Szidi néni kedvence currys rizzsel
1. A hús bundájához a felvert tojást elkeverem a liszttel, a reszelt nyers burgonyával és a reszeit hagymával, m~d hozzáadom a sót, a törött borsot, a pirospaprikát, végül belekeverem a zúzott fokhagymát. 2. A sertéskarajt szeletekre vágom, kicsit kiverem és megsózom, majd lisztbe forgatom. Ezután a sűrű burgonyás masszában meghempergetem, és bő, forró olajban pirosra sütöm. 3. Közben elkészÍtem a rizst is: a megpárolt, enyhén sós Iizsbe belekeverem a curryport. Még melegen merőkanálba nyomkodom, majd tálra borítom, és megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel. 4. Salátával díszítve tálalom, a húsokat mellé helyezem.
J
-
3 tojás 20 dkg liszt 30 dkg burgonya 1 fej vöröshagyma törött bors pirospaprika, só 4 gerezd fokhagyma
50 dkg kicsontozott sertéskar~ 1/2 liter olaj 30 dkg rizs 1 csapott evőkanál currypor 1 csomó petrezselyemzöld
-
Energiatartalom: 3580 kJ Fehérjetartalom: 45 g Zsirtartalom: 25 g Szénhidráttartalom: J09 g
\Nyáron rizs helyett bármilyen nyers zöldségekből készült friss salátával készíthetjük. Bármilyen dresszinggel harmonizál.
|