Emőke kozárdi zöldséglevese: Hozzávalók:  negyed fej fehér káposzta                       1 fej vöröshagyma                        2 db sárgarápa                        1 db erőleveskocka                        1 db kicsi konzerv paradicsompüré                         3-4 közepes burgonya                         1 db babérlevél                          1 maroknyi spenót                           olaj                           só, bors                           1-2 dl fejföl    Két evőkanálnyi olajban meglankasztunk egy közepes fej  aprított vöröshagymát. A  fehér káposztát laskára vágjuk, és vele együtt  a szálra metélt répát is a hagymához adjuk. 5-10 percnyi együttes párolás után másfél liter  hide vízzel felengedjük. Hozzátesszük a paradicsompürét, babérlevelet, sót, borsot. Amikor a káposzta már félig puha, belefőzzük a levesbe a meghámozott, kockára vágott krumplit. Végül még öt percnyi főzésre beledobjuk a jó maroknyi megmosott, laskára vágott spenótot is. A leves sűrűségét a sok zöldség és a szétfőtt burgonya adja. Ha ezt valaki kevesli, akkor az amúgy is belekerülő tefölt habarja el egy evőkanál étkezési keményítővel és azzal rövid ideig  forralja fel .Jó étvágyat!      |