Tojásos-padlizsános lecsó
Hozzávalók: -1 kg érett paradicsom - 1 db padlizsán - 1 kg paprika - 2 fej hagyma - 10-12 db tojás
ízlés szerint: - sajt - fokhagyma - só - bors - olaj
Elkészítés: A padlizsánt megpucoljuk és nagyobb kockákra (vagy vastagabb karikákra) vágjuk. A hagymát felaprózzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, és egy teflon serpenyőben vagy edényben, kissé megsózva, kevés olajon megpároljuk. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor a paprika kissé megpuhult (nem teljesen!), hozzáadjuk a padlizsánt, amit kicsit hagyunk főni (nagyon hamar szétmegy), majd a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a többihez. Rátöltjük a tojást és belevágjuk a fokhagymát. Addig hagyjuk, míg a tojás rántottaszerű lesz benne, ekkor rászórjuk a sajtot és forrón tálaljuk - de hidegen is nagyon finom.
Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Pedig valójában nincs egységes recept... Válogass itt! | |