
Hozzávalók: 3 dl. Whisky, 3 dl. tejszín, 1,5 dl erős, hideg kávé, 2 tubus sürített tej, 1-2 csg vaniliás cukor Összekeverni, üvegekbe tölteni.
11.
Hozzávalók: 2 dl rum, 2 kis csomag cappuccinópor, 2 csomag vaníliás cukor, vagy vanília aroma egy kávéskanállal, 3 dl tejszín, 1 ek. méz, esetleg porcukor ízlés szerint, kóstolgatni kell! 2 kk. Kakaópor, csipet fahéj és szegfűszeg, 2 tojássárga, kevés lefőzött kávé A cappuccinóport a meleg kávéban kell feloldani, csomómentes legyen. Ezután lehűteni. Cukrot a tojássárgákkal és a mézzel simára keverni, hozzáadni a cappuccinós kávét, a fahéjat, kakaóport, a tejszínt, majd belecsurgatjuk a rumot és alaposan összerázzuk, keverjük. Behűtve, jégkockákon kínáljuk.
12.
Hozzávalók: 2 db (azaz 5 dl ) Maresi, 1 db tojás sárgája, 2 dl cukor, 1-2 Irish Cream Jacobs capuccino por, 3-4 dl whisky, Jol összekeverni, hűtöbe érlelni. (legalább 1 nap) Csomomentes lesz ha elöször a cukrot és a capuccinot kevered össze, utána a többit, végén a whiskyt.
13.
Hozzávalók: 4 evőkanál cukor, 4 ek. cappuccino por/ízlés szerinti ízben/, 4 dcl tejszín. Ezeket egy lábosba teszem és felforralom, hagyom teljesen kihülni, utánna 0,2 l rumot bele rakok, és a hűtőben lehűtöm, kb egy nap alatt összeér.
14.
Hozzávalók: 1 l tejszín, 1 l whisky, nutella, cukor. A cukorból (lehet vaníliás is) karamellt kell készíteni. Még melegen fel kell önteni egy kis (mindegyikből 2-3 deci) whiskyvel és tejszínnel (óvatosan, mert hamar összekapja a hőmérséklet különbség miatt, de tovább melegítve síma lesz. ) Ebbe tegyétek a nutellát is, mert jobban elolvad. Általában egy fél üvegnyit szoktam hozzátenni. Vegyétek le a tűzről és öntsétek hozzá a többi whiskyt és tejszínt.
15.
Hozzávalók: 75 g cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás, 1 cs IRISH CREAM cappuccino, 3,2 dl tejszín, 2 dl whisky Keverj habosra 75 g cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 2 egész tojást. Ehhez adjál 1 csomag IRISH CREAM cappuccino port. Ezzel is keverni, míg a cappuccino feloldódik, majd hozzáadni 3,2 dl tejszínt, 2 dl whiskyt, tovább keverni, majd átszűrni. Lehűteni és már fogyasztható is. Hűtőben tárolni!
16.
Hozzávalók: 1 dl whisky, 2 dl tej, 1 tasak tejszíhabpótlópor, 1 dl (inkább kevesebb) porcukor, 1 ek capuccinó-por Csomómentesre keverjük
17.
fél liter vodka, vagy konyak, esetleg whisky, 2 tubus sűrített tej, fél liter tejszín, 2 doboz danette duett vagy sima csokis danett puding, kakaópor (cukrozott instant) ízlés szerint, 3 evőkanál méz, 2 dl fekete kávé Ezeket az ital kivételével turmixxal összkeverni, ízlés szerint mehet még bele cukor, ki milyen édesen szereti. Majd a legvégén mehet hozzá az ital. Lehűtve az igazi.
18.
Hozzávalók: 2 tubus sűrített tej, 3 dl(tartós) tejszín, 3 dl jó minőségű Whisky, 1 flakon (30 ml) tejszínes mogyoró aroma. Az összes hozzávalót jól összekevered, és szervírozhatod is!
19.
