Tejfölös szelet
A felszeletelt húst egy kicsit megütögetjük, majd besózzuk. (2 személyre 4 szelet.)
Egy kisebb fej hagymát apróra vágunk, és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a húsokat, és fedő alatt lassan pároljuk. Ha a hús megfehéredett, ráteszünk 1 babérlevelet, 8-10 szem borsot, apró lyukú reszelőn ráreszelünk egy púpozott kávéskanálnyi sárgarépát, és jól elkeverjük a szafttal.
Ha a levét elfőtte, langyos vízzel kell felengedgetni mindaddig, míg meg nem puhul a hús.
Ha a hús megpuhult, és elfőtte a levét, egy mokkás kanálnyi lisztet szórunk rá, 2 dl. tejföllel elkeverjük és annyi vizet adun hozzá, hogy a szaftja se nem sűrű, se híg ne legyen.
Mi rövidmetélttel ettük, de bármilyen más tészta jó hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
|