Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.
Joghurtos gyümölcssaláta
Hozzávalók:
40 dkg körte
20 dkg alma, szőlő és szilva
2 narancs
1 egész citrom leve
2 dl joghurt
2 evőkanál méz
Reszelt friss vagy őrölt gyömbér
Elkészítés:
Az almát és körtét cikkekre vágjuk, majd kivesszük a magházat. Megkenjük citromlével, hogy ne barnuljanak. A szőlőt leszemezzük. Az egyik narancsot cikkekre bontjuk. Egy üvegtálban összekeverjük őket, majd a másik narancs facsart levével meglocsoljuk. Az öntethez turmixgéppel simára keverjük a joghurtot a mézzel és gyömbérrel. Ezzel leöntve tálaljuk a gyümölcsöket.
Mandulás tej
Hozzávalók:
1 liter tej
1 tojássárga
3 evőkanál méz
10 dkg mandula
Só, szerecsendió
Elkészítés:
Ahhoz, hogy a mandula kiugorjon a héjából, forrázzuk le, majd hagyjuk állni 5 percet. Ezután megdaráljuk és a mézzel, a tojássárgájával meg öt evőkanál tejjel elkeverjük. A maradék tejet fél kávéskanálnyi szerecsendióval felforraljuk. Nagyon óvatosan, vékonysugárban a mézes, mandulás keverékhez önjük, állandó kavarás mellett. Néhány percig tovább melegítjük kicsi lángon, de semmiképp se forraljuk. Melegen kínáljuk, poharakba töltve.
Citromos túró desszert
Hozzávalók:
0,5 kg túró
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál facsart mandarin leve
1 citrom reszelt héja
250 gr habtejszín
40 gr mandulaszirom
Elkészítés:
A túrót törjük át egy szűrőn, majd krém simára keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom- és mandarin levével, és a citromhéjával. A tejszínből verjünk kemény habot, majd nagy, egy irányú köríves mozdulatokkal keverjük hozzá a krémhez. A mandulaszirmokat szárazon, serpenyőben pirítsuk meg szép barnára. Majd tálaláskor szórjuk rá a desszertünkre. Mellette még megjelenhet díszként a citromfű, és egy vékony szelet citrom is.
Ha pedig nem iratkozott volna még fel recepteinkre, akkor kattintson ide.