A MÉZ ÉS A MUSTÁR SZERELEMGYEREKE
_________________________________
csinimama
életmódváltás
csinimama
otthon
reggeli
uzsonna
ebéd
édességek
A méz és a mustár szerelemgyereke: Fabio
csinimama
2013. Jul. 07.
Hozzászólások (1)
Bemutatom Fabiot.
Mindenkit levesz a lábáról, aki megkóstolja
elkezdni elkészíteni is. Azért is, mert a
leggyorsabb étel, esküszöm gyorsabb egy
mirelit rántott hús kisütésénél.
A lényeg, hogy a húst szeleteljük fel
apróra, majd sózzuk meg és öntsük nyakon
mustárral. A mustár erősségétől füssően
lehet 1-4ek is, de ahogy érzitek, mehet
bele bátran.
Egy serpenyőben hevítsünk fel zsírt, majd
dpbjuk bele a trutyis husit. Ezt
kevergethetjük, kicsit megborsozhatjuk, sőt
még egy pici só is mehet rá újra, ki tudja
mennyi maradt a vágódeszkán.
Elvileg levet fog ereszteni, abban kell
főnie, majd amikor kicsit elpárolgott a
leve meg lehet öntözni mézzel. Körülbelül
annyi néz kell rá mint mustár, ebből is
mehet bőven. Mindenhova jusson belőlük.
Amikor ez is levet ereszt még jobban
megpuhulhat a hús. Fontos azonban, hogy meg
kell várni míg megint lefő a leve, majd a
végén magas hőfokon kell kevergetni, bziony
addig amíg jól rá nem ég a karamell. Olyan
legyen, mintha véletlenül kicsit odaégett
volna. Ez lesz a lelke. ettől lesz igazán
finom. Kítűnő köret mellé egy friss vegyes
saláta vagy paradicsomsaláta. Fontos
viszont a dresszing a salátán. Én a
következőt ajánlom mellé: olívaolaj, só,
bors, bazsalikom, oregánó. Ezek együtt
nagyon jól érzik magukat.
A meleg időben is nagyon eteti magát.
Fontos! Csak olyan serpenyőben csináljátok,
amit utána sikálhattok, ha jól odakozmál
nem jön le csak sikálással. Megéri, csak a
serpenyő ne menjen kárba! A teflon vagy a
kerámia itt semmit nem ér.
Jó étvágyat!
|