Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
MUFFIN RECEPTEK 1.

Muffin                 C-É                        

(53) 
 

* Megjegyzés: a receptekben előforduló nátron =

szódabikarbónát jelent!
Családi muffin.
Cseresznyés muffin 1. -  6.
Cseresznyés - meggyes - grízes muffin.
Csodás csokoládés muffin.
Csokoládés muffin 1. -  13.
Csokoládés muffin Dia módra..
Csokoládés muffin "diétás"
Csokoládés muffin Katalin módra..
Csokoládés - narancsos muffin.
 Csokoládés - diós muffin 1,  2.              
Csokoládés - vaníliás muffin.
Darált húsos muffin 1,  2.
Datolyás muffin.
Diós - csokoládés - vaníliás muffin.
Diós - csokoládés - kólás muffin.
Diós-juharszirupos muffin.
Diós muffin 1. -  4.
Diós muffin Dia módra..
Donuts muffin.
Dupla csokoládés muffin.
Egres muffin.
Egyszerű csokoládés muffin.
Epres muffin 1. - 4.
Epres - kivis muffin.
Epres - rebarbarás muffin.
Epres - sárgabarackos mufin.
Erdei-gyümölcsös muffin 1,  2.
Eredeti angol teazsömle..
Élesztős muffin.

 
Családi muffin
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 6 tojás, 10 dkg vaj, 25 dkg

cukor, 1 dkg só, 3 dkg sütőpor, 5 dkg kakaópor, 3 dl

tej/víz, 2 vaníliás cukor.
Elkészítése: Az olvasztott vajat add a cukorral

kikevert tojáshoz, majd a többi hozzávalóval keverd

csomómentesre. Kanalazd a muffinformába, majd 170

fokon süsd 20-25 percig.

Cseresznyés muffin 1.
Hozzávalók: 400 g cseresznye, 250 g margarin, 1 cs

vaníliás cukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 tk sütőpor, 2

ek cukor, 1 tk fahéj
Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik

tálban: margarin + vaníliás cukor + tojás + cukor =>

habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket

és a cseresznyét.

Cseresznyés muffin 2.
Hozzávalók: 300 g cseresznye, 180 g margarin, 1 cs

vaníliás cukor, 3 tojás, 150 g liszt, 3 tk sütőpor, 2

tk nátron, 180 g joghurt, 40 ml rum
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik

tálban: margarin + vaníliás cukor + tojás + joghurt +

rum => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes

keveréket és a cseresznyét.

Cseresznyés muffin 3.
Hozzávalók: 250 g cseresznye, 2 tojás, 250 g liszt, 2

tk sütőpor, só, 180 g joghurt, 50 ml olaj, 120 g

barna cukor, 1 tk vanília, 150 ml tej, 50 g joghurt
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: olaj

+ vanília + tojás + joghurt + só + cukor + tej =>

habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket

és a cseresznyét.

Cseresznyés muffin 4.
Hozzávalók: 100 g margarin, 150 g cukor, 2 tojás, 1-2

tk vaníliás cukor, só, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, 260

ml író vagy kefir, 350 g cseresznye
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás

+ vaníliás cukor + só + cukor + kefir => habosra

keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a

cseresznyét.

Cseresznyés muffin 5.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 dl tej, 8 dkg vaj, 6 dkg

kristálycukor, 2 tojás, 36 db cseresznye, sütőpor
Elkeverni a lisztet a cukorral, csipet sóval, fél

csomag sütőporral, tojással, olvasztott langyos

vajjal, tejjel. Kivajazott-lisztezett formákba

adagolni (12 db-os) mindegyik tetejére 3-3 kimagozott

cseresznyét tenni, és 180 fokon 30 percig sütni.

Porcukorral megszórni.

Cseresznyés muffin 6.
Barcsi recept Klement Dianától
Hozzávalók: (a forma nagyságától függően 12-18 db

sütihez) 200 g cseresznye (magozva), 100 g (barna)

cukor, 280 g liszt, 1 tk. szódabikarbóna, v. 1 zacskó

sütőpor, 1 kk. só, 50 g vaj, 1 tojás, 1 zacskó

vaníliás cukor, 1 kis tejföl (200 g), kb. 1 dl tej
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra

(Légkeveréses: 170 fok, Gáztűzhely: 3-as fokozat). A

muffin formába beletesszük a papírokat

(mignon-papír), ha nincs, akkor kivajazzuk a formát.

A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, felaprózzuk

és egy kis tálban 2 ek. cukorban megforgatjuk. A

lisztet, cukrot, sütőport, sót, egy tálban

összekeverjük. Egy másik tálban a vajat felolvasztjuk

hozzáadjuk a tojást, a vaníliáscukrot, a tejfölt és a

tej felét. (Kb. 2 ek.) és egy kézi habverővel

összekeverjük. A lisztet kanalanként folyamatos

keverés mellett hozzáadjuk a folyékony anyagokhoz

(míg sima nem lesz) és a végén beletesszük a

lecukrozott cseresznyét. (ha nagyon ragacsos a

tészta, akkor egy kevés tejjel hígíthatjuk) Egy

kanállal a muffin-formába merjük a masszát, de csak a

forma 3/4-ig, mert különben kifut. A sütő középső

rácsán 18-20 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a

sütőből párpercnyi pihentetés után rácsra szedjük a

sütiket, ezen hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom, és zamatos süteményt kapunk. (Napokig

eláll és nem szárad ki)
Ha nincs a háztartásban muffin-sütő, akkor egy

hagyományos tepsiben is egyben ki lehet sütni, majd

kihűlés után kockára vágva, egy kevés porcukorral

megszórva tálaljuk.

