Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTEMÉNYEK. 2.

KEKSZTEKERCS
Egy kockamargarint fel kell olvasztani, és bele kell tenni 20-25 deka cukrot, 5 deka kakót és össze kell főzni. Aztán egy nagy tálba össze kell törni 2 csomi háztartási kekszett(nem a puhát, hanem a hagyományos keményet), de ezt lehet venni a boltban már összetörve és akkor nem kell bénázni vele. És akkor ráöntöd a kakaós meleg mázt a kekszre és összekevered. Aztán előveszel folpackot és kis rudat formázol a kekszkeverékkel. Ha becsomagolod, akkor mér formázhatod nagyon könnyen hogy szép formája legyen. Bedobod a hűtőbe és pár órát vársz, amíg megdermed és összeáll. Utána , ha vágod a szeleteket, tényleg helyes kis pöttyös süti lesz belőle.

Sületlen keksz:
4 egész tojást, fél kg porcukrot, 25 dkg margarint, 10 dkg kakaót összekeverni, felforralni. Még melegen fél kg kekszet beletördelni. Jó bele vágott dió, csokoládé, mazsola. A masszát jól összekeverni, formázni.
Előbb mindig a kekszet szoktam összetörni, hogy amint kéksz a massza, rögtön összekeverhessem vele, hogy megpuhuljona keksz. Legjobb, ha néhány napig áll. Gyönyörűen lehet szeletelni.

Keksz szalami

20 dkg margarin
40 dkg kristálycukor
4 tojás
5 dkg kakaópor
60 dkg háztartási keksz
kevés rum
kevés reszelt kókusz
celofán
Elkészítés: A háztartási kekszet feltördeljük kb. 1 centis darabkákra (pl. sodrófa segítségével). A boltokban kapható előre ledarált keksz sajnos nem a legmegfelelőbb e célra. A kekszdarabkákat meglocsoljuk rummal.

Egy nagy tálban megolvasztjuk a margarint, beleöntjük a cukrot, a kakaóport és a tojásokat is. A tűzről levesszük a masszát, és belekeverjük a kekszet.

Kiterített celofánpapírra kevés kókuszreszeléket hintünk, és ráteszünk egy adagot az elkészített masszából. A celofánt feltekerjük, és hengert formázunk. A masszát jól összepréseljük, majd a celofán két végét összecsavarjuk, mintha csak szalámit csinálnánk.

Hűvös helyen állni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Néger Szalámi

1 margarin
40 dkg cukor
30 dkg keksz
10 dkg dió
1 cs mazsola
2 púpos kanál kakaó
1, 5 dl tej

A kakaót a cukorral és a tejjel összekeverjük és gőz fölött felolvasztjuk. Hozzáadjuk a margarint és azt is felolvasztjuk benne. Bele rakjuk a diót és a mazsolát.
Mikor kezd kihülni belekeverjük a darabokra tördelt kekszet. Zsírpapírba tekerjük és hagyjuk teljesen kihülni. Rakhatjuk zsírpapírral bélelt őzgerinc formába is.

kekszes sutike

Hozzavalok:
25 dkg vaj
50 dkg porcuki
10 dkg kakao
4 tojas
50 dkg keksz

Elkeszites:
A vajat megolvasztjuk egy labosban, belekeverjuk a kakaot, a porcukit a tojast vegul a kekszet /osszetorjuk elotte/.
A masszat kifolpackozott formaba ontjuk es betesszuk a melyhutobe 1 orara, utana pedig a normal hutobe. Ha megszilardult mar falhatjuk is!:O)

Kókuszgolyó egyszerűen és finoman

Hozzávalók:
1/2 kg darált keksz
1/2 kg porcukor
15 dkg kakaópor
1 /2dl rum
kb. 3 dl erős kávé
kókuszreszelék

Egy nagy tálban öszekeverjük a darált kekszet a porcukorral és a
kakaóporral, majd hozzáadjuk a rumot, a kávét, amiből sohasem pont
3 dl kell. (Fontos hogy a massza ne legyen híg!)
Ha alaposan összekevertük a masszát, egy kis tálba vizet engedünk, egy
másikba pedig beleszórjuk a kókuszreszeléket, Megvizezzük a tenyerünket
és apró golyókat formálunk a masszából. A kis golyókat kókuszreszelékbe
forgatjuk.


Keksz sutemeny:Rumos Diobomba
30dkg orolt dio
30dkg daralt haztartasi keksz
20dkg cukor
10dkg vaj
8 evokanal forro tej
4 kaveskanal rum
10dkg porcukor
A diot es a haztartasi kekszet a cukorral, a vajjal, a tejjel es a rummal jol osszegyurjuk. Fel oraig allni hagyjuk, majd nedves kezzel golyokat formalunk belole. Reszelt dioban megforgatjuk es porcukrozott tanyerra rakjuk.


Rakott piskóta, krémes(mikko)

Hozzávalók:
1 tasak vaníliás pudding
1 tasak csoki puding
2 evökanál kakaópor
cukor vagy édesítö tetszés szerint
1 liter tej (a pudinghoz)
egy pohár konyak vagy rum vagy akármilyen szeszes ital
vagy kakaó ital vagy kávé ital
mogyoró vagy dió darabosan, de el is maradhat
45 darab babapiskóta

A pudingokat megfözni az elöírásnak megfelelöen. A csokisnál kakót tenni hozzá és annyi cukrot vagy édesítöt, amennyivel szeretitek. A csokisnál nem csináltam túl édesre, de a vaniliát igen.

Egy magasabb kerámia vagy üveg edénybe letettem egy sor piskótát, hogy az edény alja ki legyen töltve. Az alkohollal enyhén meglocsoltam minden darab piskótát. (Aki gyerekeknek csinálja, az csinál Nesscacaóból egy pohárral vagy tejeskávéból és ezzel locsolja meg a piskótát. Vigyázat, csak annyira, amennyit láthatóan beszív, ne többet, mert a rákerülö krémtöl is puhulni fog. Ne lucsogjon!)
Erre jön a vaniliás puding, majd a csokis rá, megszórni a dióval. Megint rá a piskóta sor és ugyanígy eljárni. A tetejére maradjon egy kis krém még bejezésképpen. Erre szintén kis diót szórni. (Lehet csokireszeléket is)
Lefedni vagy egy nagy zacsekba bepakolni és be a hütöbe, én este megcsináltam és másnap ettük. Össze kell érjen, illetve meg kell puhulnia a piskótának.

Igen könnyü, nyári édesség, lehet csak vanília pudinggal dolgozni és friss epret, málnát tenni még a sorokra. Ki hogyan szereti, nem lehet eltolni. Magasan jó, több sorral. Nekem háromsoros volt.

Babapiskotas finomsag

2 csomag (40 dkg) babapiskota
6 dl tejfol
6 dl tejszin
20 dkg porcukor
2 citrom
mazsola
kandirozott gyumolcs

A babapiskotakat osszetordeljuk es egy nagy talba szorjuk. A citromok
hejat lereszeljuk, levuket kifacsarjuk, hozza adjuk a porcukrot , a
tejfolt, a mazsolat es a kandirozott gyumolcsot. Felverjuk a tejszint es
az elobbi kutyulekba forgatjuk, majd az egeszet a babapiskotak
tetejere es ovatosan osszekeverjuk. Legalabb 2-3 orat allni hagyjuk.
En este szoktam elkesziteni es masnapig nagyon jol el van a hutoben
(ha csak valaki fel nem fedezi kozben)
A tetejet lehet idenygyumolcsokkel disziteni, de nelkule is finom.


Babapiskotas

ket fore: kremnek elkeverek egy natur joghurtot kb 1 deci tejszinnel es egy kanal cukorral (en edesitoszerrel). egy talba leteszem a krem 1/3-at, arra ra egy sor babapiskota, arra ra egy sor meggybefott, majd a krem 1/3-a, majd egy sor babapiskota, majd meggybefott, es a vegen 1/3 krem. en meg daralt dioval is megszortam.
egy napig a hutoben erleltem, hogy megpuhuljon a piskota, de maga az elkeszites tenyleg ot perc


Babapiskóta-torta

6 tojás sárgáját habosra keverjük l0 dkg porcukorral, majd egy másik tálkában 20 dkg vajat keverünk ki, szintén l0 dkg porcukorral. Ehhez adjuk hozzá az előzőleg kikevert cukros tojást, 1 dl rumot, és ismét habosra keverjük. 2-3 dl tejet egy tálba öntünk, hozzáadunk 1 dl rumot, és ebben hirtelen megforgatunk annyi babapiskótát, amennyivel be tudjuk fedni egy kerek tál alját. Erre kenünk egy réteg krémet, majd szórunk rá annyi darált kekszet (ha mandulás, vagy mogyorós ízű a keksz, még finomabb lesz), hogy a krém nedvességét felszívja. Ismét rumos tejben megforgatott babapiskótából rakunk le egy réteget, majd a krém következik, utána a darált keksz. Ezt így folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Úgy osszuk be az anyagokat, hogy a végén a krémmel a sütemény tetejét és oldalát is jó vastagon be tudjuk kenni. Meghintjük tortadarával, vagy reszelt csokoládéval, kreatívan díszíthetjük rumos meggyel, cukrozott cseresznyével - a lényeg, hogy ne áztassa el a süteményt a tetejére rakott befőtt. 4-5 órára hűtőbe tesszük, de elkészíthetjük a szeletelést megelőző napon is, úgy még jobban összeérnek az ízek. Előfordulhat, hogy a krém állaga kicsit folyós, a hűtőben majd megdermed.


