Desszertek 2. rész
Pudingos pohár desszert
Hozzávalók:
Háztartási keksz Málna, vagy szeder vagy, egyéb erdei gyümölcs 1 zacskó csoki és vanília puding Tej a puding elkészítéséhez Sütõrum vagy sötétrum
Elkészítés: A poharak aljába szórjunk egységesen egy kevés tört háztartási kekszet és csepegtessünk rá egy kevés rumot. Majd öntsünk rá csokipudingot egy rétegben. Szórjunk rá egy réteg gyümölcsöt -a gyümölcsök kiválasztásnál figyeljünk az édes és savas gyümölcsök arányára- majd egy réteg vaníliapuding következik. Tegyük hûtõbe néhány órára, hogy összeálljon majd tejszínhabbal díszíthetjük a tetejét.
Almás-diós muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
20 dkg liszt 2 kis kanál sütõpor 30 dkg darált dió 10 dkg vaj 10 dkg cukor 3 tojás, só 2,5 dl tejszín Két alma apró kockákra vágva Egy citrom reszelt héja
Elkészítés: Sütõnket melegítsük fel 170 C°-ra, és a muffinforma mélyedéseit kikenjük vajjal, majd hintsük be liszttel. A muffintésztához keverjünk össze lisztet sütõporral és a dióval. A vajat a cukorral, a tojással, egy csipetnyi sóval és tejszínnel dolgozzuk össze. Most adjuk hozzá a diós-lisztkeveréket és egy fakanállal keverjük addig, amíg egynemû nem lesz a tésztánk. Végül forgassuk bele az alma darabkákat. Adagoljuk ki a formákba egyenlõen, majd 25 perc alatt süssük õket aranybarnára. Mikor kivesszük a sütõbõl pihentessük, és csak utána vegyük ki a formából.
Svéd "cukor" kuglóf
Hozzávalók:
2 dl liszt 1,25 dl cukor 2 teás kanál sütõpor 1 teáskanál õrölt kardamom magok Fél teáskanál só 3 tojás 1,5 dl tejszín Vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés: Keverjük össze elõször a száraz adalékokat, majd külön a nedves adalékokat. Végül óvatosan forgassuk õket össze. Kenjük ki a formát vajjal, majd hintsük be liszttel, vagy ha nincs kuglófformánk, akkor egy kerek mély jénaival tegyük ezt. Öntsük bele a masszát. Keverhetünk bele aszalt gyümölcs darabokat vagy csoki darabkákat is. Elõmelegített sütõben 55 perc alatt 180C°-on süssük készre. Ezt legjobban úgy tudjuk megnézni, hogy egy fogpiszkálót szúrjunk bele, és mikor kihúzzuk tiszta marad. Mikor kivesszük a sütõbõl fordítsuk ki a formából, pihentessük egy keveset, és csak utána tálaljuk családunknak.
|