PADLIZSÁNKRÉMES PIRÍTÓS
_______________________
Előétel: Padlizsánkrémes pirítós
Első receptünk egy kedves úriembertől érekezett, aki csak annyi kommentet fűzött hozzá: „Ez legistenibb előétel.” Nos távol álljon tőlünk, hogy megfosszuk paneltagjainkat a lehetőségtől hogy kipróbálják.
350 gramm padlizsán
2 ek extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
mustár, só, bors
A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben 25-25 percig sütjük mindkét oldalán légkeveréses üzemmódban. A padlizsán szárát levágjuk és héját könnyedén lehúzzuk a húsáról. Apró darabokra vágjuk és pépesítjük, majd összekeverjük az olívaolajjal, pépesített fokhagymával és meghintjük 1-1 teáskanyálnyi mustárral, sóval és fekete borssal. A krémet pirítósra kenve tálaljuk. Ízlés szerint fogyasztható paradicsommal, lilahagymával.
|