Kefires cseresznyés pite Hozzávalók: Háromnegyed
kefires pohár étolaj, 1 pohár kefir, 2 kefires
pohár kristálycukor, 3 kefires pohár finomliszt,
4 egész tojás, fél tasak sütőpor, 50 dkg
kimagozott cseresznye. Elkészítés: A lisztet a
sütőporral elkeverjük és félretesszük. Egy
keverőtálba beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a
cukrot, a kefirt, az olajat, és jól elkeverjük.
Hozzáöntjük a lisztet és simára kikavarjuk.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Tetejére
a szezonnak és ízlésünknek megfelelő gyümölcsöt
szórunk. Előmelegített sütőben kisütjük. Kihűlve
felszeleteljük, vaníliás porcukorral
megszórhatjuk. Üdv |