Tejfölös lecsó
--------------------------------------------------------------------------------
Hozzávalók: - 4 paprika (1 lehet csípős is) - 3 paradicsom - 1 közepes fej hagyma - 1 pohár tejföl - 1 evőkanál liszt - olaj - só - bors
Elkészítés: A hagymát csíkokra vágom, az olajon megpirítom, de nem túl puhára. A paprikát is csíkokra vágom, azt is pirítom. Megsózom. Teszek rá borsot. Amikor még keményebb a paprika, hozzáteszem a feldarabolt paradicsomot. Újra rakok bele borsot. Fedő alatt egy kis ideig még pirítom, de csak annyira, hogy a zöldségek ne legyenek teljesen puhák. Utána a tejfölből és lisztből habarást készítek, és belekeverem a lecsóba, további két percig főzöm, keverés mellett.
Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Pedig valójában nincs egységes recept... Válogass itt!
|