Cseresznyés - meggyes - grízes muffin
Hozzávalók: 500 ml tej, 1 csipet só, 125 g gríz
Mindezeket összekeverni és állni, hagyni kb. 2-3 órát
További hozzávalók: 350 g cseresznye (magozott), 3

tojás (külön a fehérje a sárgájától), 60 g vaj, 125 g

cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 tk citromlé, 75 g

darált mandula
A habbá vert tojásfehérjét és a cseresznyét (vagy

meggyet) utoljára belekeverni!

Csodás csokoládés muffin
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg

cukor, 3 evőkanál barackíz, 1/2 csomag sütőpor, 5 dkg

kakaópor, 5 dkg tört étcsokoládé.
Elkészítése: Keverd össze a hozzávalókat, hogy a

tészta szép sima legyen. Adagold ki a 12

muffinformába, majd 170 fokon süsd 20-25 percig.

Csokoládés muffin 1.
Hozzávalók: 150 g étcsokoládé, 100 g margarin, 100 g

cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek kakaópor, 3 tojás,

100 g (rétes) liszt, 1 tk sütőpor, 2 ek méz.
Liszt + sütőpor + kakaópor => elkeverni. Egy másik

tálban: tojás + margarin + vaníliás cukor + cukor +

méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes

keveréket és a durvára vágott csokoládé darabokat.

200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokoládés muffin 2.
Hozzávalók: 100 g étcsokoládé, 100 g margarin, 2

tojás, 150 g cukor, 100 g narancsdzsem, 3 ek

narancslé, 1 tk sütőpor, 150 g liszt
A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra

tört étcsokoládét meg a kockára vágott vajat. Aztán

amikor már lágy a Csokoládés vaj, akkor leveszem a

gőzről, hogy langyosra hűlhessen. Habosra keverem a

tojásokat a cukorral, belekeverem a narancsdzsemet, a

narancslevet és a langyos, vajas csokoládét. A

lisztet összekeverem a sütőporral, és gyors

mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához. 200 fokon

20-25 percig sütni.

Csokoládés muffin 3.
Hozzávalók: 100 g csokoládé, 300 g liszt, 2 tk

sütőpor, 2 tk nátron, só, 2 tojás, 150 g margarin, 80

g cukor, 250 ml tej
Liszt + sütőpor + nátron + só => elkeverni. Egy másik

tálban: tojás + margarin + cukor + tej => habosra

keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a

durvára vágott csokoládé darabokat. 200 fokon 20-25

percig sütni.

Csokoládés muffin 4.
Hozzávalók: 100 g csokoládé, 200 g liszt, 2 tk

sütőpor, 150 g cukor, 2 tojás, 100 g margarin, 120 ml

tej, 2 tk fahéj, 2 tk őrölt szegfűszeg, só
Liszt + sütőpor + nátron + só => elkeverni. Egy másik

tálban: tojás + margarin + cukor + tej => habosra

keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a

durvára vágott csokoládé darabokat. 200 fokon 20-25

percig sütni.

Csokoládés muffin 5.
Hozzávalók: 100 g csokoládé, 1 cs Csokoládés

pudingpor, 300 g liszt, 4 tk sütőpor, 225 g cukor, 2

tojás, 175 g margarin, 50 ml tej, 1 tk fahéj, 2 tk

őrölt szegfűszeg, só, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi

őrölt szerecsendió
A csokoládét durvára vágni, és a tejben kicsit

megolvasztani. Liszt + sütőpor + pudingpor + só =>

elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor

+ vaníliás cukor + szegfűszeg + fahéj + szerecsendió

+ tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes

keveréket és a durvára vágott csokoládé darabokat.

200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokoládés muffin 6.
Hozzávalók: 100 g étcsokoládé, 130 g liszt, 60

keményítő, 3 tk sütőpor, 100 g margarin, 125 g cukor,

2 tojás, só, 2 ek tej, 1 ek rum, 1 narancs héja
Liszt + sütőpor + keményítő + só => elkeverni. Egy

másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej + rum +

narancshéj => habosra keverni, ehhez hozzáadni a

lisztes keveréket és a durvára vágott csokoládé

darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokoládés muffin 7.
Hozzávalók: 175 g csokoládé, 250 g liszt, 2 tk

sütőpor, 1/2 tk nátron, 30 g kakaópor, 90 g margarin,

1 tojás, 2 ek cukor, 125 g tejföl, 180 ml tej
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik

tálban: tojás + margarin + cukor + tej + tejföl =>

habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket

és a durvára vágott csokoládé darabokat. 200 fokon

20-25 percig sütni.

Csokoládés muffin 8.
Hozzávalók: 1 1/2 csésze liszt, 3/4 csésze cukor, 1/4

csésze kakaópor, 2 evőkanál sütőpor, 1 evőkanál

szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 2/3 csésze vaníliás

0%-os joghurt, 2/3 csésze sovány tej, 1/2 evőkanál

vanília aroma
Sütőt előmelegíteni 200 fokra. Kibélelni papírral a

formákat. Összekeverni a liszted, a cukrot, a kakaót,

a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Gyors

mozdulatokkal hozzáadni a joghurtot, a tejet és az

aromát. Nem szabad jól kikeverni!  2/3-ig tölteni, és

15-2 percig sütni. melegen tálaljuk.