Babapiskotas edesseg (zuppa)

Hozzavalok: 2 tojássárgája 50 g kristálycukor 1 és 1/2 evökanál liszt 8 dl tej 1/2 citrom finomra lereszelt héja 50 g kakaó 5 evökanál konyak (én 2 adag konyak aromát használtam helyette) 100 g babapiskóta
1. A tojássárgáját egy tálba tesszük, felverjük a cukor felével. Hozzáadjuk a lisztet és a reszelt citromhéjat, végül 5 dl tejet. A keveréket lábosba töltjük, és folyamatosan kevergetjük 6 percig takarékon fözzük. Nem szabad felforrnia! Levesszük a tüzröl.
2. A maradék tejet egy másik lábosba töltjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és a kakaót. Folyamatosan kevergetve 6 percig fözzük takarékon, ne forrjon fel.
 3. A serpenyöt leveszük a tüzröl. A konyakot egy tálba öntjük, és megmártjuk benne a babapiskótákat. Egy (üveg)tál aljára rakjuk a babapiskótákat, ráöntjük a tojásos krém 1/3-át, majd a kakaós öntet 1/3-át, s addig rétegezzük váltogatva, amíg el nem fogynak. A legfelsö réteg krém legyen. Min. 2 órán, de inkább 1 éjszakán keresztül álljon a hütöben.


Pudingos-Babapiskota torta

Hozzavalok:két csomag pudingpor, az egyik csokis, a másik vaniliás.
egy csomag babapiskóta, lekvár, mazsola, tejszinhab
egy tálat kibélelni a babapiskóta felével, megkenni lekvárral, nem kell sajnálni, megszórni mazsolával. . . megfőzni az egyik pudingot és ráönteni, aztán megint babapiskóta, lekvár, mazsola, kicsit hülni hagyni, majd megfőzni a másik pudingot és azt is ráönteni. . . . . . . jól lehűteni az egészet, aztán fogyasztáskor kis tálkába vagy fagyiskehelybe szedni, tetejére jó sok tejszinhabot nyomni, kicsi fahéjjal megszórni.


BABAPISKÓTÁS - PUDDINGOS

hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 1 zacsi epres vagy málnás puddingpor (a főzhető változat) + ami szükséges a pudding elkészítéséhez
- 1 zacsi fagyasztott gyümölcs ( mi általában eperből vagy málnából készítjük)
- tejszinhab
- cukor.

Elkészítése: Kerek formájú jénai tálba vagy olyan tálba, aminek van pereme, lerakunk egy sor babapiskótát. Ráöntjük az előírás szerint elkészített puddingot, rögtön úgy melegen, ahogy elkészült. Ekkor újabb sor babapiskóta következik. Majd összeturmixoljuk a gyümölcsöt (előtte kicsit ki kell engedni, hogy ne legyen jeges) az ízlés szerinti cukormennyiséggel és annyi tejszínhabbal, hogy ne legyen nagyon sűrű, hanem önthető, kicsit folyós legyen az állaga.
Ezt ráöntjük a második sor babapiskótára, úgy, hogy ellepje, beborítsa az egészet. Fontos, hogy egy babapiskóta se "lógjon ki", mert az nem fog megpuhulni, kemény marad. A jénaira rátesszük a tetejét, s az egészet betesszük a hűtőbe, legalább 2 - 2, 5 órára. A babapiskóta teljesen megpuhul majd a puddingtól és a gyümölcsös öntettől Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.


Rakott keksz

Hozzávalók:
1,5 csomag háztartási keksz, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 2 nagy alma, 2-3 banán, kevés cukor, 1 csomag mazsola, fahéj, vaníliás cukor
Csokoládémázhoz: vaj, kakaópor, cukor

Elkészítés: A vaníliás pudingot a tasakon leírt módon elkészítem. Az almákat vékony szeletekre vágom, és cukros, fahéjas szirupban felfőzöm. Vigyázok, hogy az alma csak éppen megpuhuljon. Kiveszem és lecsepegtetem.
Egy jénai tál aljára elrendezek egy sor kekszet. Rárakok a karikára vágott banánból egy részt, az almából is valamennyit. Következik a mazsola, majd a pudingból annyi, hogy jól ellepje a kekszeket. A csokimázból csurgatok rá ízlés szerint. Újból következhet a keksz, gyümölcs, mazsola, puding... és így tovább.
Amikor elkészült, hideg helyre teszem, és egy napig állni hagyom.
Másnapra a keksz jól átpuhul, és átveszi a többi hozzávaló ízét.
Felkockázva tejszínhabbal tálalom.


Albert sütemény

Hozzávalók: 2 hosszú Győri Albert keksz, ha spórolsz a krémmel akkor 3-ból is kijön

Krém: 4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
1 kocka Ráma
1 dl fekete kávé
mehet bele egy kis rum, én ezt múltkor kihagytam

A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom és lassú lángon melegítem. Ha felforrt hozzáadom a margarint, a kávét és a rumot, és sűrűre főzöm.
Ha kihűlt összeragasztom vele a kekszeket, fóliába csavarom és hűtőbe teszem. Egy éjszakát állni hagyom, hogy megpuhuljon a krémtől a keksz, és ferdén szeletelve tálalom, mert akkor lesz csíkos.


Csíkos keksz
Hozzávalók:

1,5 csomag (nagy) Albert keksz, 1 csokoládés pudingpor, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 13 dkg cukor, 1 kanál rum, 1 dl feketekávé, 2 kanál kakaó.

Elkészítés:

Ezeket az alapanyagokat sűrűre főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a kekszet (egymás után rakosgatva).. A külsejét is megkenjük vele. A tetejét kókusszal megszórjuk és ferdén szeleteljük.


TEJFÖL-TORTA

Csatos tortaforma alját sima négyzetalakú háztartási keksszel beborítom.
1.lépés: Összekeverek:   2 doboz (4dl) tejfölt +3 kanál              k.cukrot és ezt a kekszre egyengetem
2.sor:      szintén beborítom h. keksszel, ja a résekbe tördelek
3.sor:      szintén az előző tejfölös adagot összekeverem és ráöntöm a keksz sorra
4. sor: beborítom keksszel
5. sor: 2 doboz tejföl+2 kanál bármilyen lekvár+2 kanál k.cukor ezt ismét a keksz sorra egyengetem
6. sor: beborítom keksszel
Egy napra hűtőbe teszem, hogy a keksz magába szívja a tejföl levét. Másnap gyümölcsöket rakok rá és zselével leöntöm.
A tortaforma oldalát is ki szoktam rakni keksszel, ez még jobban összetartja és látványosabb.

Finom őzgerinc

Egy nagyobb edényben felolvasztunk 25 dkg Ramat (fontos, hogy Rama legyen, más vaj, v. margarin nem jó hozzá!!!) Amikor felolvadt, belekeverünk 20 dkg porcukrot, 2 cs. (főzős)vaníliapudingport, 2 tojást, és 2 evőkanál kakaót. Ezeket jól összekeverjük és még egy kicsit, amíg hólyagosodni kezd, visszarakjuk a tűzre.  Míg meleg, beletördelünk 1 cs. nápolyilapot. Egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába töltjük, hűtőbe tesszük.


ÉDES FALATKÁK
Hozzávalók:
10 dkg darált háztartási keksz,
2 tojásfehérje,
200 g Nutella,
kókuszreszelék,
kristálycukor
Elkészítése: A háztartási kekszet összegyúrjuk a Nutellával és a tojásfehérjével. Különböző, érdekes kis formákra gyúrjuk, alakítjuk, meghempergetjük kókuszreszelékben, kristálycukorban, színes cukrocskákkal díszítjük.

PUNCSGOLYÓK
20 dkg piskótamorzsa, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál málnaszörp, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dkg kakaó, 5 dkg darált dió, 10 dkg reszelt csokoládé.
A piskótamorzsát leöntjük rummal, szörppel és 10 dkg cukorból és 1 dl vízből főzött, kihűtött sziruppal összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A masszából golyókat formálunk, reszelt csokoládéban megforgatjuk. Mignonpapírban tálaljuk.

GESZTENYÉK
(Margit féle)
1 cs. gesztenyemassza, 1 kg darált háztartási keksz, rum, 20 dkg Ráma, 20 dkg porcukor.
Golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk.

KEKSZES
1 dl rumot, 2 tojást, 2 vajat /20 dkg/, 2-3 evőkanál kakaót jól összekeverünk, majd hozzáadunk 1 cs. mazsolát és 1 kg kekszet.


MANDULÁS GOLYÓ
1 kg porcukor, 15 dkg főtt burgonya, 25 dkg darált dió, 1 mandula aroma.
Összegyúrjuk, golyókat formálunk. Kakaóba hempergetjük, tetejére diót rakunk.

