SONKÁS FÁNK:
3 DB TOJÁS 7 DKG VAJ, VAGY MARGARIN 1,5DL VÍZ 15 DKG LISZT 15 DKG BÁRMILYEN KICSONTOZOTT FÜSTÖLTHÚS 1 MOKKÁSKANÁL SÜTŐPOR 1 MOKKÁSKANÁL TÖRÖTT BORS 1 MOKKÁSKANÁL PÁSTÉTOMFŰSZER ÍZLÉS SZERINT SÓ. OLAJ A SÜTÉSHEZ
LÁBOSBA ÖNTÜNK 1,5 DL VIZET, MEGSÓZZUK ÉS FELFORRALJUK. BELETESSZÜK A VAJAT, MAJD, HA FELOLVADT, BELESZÓRJUK A LISZTET. HA MÁR EGY TÖMBBE ÖSSZEÁLLT ÉS ELVÁLIK AZ EDÉNY FALÁTÓL, A TŰZRŐL LEHÚZZUK ÉS KISSÉ KIHŰTJÜK. BELESZÓRJUK A FŰSZEREKET, MAJD EGYENKÉNT (EZ NAGYON FONTOS) BELEKEVERJÜK A NYERS TOJÁSOKAT. EGY-EGY TOJÁS BELETEVÉSE UTÁN ADDIG KEVERJÜK, AMÍG A MASSZA TELJESEN HOMOGÉN LESZ. VÉGÜL BELESZÓRJUK A SÜTŐPORT ÉS A KÖZBEN FINOMRA DARÁLT FÜSTÖLT HÚST IS. BŐ, FORRÓ OLAJBA TEÁSKANÁLLAL BELESZAGGATJUK A MASSZÁT. (KÉT KISKANÁL SEGÍTSÉGÉVEL KÖNNYEN MEGTEHETJÜK). A KIS FÁNKOK NAGYRA NŐNEK. MINDKÉT OLDALUKAT SZÉP PIROSRA MEGSÜTJÜK, MAJD ITATÓSPAPÍRRA, VAGY PAPÍRTÖRÖL- KÖZŐRE RAKJUK A FÁNKOKAT, HOGY A FELESLEGES OLAJAT FELSZÍVJA. MELEGEN IS ÉS HIDEGEN IS FINOM. |