GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKAMELL
Személyenként 2-3 szelet pulykamell filé. 1-2 csomag mirelit gesztenyemassza (nem baj, hogy kissé édes), 2-4 dl tejszín, kevés vaj vagy margarin, só, fehérbors, ízlés szerint rozmaring, lestyán, majoránna, pirospaprika, kakukkfű, őrölt gyömbér stb. A pulykamell szeleteket finoman kiklopfoljuk, egyik oldalukat megsózzuk, és finoman meghintjük fehérborssal. A szeletek másik oldalára egy-egy szelet gesztenyemasszát teszünk, felgöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. Ügyeljünk, hogy a gesztenyemassza ne lógjon ki a hústekercsekből. A húsdarabokat kevés vajon hirtelen átsütjük, majd tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük őket. Közben a tejszínt összekeverjük a fűszerekkel, és meglocsoljuk vele a húst. Ha gazdagabban akarjuk adni, a mártásba keverjünk egy kevés sárgarépa kockát is. Alufóliával befedjük a tálat, és meleg sütőben puhára pároljuk.
|