| Peller Mariannnál bulizós vacsora   Ma este Peller Mariann látja vendégül társait a Vacsoracsatában. Az ételei ízlenek és igazi bulizós hangulat lesz az est végére. Vendéglátását 39 pontra értékelték vendégei.   Menü:
   Előétel:Birsalmás libamájtorony
 Hozzávalók:1 kg libamáj
 1 kg alma
 1 dl birsalmás balzsamecet
 5 dl olívaolaj
 1 dl balzsamecet szósz
 2 cserép bazsalikom
 1 cserép menta
 1 cserép rozmaring
 2 cserép snidling
 1 üveg száraz Cherry, vagy szomorodni
 Elkészítési mód:Megsütjük a libamájat. Az almák magházát
 kiszúrjuk, és héjastól egy centis szeletekre vágjuk. Vajon megsütjük, majd megcsorgatjuk birsalmás balzsamecettel még a serpenyőben. Hagyományos almából készítsük, csak az ízesítése lesz birsalmás!Tálalása: egy szelet sült almát, rá egy nagy
 levél bazsalikomot, rá a sült májat, és így tovább.. a tányért megcsorgatjul balzsamecet szósszal, és jóízű olívaolajjal.   Főétel:Kuktában sült tarja, krumpli salátával
 Hozzávalók:2 kg tarja
 2 kg krumpli
 1 üveg ecet
 50 dkg hagyma
 1-1 db színes paprika
 5-6 fej fokhagyma
 Elkészítési mód:Az egész tarját jó sok fokhagymával
 megtűzdeljük, majd alapos fűszerezés után kuktában megsütjük. Hozzá krumpli salátát tálalunk. (Mariann édesapja krumpli salátájának a receptje titkos.) Egy nagy tányér közepére rakjunk salátát, majd rá a vastag szeletre vágott tarját. A tányér szélét színes paprikakockákkal, snidlinggel szórjuk meg.   Desszert:Túrótorta meggyszósszal
 Hozzávalók:1 kg túró
 10 db tojás
 1 kg cukor
 20 dkg vaj
 1 üveg meggybefőtt
 1 doboz étkezési keményítő
 2 db citrom
 1 csomag egész fahéj
 Elkészítési mód:A torta csak túróból készül, bevált recept
 alapján. Hozzá meggyből készült mártást használjunk. A meggyet a levével együtt felforraljunk, majd kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrűsítjük. Egész fahéjjal, cukorral és citromlével ízesítjük.   |