BRASSÓI APRÓPECSENYE (MRS.KOHUTH MÓDRA)
HOZZÁVALÓK:
10 DKG FÜSTÖLTSZALONNA 1 KG DISZNÓHÚS 1 KG KRUMPLI 1 FEJ FOKHAGYMA 1 KANÁL PIROSPAPRIKA KEVÉS MAJORANNA ÍZLÉS SZERINT SÓ
A SZALONNÁT KOCKÁKRA VÁGJUK ÉS KISÜTJÜK. A HÚST IS KOCKÁKRA VÁGJUK, ÉS A KISÜLT SZALONNÁVAL EGYÜTT ZSÍRJÁRA SÜTJÜK. (A HÚS LEVET ERESZT, ENNEK EL KELL PÁROLOGNI). UTÁNA ANNYI VIZET ÖNTÜNK RÁ, AMI ELFEDI. BELETESSZÜK A KIPRÉSELT, VAFY MEGDARÁLT FOKHAGYMÁT, A MAJORANNÁT, A PIROSPAPRIKÁT ÉS A SÓT, VAGY ÉTELÍZESÍTŐT. EKKOR BEZÁRJUK A KUKTÁT, VAGY, HA LÁBASBAN SÜTJÜK, LEFEDJÜK ÉS PUHÁRA FŐZZÜK. (LÁBASBAN FŐZVE, A VIZET PÓTOLJUK). KÖZBEN A KRUMPLIT MEGHÁMOZZUK ÉS KARIKÁRA VÁGVA ZSÍR NÉLKÜL TEPSIBE TESSZÜK (LEHETŐLEG TAPADÁSMENTES, TEFLON BEVONATÚBA) ÉS MEGSÜTJÜK A SÜTŐBEN. AMIKOR A HÚS MEGPUHULT ÉS A KRUMPLI IS MEGSÜLT, A HÚST LEVÉVEL EGYÜTT RÁÖNTJÜK A KRUMPLIRA ÉS MÉG NÉHÁNY PERCRE VISSZATESSZÜK A SÜTŐBE, HOGY ÖSSZEÉRJENEK AZ ÍZEK. |