Csokoládés muffin 9.
Hozzávalók: 1 tábla étcsokoládé, 2 kocka vaj, 3

tojás, cukor, liszt, bármilyen világos lekvár.
A csokoládét kockákra törjük, és a vajjal együtt

gőzön megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást, a

cukrot és a már kihűlt csokoládé masszát

összekeverjük (de nem túlságosan keverjük össze),

utána pedig hozzáadjuk a lisztet, és nem túl alaposan

összekeverjük. Boltban vásárolt muffin sütőt

kibéleljük muffin papírokkal, és beleöntjük a

masszát. Előmelegített, majd forró sütőben sütjük kb.

20 percig.

Csokoládés muffin 10
Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj

+ a formához, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás

cukor, 10 dkg szilva, 25 dkg liszt, 1 teáskanál

sütőpor, 5 dkg zabpehely, 5 dkg vágott mogyoró
A mázhoz: 10 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 2-3 csepp

piros ételfesték, tortadara
Előkészítés: A csokoládét összetördeljük, és a vajjal

kis fazékban felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A muffin

sütőformát kivajazzuk.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a vaníliás

cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A

szilvát megmossuk, húsát apró darabokra vágjuk. A

sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A

lisztet összekeverjük a sütőporral, a zabpehellyel,

és mogyoróval. A szilvával együtt a csokoládés

masszába dolgozzuk. A formába töltjük, és a sütőben

kb. 20 percig sütjük. A süteményt 5 percig a formában

pihenni hagyjuk, kiborítjuk, és kihűtjük. A porcukrot

összekeverjük a tojásfehérjével, néhány csepp

ételfestéket cseppentünk bele, és a mázt a muffinokra

öntjük. Megszórjuk tortadarával, és hagyjuk

megszáradni. Munka: kb. 30 perc     Fogyasztható: kb.

1 óra múlva

Csokoládés muffin 11.
Hozzávalók: 10 deka étcsokoládé, 10 deka vaj, 2

tojás, 15 deka cukor, 10 deka narancsdzsem, 3

evőkanál friss narancslé, 1 teáskanál citromlé, 15

deka liszt
Ha frissiben készítem, akkor mielőtt elkezdeném

összekeverni a muffintésztát, előmelegítem a sütőt

175 C-ra (gázsütőn ez a 4-es fokozat). De ha csak

másnap reggel sütöm az előző nap összekevert tésztájú

sütiket, akkor is figyelek rá, hogy legyen elég ideje

bemelegednie a sütőnek.
A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra

tört étcsokoládét meg a kockára vágott vajat. Aztán

amikor már lágy a Csokoládés vaj, akkor leveszem a

gőzről, hogy langyosra hűlhessen. Elektromos kézi

habverővel habosra keverem a tojásokat a cukorral,

majd fakanálra váltok, és ezzel keverem bele a

tésztába a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet

meg a langyos, vajas csokoládét. A lisztet

összeszitálom a sütőporral, és gyors mozdulatokkal

hozzákeverem a tésztához. Vagy iziben belekanalazom

az összekevert muffinmasszát a papírkapszlikkal

kibélelt muffintepsibe, vagy lefolpackozott dobozban

hagyom éjszakázni a hűtőben. Az előmelegített sütőben

úgy 25 perc alatt sülnek illatozóan finomra a

Csokoládés muffinok. Puha vajjal, dzsemmel szokták

őket megkenni, és jóízű perceket köszönhetik nekik.
12 muffin lesz belőle.

Csokoládés muffin 12.        (telis tele

csokoládéval)
Hozzávalók: 20 dkg tejcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 dl

tej, 1 tojás, 1 dl tejföl, 5 dkg barna cukor, 25 dkg

liszt, 1 ek étkezési keményítő, 2 tk sütőpor, 3 ek

kakaópor, csipetnyi só, a forma kikenéséhez vaj és

barna cukor
Kevert tészta sütése: 20-25 perc 180 fokon,

muffin-formában vagy papír sütő-formácskában törjük a

csokoládét kis darabokra. A vajat olvasszuk fel egy

lábosban 3 dkg csokoládéval együtt. A tejet géppel

keverjük össze a tojással, a tejföllel és a cukorral.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a légkeveréses

sütőt már most állítsuk be 160 fokra). A lisztbe

keverjük bele az étkezési keményítőt, a sütőport, a

kakaót és a sót. A főzőkanállal lazán keverjük hozzá

a tojásos tejet és a Csokoládés vajat, aztán pedig

adjuk hozzá a maradék csokoládédarabokat is. Csak

addig keverjük, amíg a massza össze nem áll.
A muffinformákat vajazzuk ki, majd szórjunk cukrot az

aljára. Vagy pedig tegyünk két-két papírformát

egymásba. Öntsük a tésztát a formákba (ne legyenek

teljesen tele), majd óvatosan egyengessük el.
Tegyük a sütőben középre helyezett rácsra, és süssük

20-25 percig. Ha kész, hagyjuk pihenni a muffinokat 5

percig a formában, majd szedjük ki, és hagyjuk

kihűlni a konyhai rácson.   Elkészítési idő: 40-45

perc, de ebből csak a fele tényleges munka

Csokoládés muffin 13.
Hozzávalók: 20 dkg főző csokoládé, 25 dkg liszt, 10

dkg porcukor, 1 sütőpor, 17 dkg margarin, 1 ek

instant kávé, 1 dl tej, 3 tojás, 5 dkg mazsola.
A csokoládé felét a margarinnal, kávéval, tejjel

forrásig hevítjük, majd kihűtjük.  Kihűlés után

egyenként keverjük bele a tojásokat, habosra

keverjük. A lisztet, porcukrot, sütőport elkeverve a

krémhez adjuk. A maradék csokoládét kis darabokban

adjuk hozzá. Formába téve 20 perc alatt készre

sütjük.

