4.hét - Desszertek
Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.
Csokis Muffin meglepetéssel
Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg kakaópor
12,5 dkg cukor
Fél tábla fehér csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál sütőpor
1 dl olaj
1 tojás
1 pohár tejföl
Elkészítés:
A hozzávalókat két keverőtálban összekeverjük. Az egyikben a száraz anyagokat, a másikban a nedveseket, majd a kettőt összevegyítjük. Mikor kiadagoljuk a Muffin formákba, nyomjunk egy-egy kocka fehércsokoládét a formákba. Ez lesz a meglepetés a sütinkben. 190C°-on süssük 20 percig, majd sütés után 10 percig pihentessük.
Császármorzsa
Hozzávalók:
5 dl tej
20 dkg búzadara
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A tejet a cukor felével, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval felforraljuk. Kicsi adagokban hozzákeverjük a grízt, állandó kevergetés mellett, majd megfőzzük és kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a hideg grízhez keverjük, a fehérjét pedig habbá verjük a maradék cukorral, majd ezt is a grízhez keverjük. A masszát egy kivajazott sütőtálba öntjük és 200C°-on, 25 perc alatt készre sütjük. Ezután felszaggatjuk és lekvárral tálaljuk.
Pikáns Forrócsoki
Hozzávalók 1 pohárra:
2 dl tej
Jó minőségű kakaópor
Chilipor
Elkészítés:
Fél deci tejet melegítsünk, majd tegyünk bele egy jó evőkanálnyi kakaóport. Ezt keverjük el simára, majd öntsük bele még fél deci tejet és még kanál kakaóport. Vigyázzunk, hogy folyamatosan melegítsük a tejet, de soha ne forrjon fel. Mikor ez is sima öntsük hozzá a maradék tejet és egy csipetnyi Chilit. Forrón kínáljuk!
Ha pedig nem iratkozott volna még fel recepteinkre, akkor kattintson ide. |