Pezsgős alma fagyival
Hozzávalók 4 személyre: - 1 nagy piros alma - 2 dl pezsgő - 10 dkg marcipán - 1 evőkanál kakaópor - 4-4- gombóc kávé-, sztracsatella-, csokoládéfagylalt - 2 evőkanál vágott dió
Előkészítés: Az almát megmossuk (nem hámozzuk), négybe vágjuk, kimagozzuk, és a negyedeket fél cm vastagon felszeleteljük (kb. 24 vékony gerezdet kapjunk).
Elkészítés: A pezsgőt felforraljuk, és az almát 3-4 perc alatt puhára pároljuk benne. Kivesszük, lecsepegtetjük. A marcipán felét két folpackfólia között kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Kis csillagokat szúrunk ki, és megszórjuk kakaóporral. A maradék marcipánt a pezsgőben addig főzzük, amíg elolvad, és besűrítjük. A marcipános szószt a tányérokra öntjük, a csillagokkal díszítjük a tányér szélét. A szószra 1-1 gombóc kávé- sztracsatella- és csokoládéfagylaltot teszünk. Közérakjuk az almagerezdeket, megszórjuk vágott dióval, és tálaljuk.
Egye meg mindet, de előbb katt ide! | |