Csokoládés muffin Dia módra
Hozzávalók (a forma nagyságától függően 12-18 db

sütihez): 200 g csokoládé (étcsokoládé, de lehet tej

is), 100 g (barna) cukor, 250 g liszt, 30 g kakaópor

(eredeti, de lehet Nesquik kakaópor is), 1 tk.

szódabikarbóna, és 1 tk. sütőpor, 1 kk. só, 50 g vaj,

1 tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 kis tejföl (200

g), 1 dl tej
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra

(Légkeveréses: 170 fok, Gáztűzhely: 3-as fokozat). A

muffin formába beletesszük a papírokat

(mignon-papír), ha nincs, akkor kivajazzuk a formát.

A csokoládét apró darabokra összetörjük. A lisztet,

kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót, egy tálban

összekeverjük. Egy másik tálban a vajat felolvasztjuk

hozzáadjuk a tojást, a vaníliáscukrot, cukrot,

tejfölt és egy kézi habverővel összekeverjük. A

lisztet kanalanként folyamatos keverés mellett

hozzáadjuk a folyékony anyagokhoz (míg sima nem lesz)

és a végén beletesszük a csokoládét (ha nagyon

ragacsos a tészta, akkor kevés tejjel hígíthatjuk)

Egy kanállal a muffin-formába merjük a masszát, de

csak a forma 3/4-ig, mert különben sütés közben

kifut. A sütő középső rácsán 18-20 perc alatt

megsütjük. Miután kivettük a sütőből, párpercnyi

pihentetés után rácsra szedjük a sütiket, ezen

hagyjuk kihűlni. Nagyon finom, és zamatos nassolni

valót kapunk. (Napokig eláll és megfelelő módon

tárolva nem szárad ki)
Megjegyzés: Ha nincs a háztartásban muffin-sütő,

akkor egy hagyományos tepsiben is egyben ki lehet

sütni, majd miután kihűlt, kockára vágva, egy kevés

porcukorral megszórva tálaljuk.

Csokoládés muffin "diétás"
Hozzávalók: 1 1/2 csésze liszt, 3/4 csésze cukor, 1/4

csésze kakaópor, 2 ek sütőpor, 1 ek szódabikarbóna,

1/2 tk só, 2/3 csésze vaníliás 0%-os joghurt, 2/3

csésze sovány tej, 1/2 ek vanília aroma
Elkészítése: Sütőt előmelegíteni 200 fokra. Kibélelni

papírral a formákat. Összekeverni a liszted, a

cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a

sót. Gyors mozdulatokkal hozzáadni a joghurtot, a

tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni!  2/3-ig

tölteni, és 15-2 percig sütni. Melegen tálaljuk.

Csokoládés muffin Katalin módra
Hozzávalók (12 db-hoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg

vaj, 2 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg narancsdzsem, 3

evőkanál friss narancslé, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg

liszt 
Elkészítés: Ha azonnal készítjük, akkor mielőtt

elkezdjük összekeverni a muffintésztát, melegítsük

elő a sütőt 175 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat). (Ha

csak másnap sütjük az előző nap összekevert tésztát,

akkor is előmelegített sütőben süssük!) A tésztához

olvasszuk meg gőz fölött (vagy mikrohullámú sütőben)

az apróra tört étcsokoládét és a kockára vágott

vajat. Amikor már lágy a Csokoládés vaj, vegyük le a

gőzről, hogy langyosra hűlhessen. A Mérő-mixben

habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd

keverjük hozzá a narancsdzsemet, az átszűrt

narancslevet és a langyos vajas csokoládét. A lisztet

összeszitáljuk a sütőporral, és gyors mozdulatokkal

hozzákeverjük a tésztához. A tésztát süthetjük

azonnal, akkor az összekeverés után töltsük bele a

kivajazott (vagy sütőpapírral bélelt) muffinformákba,

vagy a lezárt Mérő-mixben betesszük éjszakára a

hűtőbe. Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt

sülnek meg muffinok.
Tipp: Puha vajjal, dzsemmel kenhetjük meg, hogy még

ízletesebb legyen.

Csokoládés - narancsos muffin
Hozzávalók: 28 dkg liszt, 1 csipet só, 12 dkg cukor,

2 kiskanál sütőpor, 2 evőkanál reszelt narancshéj, 2

tojás, 3 ek, olvasztott vaj, 1, 8 dl tej, 1 ek, rum,

20 dkg csokoládé.
Elkészítése: A sütőt előmelegítjük (220°C). A

csokoládét durvára reszeljük a lisztet, a csokoládét,

a sót, a cukrot a sütőport és a narancshéjat

elkeverjük. Egy másik tálban a tojást, vajat, tejet

és rumot összekeverjük. Majd ebbe belekeverjük a

lisztes keveréket. 20-25 perc alatt sült meg, de

persze formája és sütője válogatja.

