A Bendász-féle világhírű melegszendvics elkészítésének módja!
Hozzávalók:
25dkg főtt, füstölt tarja, vagy más füstölt hús. (pl: sonka, vagy füstölt comb)
1db főtt keménytojás.
Reszelt kemény sajt (Edami, vagy félkemény trappista)
1 doboz tejfől (150g-os)
Bors, pirosarany, mustár.
Megdaráljuk a füstölt húst, közben beledaráljuk a főtt tojást is. A kész húspépbe tesszük a fűszereket, borsot, pirosaranyat, mustárt és a tejfölt. Jól átkeverjük és ezzel kész a húskrém.
Sózni nem szabad!!! Elég sós a füstölt hús.
A tejföl fellazítja és kenhetővé válik.
Melegszendvics:
Veszünk néhány szelet szikkadt kenyeret, esetleg félbevágott zsemlét és megkenjük vajjal.
Nem margarinnal!!! Kizárólag a vaj jó hozzá, az így előkészített alapra kenjük elég vastagon a húskrémet.
Előmelegített sütőben 280C°-on sütjük tíz percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, hogy beborítsa az egészet. Visszatesszük a sütőben, de le is kapcsolhatjuk mindjárt, mert a sajtnak csak ráolvadni szabad.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
|