MOZART GOLYÓ
20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál barackíz, 2 evőkanál rum, 1 tojásfehérje.
Összekeverjük, golyókat formálunk, közepébe meggyet, mogyorót teszünk.

Pudingos

1)vékony réteg csokipudingot raktam egy jénai tál aljába, rá háztartási kekszet, arra fagyasztott meggyet, puding, keksz, meggy, addig amíg el nem fogy. A tetejére puding és meggy. Ha kihült, lehet adagolni. (a fagyasztott gyümi azért is jó, mert gyorsan hül!)  Kalória bombaként jöhet rá tejszínhab is, de nélküle sem tart sokáig!

2)Kell:
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 cs. háztartási keksz
2 cs. vaníliás puding (főzős)
tej

A vaníliás pudingot kifőzzük az előírt mennyiségű tejjel. Aztán jöhet a rétegezés: 1 réteg vanília, rá 1 réteg keksz, 1 réteg meggy, kanállal kevésk levét is lehet ráönteni. Aztán újra: vanília, keksz, meggy... Végül a tetejére vanília kerüljön, amibe díszítésként pár szem meggyet lehet rakni, ill. pár szem kekszet beleszúrni.
Mehet a hútőbe, pár óra állás után fogyasztható.

3)piskóta vagy háztartási keksz rétegezve a krémmel, lehet a rétegek közé tenni mazsolát, darabos diót, mandulát
Krém:2cs. vaniliás pudingpor megfőzve 8dl tejben, ebbe vagy tejszínes mogyoró aromát teszek(egy kis üvegcsével)vagy pl. kávét(nescaféból egy kis tejbe elkeverek 3-4 teáskanállal) . Belekeverem a pudingba, ha kihűlt mehet bele egy kis margarin és lehet rétegezni. Tejszínhabbal isteni! Nálunk nagyon hamar elfogy!
Nagyon finom és egyszerü

Csokiszalámi

Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kakaó
5 dkg mazsola
1 dl tej
30 dkg háztartási keksz
rumaroma
4-5 szem apróra tört dió

Elkészítés:

Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad.
Levesszük a tuzrol, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.
Ozgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hutobe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelheto.

Meggytekercs
Hozzávalók:
30dkg darált háztartási keksz
30dkg Rama
25dkg porcukor
20dkg magozott meggybefőtt
meggybefőttlé
fél dl rum(el is hagyható

Elkészítés:
A kekszet összedolgozzuk 20dkg rámával,15dkg porcukorral,valamint a befőttlével,úgy hogy jól nyújtható masszát kapjunk,ne törjön amikor kinyújtjuk.ezt a masszát porcukrozott alufóliára tesszük,s azon nyújtjuk kb 4-6mm vastagra.A maradék 10dkg rámát habosra keverjük a maradék 10 dkg pocukorral majd beledolgozzuk a rumot és az apróra vágott meggyet.Ezt a krémet kenjük rá a tésztára,amjd azt(a fólia segítségével) feltekerjük s (a fóliába csavarva) 2-3 órára hűtőbe tesszük.Tálaláskor sréhen szeljük!

Hóvirágkrém (ketszersülttorta)

Hozzávalók : egy csomag kétszersült, 1/4 l tej, 15 dkg cukor, 2 tojás, egy csésze erős feketekávé, 20 dkg tejszínhab.

5 dkg cukrot barnára pirítunk, fölersztjük a tejjel simára keverjük. A tjojásokat habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a karamelles tejet, kis lángon v. gőz fölött állandó keveréd mellett krémmé főzzük.  A kétszersültet elmorzsoljuk, egyharmad részét egy mély üvegtálba tesszük, és annyi feketekávét öntünk rá,hogy jó nedves legyen. Erre öntjük a karamellkrém egyharmadát, erre kétszersültet teszünk, megöntözzük kávéval, leöntjük rémmel, és ezt harmadszor is megismételjük. Jégre tesszük és kifagyasztjuk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Keksztorta :

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 5 dkg cukor, 20 dkg pikáns ízű lekvár (pl. ribiszli-, meggylekvár), 10 dkg darált dió, 3 dl tejszín, 2 dkg porcukor, 2 dl feketekávé. ..........   krémhez : 1/2 l tej, 2 tojássárgája, 1 ek. liszt, 1/4 rúd vanília, 8 dkg cukor -----> a krém elkészítése: a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, liszttel, nyers tellej, beletesszük a vaníliát, kis lángon vagy gőz fölött állandóan keverve sűrű krémmé főzzük.

Erős feketekávét főzünk,majd a 3 részre osztott kekszmennyiség egyik részét a cukrozott kávéba áztatva laposan egy tálra helyezzük. A kekszrétegre rákenjük a vaníliakrémet, a tetejét megszórjuk darált dióval, rárakjuk a második rész kávéba áztatott kekszet. Erre rákenjük a pikáns lekvárt, a tetejét megszórjuk a többi dióval, rárakjuk a 3. rész áztatott kekszet. Az így kapott tortaformát a cukrozott , kemény tejszínhabbal felspricceljük.


Sütésnélküli krémes

2 csomag csokis keksz (BEBE), 20 dkg kristálycukor, 3 puding Aranykalász, 7 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 2 tejszínhabpor,1 tejszínhabfixáló, 2 vaníliáscukor, csoki, 1 l víz

A kekszet rárakjuk a tepsibe szépen egymás mellé. A pudingot és a cukrot elkeverjuk a vízben, és pudingot fozzunk belole. A tojásfehérjébol és a porcukorból suru krémet keverunk ki. Fokozatosan belekeverjuk a krémet a pudingba. A masszát rárakjuk a kekszekre. Kikeverjuk a tejszínhabot a vaníliás cukorral és a tejszínhabfixálóval. Ez lesz a krém 2. rétegje. Az édesség tetejére csokit reszelunk. 1 napig a hutoben állni hagyjuk.

Torta sütes nelkül

1 ramat 25dkg porcukorral kikeverni.
4 ek kakaót 2 ek vízzel kikeverni és egyszeri forrásig tűzre tenni,kihűteni és a margarinhoz adni,és 1 púpos ek neszkávé.
3 dl tejjel felfőzzük az 1 cs.csokipudingot,hűtjük,ezt is a margarinos krémhez keverni.
2 doboz babapiskóta kell hozzá.
A babapiskótát egy pillanatra hideg feketekávéba mártjuk,majd lerakunk egy sort a tálcára,krémmel megkenjük.
Összesen 4 sor piskóta kerüljön egymásra.
A tetejét és az oldalát a maradék krémmel bevonjuk és 1 napig állni hagyjuk.


Tiramisu /Bibic

Már sokszor megcsináltam és nagyon finom.
Hozzávalók kb. 10 szelethez, elözö nap fözünk fél liter tejböl vanilia pudingot és a hütöbe tesszük. Ebböl csak a fele kell, de a többi megmarad nassolni
2 dl fekete kávé, 2 evökanál konyak vagy Amaretto likör 20 db babapiskóta, 25 dkg Mascarpone, 250 ml tejszin, 4 evökanál cukor, 5 dkg de jó ha kicsit több durvára reszelt étcsokoládé. 3 evökanál kakaópor
Egy püspökkenyér formát kibélelünk fóliával. A kávét a konyakkal összekeverjük és belemártogatjuk a piskótát, majd kibéleljük vele a püspökkenyér forma oldalát ugy, hogy a piskóták cukros fele legyen a külsö oldalon. A mascarponet összekeverjük kb. 2 dl hideg vaniliás pudinggal, a tejszint kemény habnak verjük és óvatosan a mascarponéhoz adjuk.

A kakaóport összekeverjük a reszelt csokoládéval és az egyharmadát a forma aljára szórjuk /ott l nincs piskóta csak az oldalán!/ erre rákenünk egy réteg mascarpone krémet, a maradék megmártogatott piskótákat elhelyezzük a krémen, rászórunk megint a kakaós - csokis porból, majd megint mascarpone krém jön és a tetejét ismét megszórjuk kakaós-csokis porral, 3 órára lehütjük. Tálalásnál a formából kiboritjuk egy hosszukás süteményes tálra.
Megjegyzés: Az eredeti recept 2 tojást ir hozzá cukorral elkeverve. Mivel én nyers tojást soha nem használok friss krémekhez, ezért választottam az elöre megfözött pudingot helyette.

Általában fél kiló mascarponéhoz 1/2 tejböl készült pudingot keverek. Lehet még plusz cukrot, van. cukrot hozzá keverni!

TIRAMISU
Hozzávalók:
120 g porcukor, 4 tojássárgaája, 500 g natúr tejszínes krémsajt (mascarpone), 1/2 kk. őrölt fahéj, 1 dl erős feketekávé cukorral édesítve, 1/2 dl rum v. konyak, 300-350 g babapiskóta, 1 ek. kakópor.
A tojássárgákat habosra, szinte fehéredésig keverjük a porcukorral. Apránként hozzáadjuk a krémsajtot, azzal is jól kikeverjük, hogy pillekönnyű legyen a krém. Beleszórjuk a fahéjat, összekeverjük.
Erős feketekávét főzünk (lehet nescaféból is), cukorral édesítjük, mélytányérba öntjük, hozzáadjuk a rumot és gyors mozdulatokkal, hogy el ne ázzanak, egyenként megforgatjuk benne a babapiskótákat. 24-26 cm átmérőjű porcelántál aljára egy sort lerakunk, az oldalát pedig félbetört babapiskótákkal rakjuk ki.
Rásimítjuk a krém felét, aztán ismét kávéba forgatott babapiskóta következik, végül a maradék krém. Kivételesen ne simítsuk el a krémet a tetején, inkább maradjon "kócos", így a végén "rajzosabb", szebb felületet kapunk.
A tálat gondosan letakarjuk fóliával és legalább 5-6 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a tetejét vastagon meghintjük kakaóporral, és a tálban hagyva, tortaszerűen szeleteljük. Tejszínhabot adhatunk mellé.