Csokoládés - diós muffin 1.
Hozzávalók: 5 dkg dióbél, 5 dkg kesudió bél, 10 dkg

étcsokoládé, 17, 5 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 0. 5 tk

szódabikarbóna, 12, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2

cs vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 db tojás, 40 ml tej
A diókat és a csokoládét finomra vágjuk.

Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a

szódabikarbónát, a diókat és a csokoládét. Egy másik

edényben habosra keverjük a margarint, a cukrot, a

vaníliás cukrot, a sót, a tojásokat és a tejet. A

lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.

Csokoládés - diós muffin 2.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4, 5 dkg kakaópor, 0. 5 tk

szódabikarbóna, 2 tk sütőpor, 0. 25 tk só, kb. 300 ml

tej, 1 db tojás, 30 dkg cukor, 2 ek olaj, 1 tk

vanília kivonat, 17 dkg felaprított csokoládé, 9 dkg

felaprított dióbél, 12-15 db egész szem mandula, kb.

4 ek cukor
Egy edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a

sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik

edényben a tojást a cukorral, a tejjel, a kivonattal

és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket

hozzáadjuk, és gyorsan összekeverjük. Végül

hozzáadjuk a diót és a csokoládét. A tésztát a

formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba tesztünk

egy mandulát és megszórjuk cukorral.

Csokoládés - vaníliás muffin
Hozzávalók: 10 dkg tejcsokoládé, 30 dkg liszt, 2 tk

sütőpor, 9 dkg barna cukor, 2 csomag vaníliás cukor,

1 kk só, 10 dkg vaj, 1 tk vanília (aroma), 2 tojás

2,5 dl tej
Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffin

formákat előkészítjük. A csokoládét durvára

reszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a

vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük.

Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a

tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk

kis adagonként a lisztes keveréket, majd a csokoládét

is, jól elkeverjük.  A tésztát a formákba töltjük,

20-25 percig sütjük.

Darált húsos muffin 1.
Hozzávalók: 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika,

2 paradicsom, 1 cs. petrezselyem, 125 g mozzarella,

500 g darált hús, 50 g liszt, só, bors, őrölt kömény,

2 tojás
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A hagymát és a

fokhagymát apróra vágjuk. A mozzarellát, paprikát és

a paradicsomot kis kockákra vágjuk, petrezselymet

szintén apróra. A húst, lisztet, sót, borsot,

köményt, tojást és a petrezselymet összekeverjük. A

hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és a

mozzarellát hozzáadjuk, és jól összekeverjük. 20-25

percig sütjük.
Tipp: ezt jobb papír nélkül sütni.

Darált húsos muffin 2.
Hozzávalók:  35 dkg darált hús (tetszés szerint

marha, sertés, pulyka vagy csirke), 1 tojás, 1/4

csésze zabpehely, 3/4 csésze zsemlemorzsa, 1/4 csésze

tej, 2 csésze fagyasztott zöldség, 1/4 tk bors, 1/4

csésze ketchup
A sütőt 200 C-ra kell előmelegíteni. A hozzávalókat a

ketchup kivételével alaposan össze kell keverni, majd

a formákat 1/3-ig tölteni. Miután a kupacok tetejét

ketchuppal megkentük kb. 20 percig vagy tűpróbáig

kell sütni.  12 db lesz ebből a mennyiségből.

Datolyás muffin
Hozzávalók: 100 g datolya, 150 g liszt, 2 tk sütőpor,

50 g őrölt mandula, 4 ek kókuszreszelék, 100 g vaj, 1

tojás, 100 g barna cukor, 250 g joghurt, 2 ek rum
Elkészítés: A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A

datolyát kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport,

mandulát és kókuszreszeléket összekeverjük. A vajat,

tojást, cukrot, joghurtot és rumot összekeverjük.

Beledolgozzuk a lisztes keveréket és a

datolyadarabokat. Beletöltjük a formába és kb. 25-30

percig sütjük.

Diós - csokoládés - vaníliás muffin
Hozzávalók 12 muffinhoz: 1 3/4 csésze reszelt

tejcsokoládé, 1/3 csésze tej, 3 evőkanál vaj, 1

csésze bármilyen liszt, 2 evőkanál kristálycukor, 2

teáskanál sütőport, 1/4 teáskanál őrölt fahéj, 3/4

csésze darált pekándió / hikori dió, 1 nagy tojás,

1/2 teáskanál vaníliaaroma
Hozzávalók az öntethez: 1/4 csésze bármilyen liszt,

1/4 csésze barnacukor, 1/4 teáskanál őrölt fahéj, 2

evőkanál olvasztott vaj, 1/4 csésze darált pekándió /

hikori dió
Az öntet elkészítése: villával keverd össze a

lisztet, a barna cukrot, a fahéjat és a vajat egy kis

tálban, amíg csomómentes nem lesz. Add hozzá a diót.
A muffinhoz melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és

béleld ki a tepsit a papírokkal vagy zsírozd be a

formákat. Keverj össze egy (!) csésze reszelt

csokoládét tejjel, vajjal gőz fölött. Addig keverd,

amíg elolvad a csokoládé és teljesen folyékony állagú

nem lesz az egész massza. Keverd össze egy másik

tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a

diót és a maradék csokoládéreszeléket. Egy kis tálban

keverd össze a tojást, a vaníliaaromát, az olvasztott

csokoládét. Keverd ezt az egészet a lisztes

keverékhez, amíg egynemű nem lesz. Ne keverd túl!

