LUSTA LÁNGOS RECEPTJE 
	           ............................ 
	 
	 
	 
	 
	Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is. 
	 
	Hozzávalók: 
	 
	    3 dkg élesztő, 
	    fél liter tej, 
	    1 kg liszt, 
	    2 dl tejföl, 
	    1 evőkanál só 
	 
	    Elkészítés: 
	 
	 
	    Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. 
	    Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. 
	    Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk. 
	    Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy. 
	    A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. 
	    Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. 
	    Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom. 
 |