GESZTENYÉS ALAGÚT

Hozzávalók:
3dl tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál narancslekvár -sárgabarackkal is kiváló )-
2 evőkanál cukor
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj / margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
kevés rum - elhagyható-
1 cs. vaníliás cukor

máz:
tortabevovó

Elkészítés:
1/ Tejbedarát főzünk 3 dl tejből és 3 evőkanál búzadarából. Ízesítjük vaníliás cukorral, 3 evőkanál narancslekvárral. -hűtjük-

2/ 25 dkg gesztenyemasszát összekeverünk
10 dkg vajjal, 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, kevés rummal, és 2
evőkanál kakaóval.

ízesített -kihűtött- búzadarát, végül befedjük a maradék
gesztenyével.

4/ A hűtőben kifagyasztjuk.

5/ Kiborítjuk egy hosszúkás tálra és csinosan befedjük csokimázzal. Szépen szeletelhető , nagyon mutatós. . . és igen gyorsan fogy

RETEGES DESSZERT(-ahogy en nevezem)
6 szemelyre mert hat pohar lesz belole
Konnyu elkesziteni; elkeszitesi ido kb fel ora; pihentetesi ido negy ora.
hozzavalok:
vanilias kremhez-
80g kristalycukor
4 tojas sargaja
5dl tej
2 evokanal kukorica kemenyito+ egy vanilia rud
Jol keverjuk ki a tojassargajat a cukorral. Amikor feheredni kezd tegyunk bele ket evokanal kukorica kemenyitot. Kozben melegitsuk (es ne forraljuk) fel a tejet a hosszaban felbevagott vanilia ruddal. HA meleg, vegyuk ki belole a rudat es az igy kapott vanilias tejet ontsuk bele a cukros-tojasos-kemenyitos masszaba. Az egeszet tegyuk vissza a tuzre es lassu tuzon fozzuk mig az egesz "le" kremszeru nem lesz. Tegyuk ki kihulni.
meggyreteghez-
600gramm melyhutott meggy
ket evokanal cukor es egy pici vaj (20g)
Eros tuzon melegitsuk meg a meggyet a cukorral es a vajjal mig a meggy ki nem olvad.
malnas ontethez-
negy evokanal malnalekvar
fel citrom leve
lassu tuzon olvasszuk meg a lekvart a fel citrom levevel. Utana hagyjuk kihulni.
habos-mascarpones reteg-
2dl tejszin
4evokanal mascarpone
es kis porcukor (recept 50g ot ir, de en kb a felet tettem bele, mert eleg "cukrosnak" ereztem)
Verjuk fel a tejszint tejszinhabba, utana tegyuk bele a mascarponet es a cukrot es finoman keverjuk ossze.
babapiskota reteghez-
hat db babapiskota kis darabokra torve
Keszitsunk elo hat atlatszo poharat. Mindegyikbe tegyunk a vanilias krembol, utana egy reteget az osszetort babapiskotabol . En utana megint egy pici vanilias kremet tettem ra, h a babapiskota "megazzon". A poharakba ezutan jon a meggyes retegbol, utana a meggyes reteget ontsuk le a malnas ontettel. Az utolso reteg pedig a tejszinhabos mascarpones reteg.
A desszertet fogyasztas elott tegyuk hideg helyre vagy hutobe 4 oran at.Talalas elott en a tejszinhabot egy ksi csokireszelekkel diszitettem!


ORDÓDY OSTYA ( Mimatu )
Hozzávalók:
20dkg cukor, 2dl tej, 25dkg margarin, min. 25dkg darált keksz (háztartási), 5dkg kakaó, 3 üres ostyalap.
A cukrot a tejjel 5 percig forralom. Beleolvasztom a margarint, belekeverem a kakaót, és a háztartási kekszet. Még langyosan a masszával megtöltöm a három ostyalapot. Kb. ujjnyi vastag a krém a lapok közt. Alufóliába tekerem, és beteszem a hűtőbe. Másnap felszeletelem kisujjnyi darabokra
Csokolade Bomba(fröken)

Hozzavalok: 1 dl zsiros tejszin, 1.5 dl porcukor, 2 db tojas sargaja, 1.5 evökanal rum, 275 g sötet csokolade, 2 evökanal vaj. kicsi narancs aroma ha izesiteni akarod vele.
A tejszint felmelegited, az egesz hozzavalot belekevered, hogy jol elolvadjon. utana hütöbe allitod hogy jol lehüljön. amikor dermedni kezd, spricczacskoba teszed es csillagos csövel kicsi formakba kinyomod. csokolade reszelekkel lehet a tetejet disziteni. hütöben vagy melyhütöben tartando!!!!!
elnezest, ezt elfelejtettem a menühöz irni. regi bonbonos formaim megvannak es azokat fogom feltölteni. ISTENI finom
VANÍLIÁS TRÜFFEL(kertitörpe)
Hozzávalók kb 40 darabhoz:
A trüffelmasszához: 1/8 l tejszín, 200 g fehér bevonómassza, 1/2 rúd vanília vagy 1/2 teáskanál vaníliás cukor, 2 evőkanál tejföl
A díszítéshez: fehér cukorvirágocskák vagy színes cukorgyöngyök.
Továbbá 40 papír vagy fém desszertkosárka.
Az edénybe öntött tejszínt gyorsan fö;zzük fel, majd vegyük le a tüzröl. A bevonómasszát törjük kis darabkákra., és állandó kavargatás mellett adjuk a tejszínhez, és hagyjuk elolvadni benne.
A vaníliarudat hosszában hasítsuk fel, és kaparjuk ki a belsejét. Ez utóbbit vagy a vaníliás cukrot keverjük a masszába. A trüffelmasszát ezután hagyjuk kb. 1 1/2 óra hosszat kihülni, amíg el nem éri a szobahömérsékletet.
Egy habverö; segítségével a tejfölt dolgozzuk bele a trüffelmasszába. A lágy krémet tegyük csillagcsövü nyomózsákba és a kosárkák mindegyikébe nyomjunk kis pöttyöket belöle. Ezután díszítsük cukorvirágocskákkal, vagy szórjuk meg apró színes cukorgyöngyökkel. Hüvös helyen tároljuk.

Gesztenyés tiramisu (istar)
Egy hosszúkás plum. cake formához:
40-60 db babapiskóta
2, 5 dl tej
1 kis stampedli rum
Gesztenyekrémhez:
20 dkg gesztenyepüré
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2, 5 dl tejszín
4 zselatinlap
15 dkg narancslekvár
Csokoládés párizsi krémhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk). A tejszínbö;l kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyemasszához adagoljuk óvatosan. Ezennel készen vagyunk a gesztenyekrémmel.
Egy hosszúkás plum-cake formát kibélelünk folpackkal, és a rumos tejben éppen csak megmarjuk a piskótákat, amivel egy sort rakunk. Megkenjük narancs lekvárral és a gesztenyekrém felét rákenjük. Újra megmártott babapiskóta-sor, narancslekvár, majd a gesztenyekrém másik fele. Újra babapiskóta, és betesszük a hütöbe kb. 3 óra hosszara.
A hütöböl kivéve a csokoládékrémet rákenjük, és mártogatott piskótával fejezzük be. Egy éjszakát állhat a hütöben, nem árt neki!
Csokoládékrém: Az étcsokoládét apróra tördeljük, A tejszint felforraljuk, hozzáadjuk a csokoládét, majd állandóan kevergetve - lassú tüzön - újra felforraljuk, lekapcsoljuk és KIHÜTJÜK! Miután teljesen kihült kézi robotgéppel habba verjük.
Az éjszakai állás után óvatosan kiborítjuk a formából, lehúzzuk a fóliát, és díszítjük - reszelt csokoládé, durvára vágott dió, tejszínhab, stb.
Bécsi gesztenyerózsák
HOZZAVALOK: 30dkg gesztenyemassza, 10dkg túró 8dkg porcukor fél deci fehér rum, 2. 5dkg kakaópor 4db mogyorós csók 4db babapiskóta: Egy mély tálba tegyük a gesztenyemasszát a kakaóport a cukrot, ezeket mindig / szitálva/ jöhet a túró és a rum az egészet, keverjük habosra. Morzsoljuk szét a mogyorós csókot és a babapiskótát keverjük össze , szórjuk meg vele mignonpapírok alját 25 lesz belőle. A gesztenye tölteléket tegyük nyomózsákba és minden mignonpapírra nyomjunk rózsákat tegyük hűtőbe és kandírozott cseresznyével díszítjük a tetejét partikra kiváló és hamar megvan
Amaretti-golyók
Hozzávalók: 225 gr tejcsokoládé, 200 gr étcsokoládé, 2 tojás sárgája, 25 gr tej, 2 ek tejszín, 65 gr piskóta, 2 ek likőr, 50 gr kakaópor
Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amaretti ostyánk van. Keverjünk hozzá 2 ek Amaretto likőrt, ha nincs, Bonbonmeggyet. Tegyük hűtőszekrénybe, miután megdermedt, formázzunk belőle golyókat. Újabb hűtés után mártsuk őket 200 gr felolvasztott, majd kissé lehűtott étcsokoládéba. A golyókat rakjuk ki zsírpapírra, tegyük vissza a hűtőszekrénybe, amíg a csokoládé jól megkot. Utána hintsük meg kakaóporral.