Adagold a formákba, 2/3-áig legyenek tele. Bőségesen

rakjál rájuk az öntetből. 20-25 percig süsd, a

sütőben hűtsd 5 percig, aztán pedig rácson hűtsd ki

teljesen.

Diós - csokoládés - kólás muffin
Hozzávalók 14 darabhoz: 280 g liszt, 3 teáskanál

sütőpor, fél teáskanál őrölt fahéj, 50 g finomra

aprított dióbél, 50 g reszelt csokoládé, 1 tojás, 150

g cukor, 125 g vaj, 160 ml Coca-Cola, 100 ml tej, 60

g porcukor, néhány szem kólás üveget formázó

gumicukor a díszítéshez.
Elkészítés: A sütőt 160 fokra felmelegítjük. (Gázsütő

1-es fokozat. ) 14 db papírformát beleteszünk a

muffinsütő mélyedéseibe. Ha nincs muffinsütőnk,

tegyünk egymásba két papírformát, és megfelelő

távolságban sorakoztassuk a sütőlemezre.
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, az

őrölt fahéjjal, a dióval és a csokoládéval. A habosra

felvert tojást elvegyítjük a cukorral, a vajjal, 150

ml kólával, a tejjel, végül a lisztes keverékkel. 

Minden formába 1-2 evőkanálnyi masszát töltünk. A

muffinokat kb. 35 percig sütjük, majd rövid hűlés

után kivesszük a formából (ha csak papírral

készítettük, akkor nem kell kivenni). Rácsra téve

hagyjuk kihűlni. A mázhoz az átszitált porcukrot

simára keverjük a maradék (10 ml) kólával. megkenjük

a muffinokat, és mielőtt a máz teljesen megszáradna,

díszítésül mindegyikre 1-2 gumicukrot nyomunk.

Diós-juharszirupos muffin
Hozzávalók: 280 g liszt, 2 ek. barnacukor, 1, 5 tk

sütőpor, 1/4 tk só, 180 g aprított dió, 120 g tej

(savanyú a legjobb), 100 ml juharszirup, 80 g vaj, 1

tojás, 1 cs. vaníliás cukor
Összekeverjük, és formákban kisütjük.

Diós muffin 1.
Hozzávalók: 10 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 db

tojás
Habosra keverjük, aztán hozzáadjuk a következőket: 2

dl tej, 10 dkg darált dió. 20 dkg liszt. 1 csomag

sütőpor
Muffinformákba adagoljuk és közepesnél kicsit erősebb

lángon kb. 20 percig sütjük.

Diós muffin 2.
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 db tojás,

2 dl tej, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 csomag

sütőpor
Elkészítés: Habosra keverjük a vajat, cukrot és a

tojást, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Muffin formákba adagoljuk és közepesnél kicsit

erősebb lángon kb. 20 percig sütjük.

Diós muffin 3.
Hozzávalók (12-14 db): 15 dkg liszt, 1/2 csomag

sütőpor, 15 dkg darált dió, 1 db citrom, 1 db narancs

reszelt héja, 1/4 kk őrölt koriander, 1 kk őrölt

szegfűbors, 17,5 dkg margarin, 17,5 dkg porcukor, 1

csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 1 csipet só
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát

kikenjük vajjal, és kilisztezzük.
A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, dióval

és a fűszerekkel. A margarint kikeverjük a cukorral

és a vaníliás cukorral, majd egyenként kikeverjük a

tojásokkal is. A lisztes keveréket hozzákeverjük a

tojásos keverékhez. A kész masszát kanállal vagy

habzsákkal a formákba töltjük. 180 fokon 15-20 percig

sütjük. A tésztába mehet egy kis meggy is.
Díszíthetjük mázzal is: felolvasztjuk a tortabevonót,

és megmártjuk benne, a süti tetejét.
Meg lehet szórni apróra vágott pisztáciával, mandula

forgáccsal, kókuszreszelékkel stb.

Diós muffin 4.
Hozzávalók: 9 dkg vaj, 4 kanál tejjel felolvasztani,

hozzáadni 2 evőkanál dió, citromhéj, narancshéj

reszelve, 2 kanál cukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg

liszt, 1/2 sütőpor.
Kihűlés után 2 egész tojással kikeverni.
A muffin formát kibélelni sütőpapírral, megtölteni a

masszával majdnem tele. Tetejére darabos ananászt

tegyünk. Közepes sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

 Porcukorral megszórva kínáljuk.

Diós muffin Dia módra
Hozzávalók (a forma nagyságától függően 18-20 db

sütihez): 280 g liszt, 200 g dió (vagy más magvak),

100 g (barna) cukor, 50 g mazsola, 1 tk.

