FEHÉRBOROS BŐSÉGTÁL -------------------- HOZZÁVALÓK: 2 NAGYOBB SÁRGARÉPA (KB25 DKG) 2 KÖZEPES FEJ VÖRÖSHAGYMA 1 GEREZD FOKHAGYMA 1 SAVANYKÁS ALMA 1 LEVESNEK VALÓ TYÚK (KB 1,2 KG, HOSSZÁBAN FÉLBEVÁGVA, JOBBAN BELEFÉR A KUKTÁBA) 1 DOBOZ KONZERV (850 ML ) SAVANYÚ KÁPOSZTA 3 BORÓKA BOGYÓ 1 BABÉRLEVÉL 2 SÜTNI VALÓ KOLBÁSZ (KB. 18 DKG) 2 DL RIZLING VAGY MÁS FÉLSZÁRAZ BOR SÓ BORS A TETEJÉRE PETREZSELYEMZÖLD
1./ A KÉTFÉLE HAGYMÁT FELAPRÍTJUK. AZ ALMA MAGHÁZÁT ELTÁVOLÍTJUK, HÚSÁT FELKOCKÁZZUK. A KÁPOSZTÁT A SÁRGARÉPÁVAL, A SÓVAL, A BORSSAL ÉS A FŰSZEREKKEL LEGALÁBB 4,5 L-ES KUKTÁBA TESSZÜK. RÁFEKTETJÜK A TYÚKOT ÉS A KOLBÁSZOKAT, FELÖNTJÜK A BORRAL, RÁLOCSOLUNK 1/4 L VIZET, MAJD A KUKTÁT LEZÁRJUK.
2./ A TYÚKOT A FORRÁSTÓL SZÁMÍTVA KB 25 PERCIG FŐZZÜK. (FAZÉKBAN KB 1 1/4 ÓRA ALATT PUHUL MEG). A GŐZT KIERESZTJÜK, A KUKTÁT KINYITJUK. A TYÚKOT KIVESSZÜK, MAJD RÖVID IDEIG HŰLNI HAGYJUK. A KUKTÁBÓLKIVETT SÁRGARÉPÁT ÉS KOLBÁSZT DARABOKRA, ILLETVE SZELETEKRE VÁGJUK. A TYÚK COMBJAIT ÉS MELLÉT LEVÁLASZTJUK, A BŐRT ELTÁVOLÍTJUK.
3./ A KÁPOSZTÁT UTÁNAÍZESÍTJÜK, MAJD A TYÚKKAL, A RÉPÁVAL ÉS A KOLBÁSSZAL TÁLON ELRENDEZZÜK, FELAPRÍTOTT PETREZSELYEMZÖLDDEL MEGHINTJÜK. SÓS BURGONYA ILLIK HOZZÁ.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ KB. 50 PERC. ADAGONKÉNT KB 3440 JOUL-T (80 KALÓRIÁT), 60 G FEHÉRJÉT, 49 G ZSÍRT, 9 G SZÉNHIDRÁTOT TARTALMAZ.
|