Ananászos Tiramisu

Hozzávalók: 1 dob. Ananász konzerv, 3 dkg vaj, vagy margarin, 10 dkg
kristálycukor, 1 cs. babapiskóta , 8 evo~kanál ananászlé, 3 tojás
sárgája, 30 dkg. Mascarpóne(olasz sajt), 1, 5 dl Jogobella
joghurt(papaya-lime)ízu^, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint
2 evo~kanál kókuszliko~r.

Elkészítés: Az ananászt lecsöpögtetem, levét felfogom, a 3 dkg vajat
felolvasztok, az ananászt beleforgatom és egy kicsit pirítom. A 3 tojás
sárgáját elkeverem a cukorral, joghurttal, Mascarpónéval, mindezt reszelt
citromhéjjal ízesítem. Itt kerülhet még bele a kókuszliko~r. A piskótát
beleáztatom az ananászlébe. A tál alját kirakom piskótával, rárakok egy
réteg ananászt és erre kerül egy réteg krém. Ezt addig folytatom, míg a
hozzávalók elfogynak, úgy hogy a tetejére krém kerül, amit megszórok
kakaóporral. Fél óra állás után már fogyasztható.

Almas süti
Hozzávalók:
2 csomag Albert keksz
1, 2 kg alma
30 dkg cukor
1 citrom leve
3 cs. vaníliás pudingpor
A mázhoz:
10 dkg tortebevonó csoki
kevés vaj

Az almát meghámozzuk, felszeleteljük. 6 dl vízbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, kevés cukrot és éppen csak puhára főzzük. A pudingport elkeverjük a többi cukorral és 2dl vízzel, majd az almás főzethez keverjük. Sűrűre főzzük.
A keksz felét egy tepsi aljára tesszük. Rákenjük az almás, pudingos tölteléket. Beborítjuk a maradék keksszel. Bevonjuk a csokis mázzal.
Pihentetni kell, hogy a keksz megpuhuljon!

Rumos golyó(mikko)
Hozzávalók:
250 g cukor
500 g piskóta (vagy baba vagy tortalapból)
10 ek rum vagy 2 kis üveg rumaroma
10-12 ek málnalekvár vagy más lekvár
150 g vaj
75 g kakaó
200 g darált mandula vagy mogyi vagy dió
150 g csokireszelék, csokidara
A cukorból és 125 ml vízböl szirupot fözünk. Egy tálba belemorzsoljuk a piskótát és meglocsoljuk a rummal (vagy aromával), lekvárral és a kihült sziruppal. Egy órát állni hagyni. A vajat a kakóval jól összekeverni, a darált mogyival együtt beledolgozni a rumos masszába. Golyókat formálni tetszés szerint és csoki darába hempergetni. Jó fogyasztás elötti napokban megcsinálni, hogy egy kicsit keményedjen. (Fennáll viszont annak a veszélye, hogy mire a vendégek jönnek, elfogy. . . . )))
Tippek: a babapiskótát egy fagyasztós zacsiban egy húsklopfolóval apróra lehet törni.
Ha kókuszosra csinálod, akkor kókuszreszelékbe hempergeted, ha mogyisra mogyoróba stb. . .
Nagyon bevált recept, nem lehet eltolni! Ez egy nagyon nagy adag!

Tortara-Parizsi krem

diszitésnek bármit tehetsz rá, magát a krémet kis rózsákba nyomva, vagy veszel, marcipánrózsácskákat, vagy megszórod szeletelt mandulával,
vagy domborúra csinálod a tortát és megszórod csokireszelékkel
Párizsi krém:
2dl tejszín,
200g cukor,
250g vaj,
100g kakaó.
A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 3-4 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat és még 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről és a beleszitált kakaóval simára keverjük. A hűtőben jól lehűtött krémet habosra keverjük.

Csokikrém:
1 tojássárgája,
40g cukor,
40g liszt,
2. 5dl tej,
30g kakaópor
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral apránként jöhet bele a liszt majd kanalanként a tejet simára eldolgozzuk! lassú tüzön állandó keverés mellett besürítjük forralni nem szabad mert a tojást összekapja!! a végén hozzá keverjük a kakaót és kihü;tjük!!
Joghurttorta
A torta:7. 5dl joghurt(natur), 4dl tejszin(milli a legjobb), 15-20dkg cukor, valamilyen gyümölcsök, egy étkezési zselatin (25g) meg egy tortazselé. A tésztájához meg 25-30dkg sima keksz és margain(annyi, amennyitől összeáll), ezt egy tortaforma aljára símítani. A joghurtot, tejszint, cukrot jól felverni, a zselatint megfőzni és azt is belemixerelni. Utána ráönteni a tésztára, belerakni a gyümöcsöt és betenni a hűtőbe. Miközben hül, megfőzni a tortazselét is és mikor a torta már félkeméy, rá lehet azt is önteni miután jól telepakoltuk a torta tetjét is fincsi eprekkel, ananásszal, barackkal vagy banánnal.
Narancsos tiramisu
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 25 dkg babapiskóta, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál rum vagy narancslikőr, 2 narancs vagy 2 dl narancslé, kakaópor Elkészítés: A narancsot lereszeljük, levét kicsavarjuk. A levéhez tesszük az alkoholt. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, narancshéjjal habosra keverjük, és a mascarponét hozzáadjuk. A fehérjéket keményre verjük, majd ezt is a krémhez keverjük. A babapiskótát beleforgatjuk a narancslébe, majd lapos tálra sorba rakjuk. Rásimítunk egy adag krémet. Több ilyen sort készítünk, tetejére krém kerül. Végül kakaót szitálunk rá. 4-6 órára hűtőbe tesszük, érleljük. Csak frissen jó, mert nyers benne a tojás! Megjegyzés: Nagyon üdítő a narancs ízétől, a gyerekek jobban szeretik, mint a kávés tiramisut.
GESZTENYÉS DIPLOMATAPUDING (nem kell sütni)
Kell hozzá 1 nagy csomag babapiskóta, rum, 3 gesztenyemassza és 4 dl habtejszín. Egy gömbölyded-formát kiöblítek vízzel és beborítom folpackkal. A gesztenyemasszát összekeverem a tejszínnel (géppel), utána a babapiskótákat megmártom rumban és kibélelem velük a formát (alul és körben is). Vigyázni kell, hogy tényleg csak megforgasd a rumban, mert hamar elázik! A kibélelt formába egy réteg gesztenye, majd egy réteg piskóta következik egészen addig, amig a massza el nem fogy. A tetejére piskóta kerüljön! Egy kistányérral lenyomom a tetejét és rajta is hagyom másnapig. A hűtőbe teszem. Fogyasztás előtt tányérra borítom (a folpack miatt könnyen kijön) és a tetejére egy kis csokimázt öntök (porcukor, kakaópor, kicsi tej) és tejszínhabot halmozok a közepére.
Gesztenyetorta sütés nélkül
Hozzávalók: 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1/4 liter tej, 1/2 kg gesztenyemassza, 2dl tejszín, 30 db babapiskóta, rumos tej
Simára keverünk 1 egész tojást, meg 1 tojás sárgáját cukorral, liszttel és vaníliás cukorral. Tejjel felengedve gőz fölött sűrűre főzzük. Kikeverjük a masszát a tejszínnel. Hideg vízzel kiölítünk egy hosszúkás formát, az aljára egymás mellé fektetjük a piskótát, a szélére felállítjuk, rumos tejjel megöntözzük. Ráterítjük a vanilia krém felét, erre babapiskóta jön, majd a gesztenyekrém, piskóta, végül a vanilia krém maradéka. Piskótával lefejdük. lenyomkodjuk. hűtőszekrénybe rakjuk.
GESZTENYE GOLYÓK
Hozzávalók :
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg darált mandula
- 1 dkg kakaó
- 5 dkg tortadara vagy csokireszelék
- rum
A kész gesztenyemasszát egy kis rummal fellazítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a kakaót, majd habosra kiverjük. Vizes kézzel kis golyókat formálunk, beleforgatjuk a tortadarába vagy csokireszelékbe és mignon papírra tesszük. 1-2 órára behűtjük.
Gesztenyés sütemény
Hozzávalók:
2 cs. Babapiskóta /40-50dkg/
2tojás
1ek liszt
1ek cukor
1cs vanillás cukor
3dl tej
2dl tejszín
0, 5 dl rum
2cs gesztenyepüré
1tábla étcsoki /szerencsi-vel a legjobb

A 2tojás sárgáját kikeverjük a lisztel, és a 2dl
tejjel sürüre főzzük, és óvatosan bele keverjük
a tojások kemény habját. Az áttört gesztenyét
összekeverjük a tejszínhabbal, és a főzött krémmel,
egy tálat kibélelünk folpakkal és kipakoljuk
a rumos tejjel meglocsolt babapiskótával.
Bele töltjük a krémet és rétegenként babapiskóta
darabokat a tetejére egy réteg piskóta kerül/ ez lesz
az alja/ ráhajtod a folpakkot és 1északára a hűtőbe
rakod másnap tányérra, borítod és olvasztott csokival
bevonod hűtőbe hamar, megdermed.
ez nagyon egyszerü és a párom is egyedül megtudja csinálni

Gesztenyés golyók
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- kb. 40 dkg darált keksz (vagy amennyit felvesz)
- meggybefőtt
- kókuszreszelék, csokireszelék
A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi befőttlével, hogy a massza összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat tetszés szerint forgasd kókusz- vagy csokireszelékbe.