szódabikarbóna, és 1/2 zacskó sütőpor, 1 kk. só, 50 g

vaj, 1 tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 1/2 citrom

reszelt héja, 1 kk. fahéj, 1 kis tejföl (200 g), 1 dl

tej
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra

(Légkeveréses: 170 fok, Gáztűzhely: 3-as fokozat). A

muffin formába beletesszük a papírokat

(mignon-papír). A diót v. más magvakat felaprózzuk. A

lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, sót egy tálban

összekeverjük. Egy másik tálban a vajat felolvasztjuk

hozzáadjuk a cukrot, tojást, a vaníliáscukrot,

citromhéjat, fahéjat, a tejfölt, tejet és egy kézi

habverővel összekeverjük. A lisztet kanalanként

folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a folyékony

anyagokhoz (míg sima nem lesz) és a végén beletesszük

a mazsolát és a diót, v. más magvakat. (ha nagyon

ragacsos a tészta, akkor egy kevés tejjel

hígíthatjuk) Egy kanállal a muffin-formába merjük a

masszát, de csak a forma 3/4-ig, mert különben sütés

közben kifut. A sütő középső rácsán kb. 20 perc alatt

megsütjük. Miután kivettük a sütőből, párpercnyi

pihentetés után rácsra szedjük a sütiket, ezen

hagyjuk kihűlni. Nagyon finom, és zamatos nassolni

valót kapunk. A meggyes muffin mellett a második nagy

kedvencem! (Napokig eláll és megfelelő módon tárolva

nem szárad ki)
Megjegyzés: Tovább dúsíthatjuk a süteményt, ha 3-4

evőkanál barack-lekvárt és egy reszelt almát is

belekeverünk a tésztájába!

Donuts muffin
Hozzávalók: 3, 5 dl tej, 1, 5 dl víz, 18 dkg vaj, 1

csomag vaníliás cukor, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 kg

finomliszt, 2 kocka, élesztő (10 dkg), 1 tk. cukor, 1

kk. só , 2 db tojás, 13 dkg cukor, olaj a sütéshez.
Egy edényben a tejet, a vizet felmelegítjük,

hozzáadjuk a vajat, a 13 dkg cukrot, és hagyjuk

felolvadni. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a reszelt

citromhéjat.  Egy kevés langyos vízben az 1 tk.

cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba kimérjük

a lisztet, hozzáadjuk tojásokat (én a tojásokat is a

tejes miskulanciába keverem bele), a sót a

vajas-tejes keveréket, és a felfuttatott élesztővel

jól bedagasztom a tésztát. Kb. 1 órát hagyom kelni.

Ha megkelt, henger formájúra kinyújtom, kis darabokra

felvagdosom, és karika formájúra igazítom a

tésztadarabokat, és a deszkán még hagyom kicsit kelni

őket. Olajat hevítek, és 2-3 perc alatt (oldalanként)

szép világosra sütöm a karikákat. Papírtörlőn

leitatom, és megszórom vaníliás vagy fahéjas

cukorral. Ha valaki szereti, cukormázzal is

bevonhatja.

Dupla csokoládés muffin
Tálban keverj össze 1 és 1/2 pohar lisztet, 1/2 pohár

keserű csokoládéport, 1 kk sütőport, 1 kk sütő

szódát. Egy másik edénybe verj fel 1 tojást, 1 pohár

tejet, amibe belekeversz 1-2 evőkanál ecetet (vagy

citromlevet), 1 pohár barna cukrot, 1/3 pohár

olvasztott vajat, vagy olajat. Öntsd a liszthez,

gyengéden vegyítsd össze, és közben tegyél hozzá 1

pohár csokoládé-chipset, vagyis apróra vagdalt

csokoládét.
Sütés: 375 F (190 C) kb. 15-20 percig. 12 db van

belőle.

Egres muffin
Hozzávalók: 500 g egres, 250 g margarin, 250 g cukor,

4 tojás, 400 g liszt, 1 tk sütőpor
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban:

margarin + cukor + tojás => habosra keverni, ehhez

hozzáadni a lisztes keveréket és az egrest. 200 fokon

20-25 percig sütni.

Egyszerű csokoládés muffin
Hozzávalók: 6 dkg vaj, 1 tojás, 25 dkg cukor, 30 dkg

liszt, 1/2 citrom reszelt héja, 2 dkg kakaó (az a

rendes fekete nem Nesquik!), 1 zacskó sütőpor, 2, 5

dl tej,
A hozzávalókat csak össze kell keverni és mehet is a

sütőbe.
Nagyon finom, laza.

Epres muffin 1.
Hozzávalók: 300 g eper, 420 g liszt, 3 tk sütőpor,

125 g margarin, 3 tojás, 200 g barna cukor, 150 ml

író vagy kefir, 100 g joghurt
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban:

margarin + tojás + cukor + kefir + joghurt => habosra

keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az

apróra vágott epret. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Epres muffin 2.
Hozzávalók: 250 g eper, 260 g liszt, 2 tk sütőpor,

200 g tejszín, 3 tojás, 140 g cukor, 80 g margarin, 1

cs vaníliás cukor, 1/2 tk nátron
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik

tálban: margarin + tojás + cukor + tejszín + vaníliás

cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes

keveréket, és az apróra vágott epret. 200 fokon 20-25

percig sütni.

Epres muffin 3.
Hozzávalók: 1 csésze liszt, 3/4 csésze kukoricaliszt,

1/2 csésze cukor, 2 1/2 teáskanál sütőpor, 1/4

teáskanál só, 2 csésze friss darabolt eper, 1 pohár

epejoghurt, 1/4 csésze olvasztott vaj, 1 tojás
Sütőt 175 fokra előmelegíteni, a sütőformát kikenni.
Összekeverjük a kétfajta lisztet, a cukrot, a

sütőport és a sót. Majd egy másik tálban a lisztes

keverék felébe beleforgatjuk az epreket. Kikeverjük a

joghurtot, a vajat és a tojást. Hozzáöntjük a lisztes

keverékhez, majd beleöntjük a lisztes epreket is.

