Emőke kozárdi zöldséglevese: Hozzávalók: negyed fej fehér káposzta 1 fej vöröshagyma 2 db sárgarápa 1 db erőleveskocka 1 db kicsi konzerv paradicsompüré 3-4 közepes burgonya 1 db babérlevél 1 maroknyi spenót olaj só, bors 1-2 dl fejföl Két evőkanálnyi olajban meglankasztunk egy közepes fej aprított vöröshagymát. A fehér káposztát laskára vágjuk, és vele együtt a szálra metélt répát is a hagymához adjuk. 5-10 percnyi együttes párolás után másfél liter hide vízzel felengedjük. Hozzátesszük a paradicsompürét, babérlevelet, sót, borsot. Amikor a káposzta már félig puha, belefőzzük a levesbe a meghámozott, kockára vágott krumplit. Végül még öt percnyi főzésre beledobjuk a jó maroknyi megmosott, laskára vágott spenótot is. A leves sűrűségét a sok zöldség és a szétfőtt burgonya adja. Ha ezt valaki kevesli, akkor az amúgy is belekerülő tefölt habarja el egy evőkanál étkezési keményítővel és azzal rövid ideig forralja fel .Jó étvágyat! |