Eredetileg fél kiló darált kekszet ír a recept, de nekem kevesebb is elég lett, így a kimaradt darált kekszbe forgattam a golyók felét, a másik részét pedig csokireszelékbe.
GESZTENYEBOMBA (drága-gyors és finom)
Hozzávalók: 2 doboz/zacskó babapiskóta, 3x 20-25 dkg gesztenyemassza, 1 OKÉ tehszín (320 ml), tej, kicsi rum/aroma, kakaó, cukor, margarin
A piskótát darabonként kicsit beáztatom a rumos tejbe és leteszem egy kb 25 cm átmérőjű és 15-20 cm magas tálba. Úgyanígy kibélelem az oldalát. Erre jön a tejszínnel símán elkevert gesztenyemassza fele, majd újra pskótasor, aztán a massza másik fele és a tetejére ismét piskóta. Ja, a lényeg, az elején a tálat kibélelem folpack-kal úgy, hogy a szélén még sokat ráhagyok. Ezt a ráhagyást a végén ráhajtogatom a tetejére, ráteszek valamilyen tányért, faalátétet. . . és nehezéknek
egy-két tejeszacskót és mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kiborítom egy tálra és a csokis banán öntete mehet rá.

Gesztenyebomba
ˇ 2 csomag gesztenyemassza
ˇ 10 dkg vaj
ˇ 1/2 dl rum
ˇ 1/2 dl víz
ˇ 1/2 csomag zselatin
ˇ 2 pohár tejszín
ˇ 2 csomag vanília cukor
ˇ porcukor
ˇ babapiskóta
A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. 1/2 evőkanál zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint összekeverjük és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le. Tányérra borítjuk és csoki öntettel leöntjük.
Meggyes gesztenyetorta
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
5 dkg margarin
10 dkg cukor
7 dkg rétesliszt
A töltelékhez:
1 nagy üveg meggybefőtt
40 dkg gesztenyemassza,
5 dkg margarin
tortabevonó csoki
rumaroma vagy rum
Elkészítés: Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába öntjük, és aranysárgára sütjük.
Hagyjuk kihülni a formában. Simára keverjük az áttört gesztenyamasszát a puha vajjal és a meggy levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhetölegyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is. A formában a tésztára simítjuk. Sűrűn belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett, kimagozott meggyszemeket, és a gesztenyekrémet elsimítjuk a tetején. A tortabevonót a recept szerint felolvasztjuk a tetejére simítjuk, majd a hütöbe tesszük fogyasztásig.

Gesztenye alagút
Fél kiló gesztenyemasszát kis rummal átkeverni, de ne legyen puha. Belenyomkodni egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába, lehetőleg egynletesen, az oldalán 1 ujjnyi sávot szabadon hagyni. Fél liter tejszínt kemény habbá verni és betölteni a gesztenyére, hogy ugyanaddig érjen.
Piskótalapból az őzgerincnek megfelelő téglalapot kivágni, megkenni narancs dzsemmel( házi a legjobb) és ráborítani. Folpakkal becsomagolni, pár órát hűteni. Tálalás előtt kiborítani és csokimázzal megkenni.
Gesztenyegolyók: /Ani/
25dkg gesztenymassza, 3dkg porcukor, 2 ek tej, 4 ek rum, 15dkg darált keksz,10dkg vaj
A hozzávalókat összegyúrjuk,golyókat formázunk belőle és csokimázba forgatjuk.
Csokimáz: 8dkg porcukor, 4dkg margarin, 1 ek csokipuding por, 1 ek kakaó, 1 ek tej
Csak melegíteni kell,főzni nem.

LYONI GESZTENYETORTA
Hozzávalók (16 szelet):
40 dkg gesztenyemassza,
3 tojás,
7 dkg vaj,
3-4 evőkanál rum.
A tetejére:
keserűcsokoládé-öntet,
édes tejszínhab
A tortaforma kikenéséhez:
kevés vaj,
liszt
Elkészítés: A gesztenyemasszát habosra keverjük a tojássárgájával és a puha vajjal, majd belekeverjük a rumot és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában megsütjük, és kiborítva hagyjuk kihülni. Ha már hideg, keserücsokoládé-öntettel vonjuk be, és külön tálkában aduk hozzá édes tejszínhabot.
200°-on 15 percig sütöttem, majd 180°-on további 15 percig. Hosszúkás falatkákra szeleteltem és az egyik végét a csokiba mártottam.
Gesztenyés golyók
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- meggybefőtt
- kókuszreszelék

A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi, hogy összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat forgasd kókuszreszelékbe.

GESZTENYES TIRAMISU - Kira
Egy hosszukas plum. cake formahoz: 40-60 db babapiskota 2, 5 dl tej 1 kis tampedli rum
Gesztenyekremhez: 20 dkg gesztenyepure 10 dkg porcukor 1 csom. vanilias cukor 2, 5 dl tejszin 4 zselatinlap 15 dkg narancslekvar
Csokolades parizsi kremhez: 20 dkg etcsokolade 2, 5 dl tejszin
A kiengedett gesztenyepuret a porcukorral + vanilias cukorral simara keverjuk. (Kozben a zselatinlapokat pici vizben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, es keves meleg vizben feloldjuk). A tejszinbol kemeny habot verunk, es a zselatinnal egyutt a gesztenyemasszahoz adagoljuk ovatosan. Ezennel keszen vagyunk a gesztenyekremmel. Egy hosszukas plum-cake format kibelelunk folpackkal, es a rumos tejben eppen csak megmarjuk a piskotakat, amivel egy sort rakunk. Megkenjuk narancslekvarral es a gesztenyekrem felet rakenjuk. Ujra megmartott babapiskota-sor, narancslekvar , majd a gesztenyekrem masik fele. Ujra babapiskota, es betesszuk a hutobe kb. 3 ora hosszara.
A hutobol kiveve a csokoladekremet rakenjuk, es martogatott piskotaval fejezzuk be. Egy ejszakat allhat a hutoben, nem art neki!!!!!!
/Csokoladekrem: Az etcsokoladet aprora tordeljuk, A tejszint felforraljuk, hozzaadjuk a csokoladet, majd allandoan kevergetve - lassu tuzon - ujra felforraljuk, lekapcsoljuk es KIHUTJUK!!!!!!!!!!! Miutan teljesen kihult kezi robotgeppel habba verjuk. /
Az ejszakai allas utan ovatosan kiboritjuk a formabol, lehuzzuk a foliat, es diszitjuk - reszelt csokolade, durvara vagott dio, tejszinhab, stb. "
Kókuszos golyó (Erika10)

20 dkg babapiskóta, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 ek kakaó, 2 tojás fehérje, vaníliás cukor, citromhéj, pici rum.
A babapiskótát ledaráljuk (húsdarálón) és félretesszük. A vajat, porcukrot, kakaót, vaníliás cukrot, citromhéjat összemelegítjük kicsi lángon (Ne forrjon!), majd a tojások habbá vert fehérjét is belekeverjük, ezzel csak egy pici ideig melegítjük.
Melegen a darált babapiskótához öntjük, állni hagyjuk egy fél órát. Vizes kézzel kicsi golyócskákat formálunk belöle, aki szereti egy szem meggyet is tehet a közepébe, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Karacsonyi Kola
Hozzavalok: 3 dl tejszin, 3 dl cukor, 3 evökanal kakao, lehet hozzatenni aprora vagott diot.
A hozzavalokat keverd össze, fözdd fel, es ellenörizd a golyoprobat.
1 cseppet tegyel bele 1 pohar hideg vizbe. ha 1 golyo lesz belöle, akkor eleget fözted. keverd hogy langyosodjon. teritsed ki laposra, kb. 1 cm vastagsagu legyen. vagdd fel kockakra, es szep szines celofanba csomagolhatod öket ha ajandeknak szanod.
Kókuszos golyó 2
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 csomag kókuszreszelék, 1 mokkáskanálnyi rum aroma,
meggybefőtt leve.
Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a megpuhult vajjal. A meggybefőtt rum aromával ízesített levéből
annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, míg megkeményedik. Figyelem: Ha nem kapunk rum aromát, rumot is használhatunk, de akkor a csemegét ne adjuk gyereknek.
Kókuszos golyó 2
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 csomag kókuszreszelék, 1 mokkáskanálnyi rum aroma,
meggybefőtt leve.
Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a megpuhult vajjal. A meggybefőtt rum aromával ízesített levéből
annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, míg megkeményedik. Figyelem: Ha nem kapunk rum aromát, rumot is használhatunk, de akkor a csemegét ne adjuk gyereknek.
Fagyasztott torta

Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg vaj v. margarin
4 tojás
7 dkg kakaó
rumos tej
tejszín
Egy őzgerincformát béleljünk ki rumos tejben áztatott babapiskótával, tegyük utána a hűtőbe. A diót a porcukorral, vajjal, és a tojássárgákkal jól kikeverjük, majd adjuk hozzá a kakaóport. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt is a krémhez adjuk. A hűtőből kivesszük a formát, és az elkészült krémet beleöntjük, befedjük a maradék rumos tejben áztatott babapiskótával, majd folpackkal lefedve mélyhűtőbe tesszük. Egy óra múlva már fogyasztható. Tejszínhabbal tálaljuk.
Joghurtkrém
Hozzavalok: 0, 5 liter natúr joghurtot, 1cs. Van. Cukrot. 1cs zselatint, 10-12 evőkanál cukrot felmelegítünk, nem forraljuk fel! Jól elkeverjük, ha minden felolvadt kihűtjük. Közben 3dl tejszínt felverünk és a kihűlt joghurthoz keverjük. A tortaalapot szintén karimával ellátott formába helyezzük és a massza felét beleöntjük. Hűtőben hagyjuk dermedni, majd megrakjuk gyümölccsel és rákenjük a maradék krémet.
Mind a két tortát két, három órára hűtőbe tesszük. Gyümölcsöt ízlés szerint, vegyesen is használhatsz.
Grillázskrémes szelet
Hozzávalók: 2 tojássárgája, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, vanília, citromhéj, 2 ostyalap.
A tojássárgákat a vajjal és 10 dkg cukorral addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük.
Ez alatt 10 dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, és még forrón hozzáadjuk a krémhez, jól elkeverjük, hogy csomók ne legyenek benne. Még melegen két ostyalap közé kenjük, gyengén lenyomjuk. ha kihűlt, azonnal vágható.
GESZTENYES - CSOKOLADES SZELET
Hozzavalok.
2, 5 dl tej
1 kis stampedli rum
40-60 db babapiskota

Gesztenyekremhez:
20 dkg melyhutott gesztenyepure
10 dkg porcukor
1 csom. vanilias cukor
1 kis stampedli rum
2, 5 dl tejszin
4 zselatinlap
15 dkg narancslekvar

Csokoladekremhez:
20 dkg fozocsokolade
2, 5 dl tejszin
1 kis stampedli konyak
Csokoladereszelek es vagott diobel a disziteshez; folpack folia a formahoz

A piskotahoz a tejet a rummal elkeverjuk.
A gesztenyepuret a porcukorral es a vanilias cukorral simara keverjuk.
A zselatint egy keves hideg vizbe aztatjuk puhulni, majd jol kinyomkodjuk, azutan egesz keves meleg vizben feloldjuk.
2, 5 dl tejszinbol kemeny habot verunk es a zselatinnal egyutt a gesztenyepurehez keverjuk.
Egy plum-cake format kibelelunk alufoliaval.
Nehany babapiskotat a rumos tejbe aztatunk, ugy, hogy ne azzon szet teljesen, ezzel kibeleljuk a forma aljat.
Ezt eloszor narancslekvarral, majd gesztenyekremmel kenjuk be, erre megint aztatott piskota reteg jon, es ujra narancslekvar + gesztenyekrem.
Addig folytatjuk, amig tart a hozzavalokbol, a vege piskota legyen. 3 orara hutobe tesszuk.

/ Befejezhetjuk parizsi kremmel: A megadott tejszinnben felolvasztjuk a csokoladet, hozzaadjuk a konyakot, ezzel a kremmel + egy reteg piskotaval fejezzuk be a format. Egy ejszakara hutobe tesszuk)

Gyors süti
5-7 tojásból piskótát sütünk és a tetejére az alábbi krémet tesszük:
30 dkg daráltkeksz
20 dkg porcukor
20 dkg margarin (olvasztva, de ne forrjon fel)
1 liter hűtött tej
1 kávéskanál kakaópor
1 dl rum v. rum aroma
A száraz anyagokat összekeverjük, beleöntjük az olvasztott margarint,
a rumot és a tejet.
20 percre félretesszük, s amikor felszívta a kekszpor a hozzáöntött
anyagokat, akkor símán rákenjük a piskótára.
A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Ezt is lehet bolti piskótából.
Gesztenyés tekercs
 HOZZÁVALÓK: 25 dkg háztartási keksz 20 dkg vaj 10 dkg cukor 5 cl rum 1 evőkanál kókuszreszelék 1 kávéskanál kakaó A krémhez 25 dkg gesztenyepüré 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 cl rum 1 kiskanál kókuszreszelék A tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé ELKÉSZÍTÉS A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük, és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20x15 centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd felolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, és bevonjuk vele a tekercseket. Hűtőben jól megdermed rajta a csokoládémáz. Sokáig eláll, nagyon finom sütemény.
Tortakrém (bibic1945)
Már csináltam pudingból krémet, ami megállt és könnyű meg finom volt.
Pudingot megfözni, picivel kevesebb tejjel, alig langyosra kihűteni és felverni 2 dl tejszint, belekeverni fél literhez való zselatint, majd lazán a pudinggal összekeverni, hidegre tenni. Egy óra, és kenhetö; habos krémed van.
Tarkedli
Hozzavalok: 1 db tojas, 2 dl aludtej, 3 dl liszt, 2 teaskanal sütöpor, 1 evökanal cukor, 1/2 teaskanal so, 2 evökanal margarin, vagy vaj. A margarint felolvasztjuk, es az egeszböl 1 alapmasszat keverünk ki az elektromos habverövel. Ennek vastagnak kell lennie, nem pedig vekonynak, mint a palacsinta alaptesztajanak. Ebböl az alapanyagbol KB. 15 db lesz, amiket 1 specialisan kikepzett serpenyöben szokas (7 luku) sütni
Gyors nasi
20dkg babapiskóta
Rá valami gyümi én most őszit daraboltamrá,és kb két merőkanál kimagozott rumos meggyet, ezt leönteni
 1pohár joghurt
 1pohár tejföl
 2dcl tejszin
ezt jól összekeverni ráönteni és 2-3 óra hűtő
eddig még mindenkinek izlett
A cukrot nem hagytam ki nem kell bele ez így finom


Gesztenye golyó
Hozzavalok: 2 csomag fagyasztott gesztenyemassza, 1 tábla ét tortabevonó csoki
A masszát hagyom kiolvadni, golyókat formálok belőle (kb 24 db), gőz fölött felolvasztott csokiba mártom, majd hagyom rádermedni a mázt. Ha fel akarom turbózni, ezután a másik felét felolvasztott tejcsokis bevonóba mártom. (A maradék olvadt csokit a skacok az ujjukkal fogyasztják, így mindenki kellően maszatos lesz!)
Kókusz golyó

50 dkg darált keksz, 3 ek porcukor, 2 ek kakaópor (cukrozatlan), 1 dl kávé, 3-4 ek baracklekvár, szükség szerint befőtt leve (barack vagy meggy), a végén szükség szerint meggy és kókuszreszelék
A hozzávalókat összedolgozom, a "híg" dolgokat apránként teszem bele, hogy ne legyen túl lágy, éppen csak formázható, picit nedves, golyókat formálok, (közepébe mehet egy szem meggybefőtt) kókuszreszelékbe hempergetem.
Kekszes:
Az előző masszát készítem el, folpackkal kibélelt őzgerincbe teszem a harmadát, erre ráteszek egy marék darabokra vágott zselés cukrot, jön a massza köv. harmada, megint cukor, végül a maradék massza. Fél óra után kiborítom tálra, szépen szeletelhető.
Pudingos piskóta

2 csomag babapiskóta, 1 l tej, 2 csomag csokipuding, 5 ek. cukor, 1/2 dl kávé
Hagyományos csokipudingot főzök, langyosra hűtöm. Babapiskótát éppenhogy megmártok a kávéban (ha túl vizesedik, azt nem jó, nagy kerek jénaiba lerakok egy sort, rá a puding negyedét, megint mártott piskóta, az előző sorra most merőlegesen, megint puding, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Másnapra érik össze, szeletelhető, könnyű, nem túl tömény.
Pudingos piskóta 2. :
2 csomag babapiskóta, 1 l tej, 2 csomag vaníliás puding, 5 ek cukor, 30-40 dkg málna vagy eper vagy őszibarack, 2ek rum+1/2 dl tej
A pudingot megfőzöm. A piskótát rumos tejbe mártom, rá a gyümi negyede, rá a kihűlt puding negyede, a folytatás ua. mint az előzőnél.
Gyors túrótorta:
2 csomag babapiskóta, 50 dkg túró, 6 ek porcukor, 4 dl hideg tej, 2 tejszínhabpótló por, zselatin, 1 ek citromlé, kevés reszelt citromhéj
Túrót áttöröm, bele a cukrot, citromlét, c.héjat. Tejszínport felverem. 1 ek zselatinból 1 dl vízzel zselatint készítek, ha langyos, kanalanként a túróhoz keverem, végül óvatosan belekeverem a habot is. Rumos tejbe mártott babapiskótával kapcsos tortaformába rétegezem. Szép hófehér, könnyű torta lesz belőle. Lehet a piskótarétegekre gyümit tenni, úgy is fincsi. Másnapra lesz jó!

