KARÁCSONYI RAKOTT PULYKAÉRMÉK
Kb. 60 dkg pulykaérem, (pulykamedalion néven kapható), só, őrölt fekete bors, 20-20 dkg pulykamáj és csiperke, 1 csokor petrezselyem, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, fél kiskanál morzsolt kakukkfű, 15 dkg pulykasonka, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, a tepsi kikenéséhez: 2 evőkanál olaj. A húsérméket kiverjük, esetleg inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kiolajozott, tűzálló tálba fektetjük, amekkorába pontosan belefér. A pulykamájat a tisztított gombával, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával ledaráljuk. Egy tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük. A masszát a húsra halmozzuk, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a sajt kétharmadával és egy tojással összekeverjük, a rakottasra kenjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.
|