Metélőhagymás kukorica krémleves
------------------------------------------------------
--------------------------
A Bonduelle GOLD kukorica különlegesnek számít a
csemegekukoricák között: supersweet - szuperédes -
fajtából készül, amelynek természetes cukortartalma
magasabb, mint a normál kukoricáké. Finom ropogósságát
gondos feldolgozásának köszönheti. A Bonduelle GOLD
kukorica kimagasló minőségű termék, amely semmiféle
tartósítószert nem tartalmaz.
Ez az egyedülálló csemegekukorica sokféle ínyenc fogás
elkészítéséhez alkalmas! Egy különleges receptet itt
küldünk Önnek, s a Bonduelle GOLD kukorica weboldalán
még további ötleteket talál.
Metélőhagymás kukorica krémleves
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evőkanál liszt 1 csokor metélőhagyma szerecsendió őrölt fehérbors, só
Elkészítés:
A kukoricáról leöntjük a levét, és felmelegített vajon
megpároljuk. Egy részét félretesszük, a többit pedig
lisztszórással besűrítjük. Felöntjük a húslevessel és
a tejszínnel, felforraljuk, reszelt szerecsendióval,
borssal, ha szükséges kevés sóval ízesítjük, majd a
tűzről levéve a metélőhagyma felével simára
turmixoljuk. Végül az így kapott kukorica krémlevest
még egyszer felforraljuk. Tálaláskor a forró
krémlevest csészékbe szedjük, beletesszük betétként a
félretett párolt kukoricát, és nagyobb darabokra
vágott metélőhagymával hintjük meg.
|