Hozzávalók: 2 dl rum , 2 kis csomag cappuccinópor, 2 csomag vaníliás cukor, vagy vanília aroma egy kávéskanállal, 3dl tejszín, 1 ek. méz, esetleg porcukor ízlés szerint, kóstolgatni kell!, 2 kk. kakaópor, csipet fahéj és szegfuszeg, 2 tojássárga, kevés lefozött kávé Elkészítése: A cappuccinóport a meleg kávéban kell feloldani, csomómentes legyen. Ezután lehűteni. Cukrot a tojássárgákkal és a mézzel simára keverni, hozzáadni a cappuccinós kávét, a fahéjat, kakaóport, a tejszínt, majd belecsurgatjuk a rumot és alaposan összerázzuk. Behutve, jégkockával kínáljuk.
20.
Hozzávalók: 2 dl konyak vagy whisky, 2 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 2 cs. (esetleg ízlés szerint több)vaníliás vagy csokis cappuccino, 2 tojás sárgája, 3 dl tejszín A két tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk az előzőleg kevés forró vízben feloldott cappuccinót, simára keverjük a tejszínnel, majd - a kicsapódás elkerülése érdekében - habverővel kevergetve cseppenként hozzáadjuk az alkoholt.
21.
Hozzávalók: 1dl konyak, 3-4 dl tejszín, 1 tubus sűrített tej, 1 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 Danette csoki puding A hozzávalókat beletöltjük egy üvegbe, majd jól összerázzuk. Az ital azonnal fogyasztható. Jégkocka hozzáadásával még ízletesebb
22.
Hozzávalók: 2 dl rum, 2 dl tejszín, 1 tubus sűrített tej, 1 ír kávé vagy amaretto ízesítésű sűrített tej, vagy jó a sűrített kakaó is. A hozzávalókat egy üvegbe töltjük, jól összekeverjük és behűtjük. Akkor a legfinomabb, ha legalább 1-2 napot áll.
23.
Hozzávalók: 0,5 l konyak, 8 dl habtejszín, 4 tubus sűrített tej, 3 dl feketekávé, 2 evőkanál instant kakaó, 2 csomag vaníliás cukor A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval, jól összekeverjük.
24.
Hozzávalók: 3 dl Whisky, 3 dl. tejszín (tartós), 1,5 dl erős, hideg kávé, 2 tubus sűrített tej, 1-2 csg vaníliás cukor
25.
Hozzávalók: 2 dl tej, 0. 5 -1 dl rum, két-három kiskanál Nescafé, két-három kiskanál neskakaó és 1 csomag tejszínhabpor. Rázogatni kell, jégkockára önteni és iszogatni.
26.
Hozzávalók: 2 dl konyak vagy whisky, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 2 csomag (esetleg ízlés szerint több) vaníliás vagy csokis cappuccino, 2 tojás sárgája, 3 dl tejszín A két tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk az előzőleg kevés forró vízben feloldott cappuccinót, simára keverjük a tejszínnel, majd - a kicsapódás elkerülése érdekében - habverővel kevergetve cseppenként hozzáadjuk az alkoholt.
27.
Hozzávalók: 7 dl rum, 3 dl kávé, 1/2 l tejszín, 3 tubus sűritett tej Jól rázd össze, hűtsd le, jéggel nagyon finom
28.
Hozzávalók: 0,5 l konyak (vagy whiskey), 8 dl habtejszín, 4 tubus sűrített tej, 2 csomag vaníliás cukor, 3 dl feketekávé (de ki is maradhat), 2 evőkanál kakaó Ezeket összekeverni és hidegen összeönteni. Kb. 2 liter lesz belőle.
29.
Hozzávalók: 2 dl rum vagy whiskey, 2csomag (130 gramm) capucchinó-por, 2 csomag vaníliás cukor, 3 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor, 2 tojássárgája A tojássárgákat el kell keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral, egy kicsi rumot megmelegíteni, és ebben feloldani a capucchinóport. Majd ezt összekeverni a cukros tojássárgájával és a többi rummal, majd a tejszínnel. Nem kell felverni
30.
Hozzávalók:kb. 1 dl forró víz, 3,5 dl whiskey, 2,5 cs. cappuccinópor Így 17 %-os lett kb 1,2 liter. A jégszekrényben tartom, minden nap összerázom
Készült: 2006.11.13[Dildia]
|