Rakott piskota
Végy elő egy tortaformát, átlátszós nejlonnal vond be, szélt is hagyva neki, majd rakd ki a forma alját babapiskótával (sütni nem volt kedvem a melegben!), locsold meg kis meggy likőrrel (nekem ez volt!) vagy rummal és főzz fel fél liter tejben egy csomag csokipudingot. Lehet kettő csomag is, tegyél bele cukrot előírás és ízlés szerint. Ha kettő csomagból csinálod, szép magas lesz a csokiréteg..
Ezután rakd ki a maradék babapiskótával, és kicsit nyomkodd bele a forró pudingba, hogy alaposan át tudjon puhulni...
Várd meg kicsit míg kihűl.
Majd verj fel két csomag tejszínhabot Oetker habfixel, és cukorral, amit nem kell felmelegíteni a tejszínbe tétel előtt, és szuper kemény habot kapsz..Ezt ráteszed a tortára, szépen be a hűtőbe, megdermeszted..
Utolsó lépés, darabolt konzerv vagy friss gyümölcsök, levétől lecsepegtetve torta tetjére sorban kirakva, és főzött zselatin a gyümölcslében, langyosan rá a torta tetejére...Mindez a torta formában..
Be a hűtőbe, összeállás után szeletelhető, nejlon nem megehető!!!!
Tiramisu /klematisz

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
1 csomag vaníliás puding
5-6 evőkanál cukor
1/2 l tej
1 teáskanál zselatinpor
1 kis doboz tejföl, 20 %-os
1 bögre tejeskávé -pici cukor -
rum ízlés szerint, de elhagyható
kakaópor
eper

Elkészítés: A pudingot az utasítás szerint a cukorral megfőzöm, főzés közben a forró tejbe belekeverem a zselatint. Amikor már nem teljesen forró, habverővel hozzákeverem a tejfölt. A piskótákat belemártom a rumos kávéba, és tálba fektetem . Erre egy sor félbe vágott epret rakosgattam és a krémmel váltakozva rétegezem. A legfelső réteg tetejére kakaóport szórok. Fél napot érdemes hűtőben pihentetni, utána szépen lehet szeletelni is.
Egyszerűen, gyorsan készíthető. Eper helyett málnával is nagyon finom.
Baccardi piskóta

Babapiskótákat egyenként rumba mártunk és a készlet felét egy üvegtál aljára rakjuk. Megkenjük vaníliás pudingporból készített pudinggal, befedjük a piskóta másik felével. Csokoládémártással leöntve tálaljuk.
Őszibaracktorta
 (sütés nélkül)
Hozzávalók: 200 g babapiskóta, 125 g őszibarackbefőtt, 1,5 dl édes fehérbor, 1,5 dl meggylikőr, 1 dl tejszín, 75 g sárgabarackbefőtt, 30 g hámozott mandula, porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3-4 dl sodó vagy csokoládémá
Babapiskótas(sütes nelkül)

2 zacskó Aranka krémpor(Gála nem jó
1 zacskó tejszínhabpor
1 tasak habfixáló
tej
kb 2 narancs,vagy csokidarabok

Vaníliás,narancsos variáció:

Kerek(26 cm) ,kapcsos tortaformát kivizezek, és tejbe belemártott babapiskótával kirakom az alját,majd félbetört darabokkal az oldalát.
1 nagyobb narancs levét kifacsarom,leszűröm, és felöntöm annyi tejjel,hogy 0,5 l legyen,ebbe a két vaníliás "Arankát "elkeverem. A tejszínport felverem+a fixáló és az Arankás krémhez keverem.Felét rásimítom a babapiskótára, majd jön még egy babapiskóta réteg(tejbe mártott), végül a maradék krém. A tetejét narancsszeletekkel lehet díszíteni.

Csoki variáció:
Szinte minden megegyezik,csak nincs narancs és csokis Arankát használok.Csokireszelékkel díszítem.

Elkészítése kb 15 perc.Akkor lehet jól szelni,ha elötte este csinálom,és hűtőben van. Nagyon lágy ,könnyű desszert
Keleti csemege

Hozzávalók: 4 db tojássárgája
25 dkg cukor
25 dkg durvára összetört dió
25 dkg margarin
10 dkg mazsola
15 dkg cukor

Elkészítés:

A tojások sárgáját, a 25 dkg cukrot, a diót, a margarint és a mazsolát összekeverjük, felolvasztjuk és 5 percig forraljuk.

A 15 dkg cukrot megpirítjuk, forrón a fenti masszához öntjük és jól elkeverjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd két ostyalap közé kenjük és lenyomtatjuk. Másnap felszeleteljük.


Grillázsos ostya

Hozzávalók: 1 cs. ostyalap, 10 dkg k.cukor, 10 dkg darált dió

Töltelék: 10 dkg vaj, 10 dkg p.cukor, 1 cs.v.cukor, 2 egész tojás.

Tetejére: csokimáz

A k.cukrot megpirítjuk, amikor teljesen felolvadt hozzáadjuk a darált diót, jól összekeverjük. Kiolajozott tányérra öntjük, ha kihült ledaráljuk. A töltelékhez valókat vízgőz felett kb. 5-10 percig keverjük míg összeáll. Hozzákeverjük a ledarált grillázst és még melegen az ostyalaokat megkenjük. Gyengéden lenyomkodjuk, másnap a tetejét csokimázzal bevonjuk.


 Ziegler féle ostyalap

Hozzávalók: 23 dkg p.cukor, 23 dkg "tiszta" teavaj /kb. 30 dkg teavajnak felel meg/ 10 dkg darált pörkölt mogyoró, 4 dkg kakaópor, v.cukor, őrölt fahéj, 2 dk. napraforgóolaj

Elkészítés: legfontosabb, hogy a vaj ne tartalmazzon vizet, így az ostya-tortánk napok múlva is friss, omlós marad. Ehhez a vajat fel kell olvasztanunk, majd ismét lehütenünk. Lehülés után a víz és a "tiszta" vaj különválik - a víz marad alul. A vajat egészben emeljük ki az edényből, majd az aljáról kaparjuk le a vizes réteget. A jó krémhez erre a "tiszta" vajra van szükség. Ezután a kimért összetevőket a mogyoró és a napraforgó olaj kivételével lassú fokozaton keverjük simára, adjuk hozzá az olajat, majd gyors fokozaton habosítsuk. Legvégül egy fakanállal keverjük hozzá a darált pörkölt mogyorót. Ezután 2-3 mm vastagon kenjük meg az ostyalapokat, majd díszítsük. Tároláskor légmentesen csomagoljuk be, így akár hetekig is megtartja eredeti ízét és omlósságát. /Ziegler János/

Csokikrémes ostya

Hv. 4 tojás, 10 ek cukor, 5 ek kakaó, 3 dl tej, 6 ek liszt. Ezeket sürű krémmé főzzük. 300 g vajat hozzáadunk és simára keverjük. Ezzel megkenjük az ostyát, mehet rá piritott mandula is. Megtöltés után nehezéket tenni rá.

litita: a krémet úgy csináltam, hogy besamelt főztem, bele ment a cukor, tojás (egyenként, kavargatva), kakaó (én 1 kanál kakaót dióval helyettesitettem) és a végén a margarin. Megkenés után be a hűtőbe, rá egy tálcán egy fél dinnye. Félnap után kivettem és a tetejét megkentem olvasztott csokoládé és Philadelphia keverékével ( de lehet az olcasztott csokit vajjal, olajjal, tejföllel vagy tejszinnel keverni), ebbe is tettem egy kis darált diót.
BABAPISKOTAS
Ami kell hozzá:
babapiskóta
2cs. vaniliás pudingpor+cukor ízlés szerint
1liter tej
gyümölcsök(én most körtét, banánt tettem bele és a tetejére ananászt)

A babapiskótákat langyos tejbe mártjuk, de csak éppen hogy, ezzel kirakunk egy kapcsos tortaformát, erre meg a puding fele. A pudingra gyümölcs, lehet bármilyen, lehet bele mazsolát is tenni.Aztán megint piskóta, a tetejére puding, erre pedig valamilyen gyümölcs ami nem barnul meg. Lehet a tetejére tenni zselét is de én nem szoktam. Nagyon egyszerű és gyorsan kész van. Pár órát állni hagyjuk . Akkor óvatosan leszedjük a tortakarikát. Nagyon fin

 
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?    *****    Will Vandom Rajongói Oldala &#9829; nosztalgia W.I.T.C.H. a javából, 2006 óta &#9829; Te még emlékszel?    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tedd meg te is, én segítek értelmezni! Kattints! Várlak    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + kötetlen idejû beszélgetés diplomás asztrológussal! Kattints