Húsos csicseriborsó
Hozzávalók 4 személyre: - 2 fej hagyma - 1 gerezd fokhagyma - 25 dkg marhahús - 2 evőkanál vaj vagy margarin - 1 és fél húsleveskocka - 25 dkg répa - 50 dkg kínai kel - 1 konzerv (410 ml) csicseriborsó - 1 csokor petrezselyem - 10 dkg ementáli sajt
Előkészítés: A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A marhahúst falatnyi kockákra aprítjuk. Elkészítés: A vajat vagy a margarint felforrósítjuk, és megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverjük a húst, és pár percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belekeverjük a leveskockát, és lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a répát és kínai kelt, majd falatnyi darabokra vágjuk. A csicseriborsót leszűrjük, és a zöldségekkel együtt a levesbe keverjük. További 15 percig főzzük. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel és a sajttal a levest.
Egye meg mindet, de előbb kattintson ide! | |