Betesszük a sütőbe, és 25 percig vagy tűpróbáig

sütjük

Epres muffin 4.
Hozzávalók: 22 dkg liszt, 6 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl

tej, 6 dkg olvasztott vaj + kevés olvasztott vaj a

muffintepsi kikenéséhez, 3 tk sütőpor, 0, 5 tk

szódabikarbóna, csipet só, 1 csésze (2, 5 dl) apróra

vágott eper, 0, 5 csésze (1, 2 dl) almalekvár
Elkészítése: A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük, a

muffintepsi mélyedéseit olvasztott vajjal kikenjük. A

lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a cukrot

egy tálba szitáljuk. Az apróra vágott epret

hozzáadjuk és átkeverjük, a közepébe egy mélyedést

készítünk. Az almalekvárt, a tejjel elkevert tojást

és az olvasztott vajat hozzáadjuk, és egy villával az

egészet kissé összekeverjük. A tésztát nem szabad

simára keverni, éppen csak a lisztet kell

megnedvesíteni, a legjobb, ha a tészta még csomós. A

tésztát a muffintepsi mélyedéseibe elosztjuk, és

10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményeket

egy spatula segítségével még forrón kivesszük a

tepsiből, és egy rácson hagyjuk őket kihűlni. Ízlés

szerint tejszínhabbal és friss eperrel tálaljuk.
Változat: A lekvárt el is hagyhatjuk, készíthetjük

csak gyümölccsel is (ekkor persze 1, 5 csésze eper

kell hozzá). Más gyümölcsöt is használhatunk vagy

adhatunk hozzá vágott csokoládét is.
     Néhány ötlet:
1 csésze meggybefőtt, 0, 5 csésze vágott csokoládé
1,5 csésze kockára vágott alma, kevés fahéj a

tésztájába
1,5 csésze ribizli (ez a kedvencem!)

Epres - kivis muffin
Hozzávalók: 100 g eper, 1 kivi, 140 g sima liszt, 100

g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk nátron,

40 g kókuszreszelék, 1 tojás, 110 g margarin, 120 g

cukor, 1 cs vaníliás cukor, 200 ml joghurt
Liszt + sütőpor + nátron + kókuszreszelék =>

elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + cukor

+ vaníliás cukor + joghurt => habosra keverni, ehhez

hozzáadni a lisztes keveréket, és az apróra vágott

epret, és kivit. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Epres - rebarbarás muffin
Töltelék:  80 g rebarbara, 2 ek cukor, 1/2 tk

citromlé, 12 tk eperlekvár
Tészta:  250 g liszt, 50 g durvára vágott mogyoró, 1

tk fahéj, 2 1/2 tk sütőpor, 2 tk nátron, 1 tojás, 120

g cukor, 80 ml olaj, 300 g tejföl
Megszórni: cukor, fahéj
Az apróra vágott rebarbarát a citromlével, és 1 ek

vízzel elkeverni, állni hagyni. Liszt + sütőpor +

nátron + mogyoró + fahéj => elkeverni. Egy másik

tálban: olaj + tojás + cukor + tejföl + joghurt =>

habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket,

és az apróra vágott epret, és rebarbarát. 200 fokon

20-25 percig sütni.

Epres - sárgabarackos muffin
Hozzávalók: 150 g eper, 5 sárgabarack, 140 g sima

liszt, 100 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, 1/2

tk nátron, 1 tk fahéj, 30 g durvára vágott mandula, 1

tojás, 120 g barna cukor, 90 g margarin, 100 ml író

vagy kefir, 100 g joghurt
Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + mandula =>

elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + cukor

+ kefir + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni

a lisztes keveréket, és az apróra vágott epret, és

barackot. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Erdei-gyümölcsös muffin 1.
Hozzávalók: 250 g erdei-gyümölcs (mélyhűtött), 100 g

margarin, 160 g cukor, 2 tojás, só, 150 ml író vagy

kefir, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk vanília
Liszt + sütőpor + vanília => elkeverni. Egy másik

tálban: cukor + margarin + tojás + só + kefir =>

habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket,

és az erdei gyümölcs keveréket. 200 fokon 20-25

percig sütni.

Erdei-gyümölcsös muffin 2.
Hozzávalók: 200 g erdei-gyümölcs (mélyhűtött), 120 g

margarin, 100 g cukor, 2 tojás, só, 250 g liszt, 2 tk

sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 1/2 tk nátron, 160 g

kész vaníliapuding, 50 g túró, 3 ek tej
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik

tálban: cukor + margarin + tojás + só + vaníliás

cukor + túró + tej => habosra keverni, ehhez

hozzáadni a lisztes keveréket, és az erdei gyümölcs

keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Eredeti angol teazsömle
Hozzávalók: 500 g liszt, 1 cs. szárított élesztő (ezt

szárazon kell a liszthez keverni!), 3 tojás (külön a

fehérjét fölverni), 50 g cukor, 1 csipet só, 250 ml

tejszín, 1 ek tej
Mielőtt sütnénk, 20 percig, állni kell hagyni! Majd a

formákba adagolni és sütni a szokásos módon.

Élesztős muffin
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 15 dkg cukor,

csipetnyi só, 5-10 dkg mazsola, ízlés szerint, 1

citrom reszelt héja, 2,5 dkg élesztő
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, 12 részre

osztjuk és a kizsírozott muffinsütőbe rakva, 10-15

percet még kelesztjük, tojássárgájával megkenjük, és

20 perc alatt közepes erősségű sütőben sütjük.

Tölthetjük lekvárral, túróval, gyümölcsdarabokkal is,

de töltelék nélkül is finom.

 

 

  
 

  
  

 
Naptár
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?