Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
 

3.hét

Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.

Mexikói vacsi

Hozzávalók:

Kukorica konzerv

Paradicsom püré

4 gerezd fokhagyma

Cayenne bors, só, fekete bors, Erős Pista vagy Chili por

1 fej lila hagyma

40 dkg darált hús

Vaj

0,5 kg burgonya tisztítva

Elkészítés:

A hámozott krumplikat egy uborkaszeletelővel vágjuk fel vékony szeletekre. Majd bő olajban süssük őket ropogósra. Majd „Szilviával” kibélelt edényben pihentessük. Ez lesz a köretünk. Most egy lábasban olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg benne fél karikára vágott hagymát. Most tegyük rá a darált húst és pirítsuk meg. Jöhet rá a só, a bors, a Cayenne bors, és az Erős Pista. Öntsük rá a paradicsompürét és 2dl vizet, és törjük bele a fokhagymát. Hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, majd szórjuk bele a kukoricát. Keverjük jól össze és forraljunk rajta egy utolsót. A tányér szélén rajuk körbe a krumplikat és a középre szedjük ki a darált húst.

Saláta kapros-kefires öntettel

Hozzávalók:

Egy nagy fej jégsaláta

10 dkg uborka

10 dkg póréhagyma

10 dkg paradicsom

10 dkg paprika

Három szál kapor

Evőkanál citromlé, mustár

Só, bors

2 dl kefir

8 szelet Toast kenyér

Elkészítés:

Vágjuk fel az összes zöldséget egyformára. Majd a kefirt keverjük össze a citromlével, sóval, borssal, és az apróra vágott kaporral. Ezzel leöntve a salátát, hagyjuk egy félórát állni majd a pirítósokkal együtt tálaljuk.

 

 

Tengeri halfilé szalonnában

Hozzávalók:

50 dkg tengeri halfilé

3 gerezd fokhagyma

1 dl tejszín

Kakukkfű, bazsalikom, só, bors

20 dkg szeletelt Bacon

Elkészítés:

A fokhagymát megfőzzük, majd a kakukkfűvel és bazsalikommal együtt pépesítjük. Ízesítjük még sóval és borssal is. A halfiléket rendezzük el egy tepsiben, kenjük be mindenhol őket a fűszermasszával, majd fedjük le baconnal. Végül sütőben 20 percig letakarva 130C°-on, majd még 10 percig fólia nélkül 150C°-on. Köretnek ajánlom a röstit vagy a rizst.

 

Paprika

Gombás töltött borda

Hozzávalók:

Vaj

60 dkg sertésborda

20 dkg gomba

Egy tojás

10 dkg reszelt sajt

Só, őrölt feketebors

Bundázáshoz: felvert tojás, liszt, zsemlemorzsa

Olaj a sütéshez

Elkészítés:

Klopfoljuk ki a borda szeleteket. A töltelékhez vágjuk durván össze a gombát és olvasztott vajon pirítsuk meg. Ízesítsük sóval és borssal. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki. Mikor kihűlt keverjük bele az egy tojást és a reszelt sajtot. Ezt a masszát tegyük rá a hússzeletekre, göngyöljük fel őket, ha szükséges, akkor tűzzük meg fogvájóval. Bundázzuk őket kétszer majd forró, bő olajban süssük ki. Körete lehet, lehet a szalma krumpli vagy a rizs, tartárral.

Cukkínis – paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

40 dkg spagetti tészta

Egy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

Paradicsompüré

Bazsalikom, oregáno, kakukkfű, só

40 dkg cukkíni

3 fej paradicsom

Reszelt sajt a tálalás után a tetejére

Elkészítés:

A spagettit főzzük meg sós vízben, amibe egy evőkanálnyi olajat is tettünk. Az apróra vágott vöröshagymát fonnyasszuk meg olajon. Adjuk hozzá a tört fokhagymát, paradicsompürét, sót és a zöldfűszereket. 4 dl vízzel forraljuk össze, majd tegyük bele a kockára vágott cukkínit és a hámozott paradicsomot. Főzzük még 5 percet és kész is. Paradicsomot úgy a legegyszerűbb hámozni, ha egy kicsi X-et vágunk a tetejére, majd zubogó vízbe merítjük őket 10 másodpercre, így már könnyen kiugrik a bőréből. Tálalás után szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

 

 

Pikáns csirkecomb

Hozzávalók:

4 darab egész csirkecomb

4 gerezd fokhagyma

Olíva olaj

Só, bors, koriander, curry, pirospaprika, Erős Pista

Elkészítés:

Vágjuk ketté a csirkecombokat. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha a belső felére fordítjuk a combot, és ahol találkozik a két rész, ujjunkkal megkeresünk egy kemény majdnem, hogy hegyes púpot. Ha ez megvan egy nagyobb késsel, egy határozott mozdulattal vágjuk ketté. Most a belső felét vágjuk be hosszában, hogy kissé kinyíljon a comb. Kevés olajban keverjük össze a fűszereket, majd kenjük be vele a combokat. Rendezzük el őket egy tepsiben, majd 20 percig 150C°-on süssük letakarva és fólia nélkül további 10 percet 170C°-on. Köretnek a rizst ajánlanám.

Kaszás leves

Hozzávalók:

20 dkg savanyú káposzta

10 dkg füstölt szalonna

15 dkg burgonya

15 dkg debreceni kolbász

Egy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 dl tejföl

Olaj, liszt, só, fűszerpaprika, bors

Elkészítés:

A kisütött szalonna kockákat vegyük ki a lábasból. Ezen pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Vegyük le a tűzről és keverjünk el benne egy csapott evőkanálnyi paprikát. Most szórjuk bele a káposztát. – Ha túl savanyú lenne, akkor még mielőtt beletennénk, mossuk át tiszta vízben. – Öntsük fel 1,5 liter vízzel és kezdjük el főzni. Szórjuk meg sóval és borssal. Mikor már majdnem megfőtt a káposzta adjuk hozzá a karikára vágott burgonyát és debrecenit. Világos rántással sűrítsük be a levest. Végén kóstoljuk meg, és ha még kell, akkor utóízesítsük. Tálalás után díszítsük tejföllel.

 

 

 

RECEPTGYÁR 2008/3.

  
 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!